+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
MIS Systems Thread, Solus 3 on client machine in Technical; Hello, We currently have solud 3 installed on one of our servers but I have heard you can install this ...
  1. #1
    JHLEHS's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    151
    Thank Post
    15
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    5

    Solus 3 on client machine

    Hello,

    We currently have solud 3 installed on one of our servers but I have heard you can install this onto a stand alone machine, how do I do this?

    JHLEHS

  2. #2

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,342
    Thank Post
    367
    Thanked 624 Times in 509 Posts
    Rep Power
    156
    Quote Originally Posted by JHLEHS View Post
    Hello,

    We currently have solud 3 installed on one of our servers but I have heard you can install this onto a stand alone machine, how do I do this?

    JHLEHS
    Are you on about the UI? If so, I wouldn't it's a total ar5e to remove later on.

  3. #3
    JHLEHS's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    151
    Thank Post
    15
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    5
    Yes I do mean the UI. Oh right, the reason why I thought it would be useful as there is maintenance taking place on the server which has the solus agent. If it's a realy pain then I think I will save the agro.

    Thanks

  4. #4
    JHLEHS's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    151
    Thank Post
    15
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    5
    Apparently you can install a peice of software that just connects to the UI from a different machine remotely?

  5. #5
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 489 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    I have the SOLUS3 UI installed on my machine and it's linked to the LA's SOLUS3 Server. Means I can authorise releases without having to connect up to the server itself.

  6. #6
    JHLEHS's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    151
    Thank Post
    15
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Rawns View Post
    I have the SOLUS3 UI installed on my machine and it's linked to the LA's SOLUS3 Server. Means I can authorise releases without having to connect up to the server itself.
    Did you just point it to the existing database then instead of installing it on your machine?

    James.

  7. #7
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 489 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by JHLEHS View Post
    Did you just point it to the existing database then instead of installing it on your machine?

    James.
    Yea I did. When installing the UI, I point in the details of the server.

  8. #8
    JHLEHS's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    151
    Thank Post
    15
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Rawns View Post
    Yea I did. When installing the UI, I point in the details of the server.
    Forgive me for being blunt but where can I find the installer for just the UI? Is it the agent installer, I didn't install Solus on our server and are new to the school?

    Thanks for your help,

  9. #9
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 489 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    No, it's not the agent installer. If you get on SupportNet and find Resource 19376, there is a link to the latest SOLUS3 installer (118) and the password from the archive.

  10. Thanks to Rawns from:

    JHLEHS (8th November 2012)

  11. #10

    matt40k's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ipswich
    Posts
    4,342
    Thank Post
    367
    Thanked 624 Times in 509 Posts
    Rep Power
    156
    Email me when you get a new computer and a new computer name and you try to remove it

  12. #11
    JHLEHS's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    151
    Thank Post
    15
    Thanked 11 Times in 10 Posts
    Rep Power
    5
    Quote Originally Posted by Rawns View Post
    No, it's not the agent installer. If you get on SupportNet and find Resource 19376, there is a link to the latest SOLUS3 installer (118) and the password from the archive.
    Thanks for this Rawns, I really appreciate it. One more question, I have managed to installed the UI onto my station and I have inputted the SQL database which is on our server it seemed to accept it but when I launch the UI and go to Solus Agents I have the following error: 'Database Connection, An Error occured when retrieving data from the Solus database Error: Bad Data'. I have tried going into system settings and replicating the setting whcih are on the main server but it does not let me save etc, Any ideas?


    Thanks.

  13. #12
    Guest

    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    3,754
    Thank Post
    1,458
    Thanked 489 Times in 375 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by JHLEHS View Post
    Thanks for this Rawns, I really appreciate it. One more question, I have managed to installed the UI onto my station and I have inputted the SQL database which is on our server it seemed to accept it but when I launch the UI and go to Solus Agents I have the following error: 'Database Connection, An Error occured when retrieving data from the Solus database Error: Bad Data'. I have tried going into system settings and replicating the setting whcih are on the main server but it does not let me save etc, Any ideas?


    Thanks.
    Not sure on this one. At a guess, I'd check your SOLUS3 server is upgraded and running SOLUS3 v118 as well?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Printing Error on client machine
    By Perins in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 0
    Last Post: 26th January 2011, 10:26 AM
  2. Update Fonts on Several Client Machines?
    By jmair in forum Windows
    Replies: 8
    Last Post: 5th May 2009, 11:48 PM
  3. Citrix on old machines
    By adamyoung in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 8
    Last Post: 2nd October 2006, 09:35 AM
  4. Strange HD Problem on Debian machine
    By crc-ict in forum *nix
    Replies: 5
    Last Post: 27th January 2006, 08:43 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •