+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Mac Thread, Directory Utility "Unable to connect to server"? in Technical; Hey, I just got a couple of MacBook Pros in for some of our staff and am having trouble connecting ...
  1. #1

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    279
    Thank Post
    20
    Thanked 22 Times in 19 Posts
    Rep Power
    14

    Directory Utility "Unable to connect to server"?

    Hey,

    I just got a couple of MacBook Pros in for some of our staff and am having trouble connecting it to our Windows AD domain... all I'm getting is "Unable to connect to the server" when I hit the Bind button.

    I'm using the following settings:

    AD Domain: abc-def.co.uk
    Computer ID: Office-MacBook

    Create mobile account at login - ticked
    Use UNC path from AD to derive location - ticked
    Network protocol to be used: SMB:
    Default user shell: /bin/bash

    All Mappings unticked

    Prefer this domain server: server1.abc-def.co.uk
    Allow administration by: abc\domain admins, abc\enterprise admins
    Allot authentication from any forest in this domain - ticked.

    For the administrative user, I tried using the domain's administrator user. Computer OU is specified as "CN=Computers,DC=abc-def,DC=co,DC=uk". Our domain has both 2003R2 and 2008R2 DCs, the Macs are running 10.7.4. Weirdly, one of the two MacBooks we have worked just fine...

    Anyone got any ideas?
    Last edited by Blue_Cookeh; 6th July 2012 at 11:51 AM.

  2. #2

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Stafford
    Posts
    33
    Thank Post
    6
    Thanked 7 Times in 5 Posts
    Rep Power
    10
    have you tried adding the domain server by IP address ?

    can you ping the domain server ?

  3. #3

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    279
    Thank Post
    20
    Thanked 22 Times in 19 Posts
    Rep Power
    14
    Tried the IP, can ping everything just fine. The time and date is exactly the same as the DCs too.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 7th April 2011, 03:17 PM
  2. [CLOSED] Bug/Error: Unable to connect to jabber server
    By mark in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2009, 08:59 AM
  3. Unable to connect to mail server
    By sLiDeR in forum *nix
    Replies: 2
    Last Post: 30th June 2009, 11:56 AM
  4. Joomla : Unable to Connect to Database
    By deano in forum Web Development
    Replies: 0
    Last Post: 28th September 2007, 03:09 PM
  5. Workstations unable to connect to domain
    By richard in forum Wireless Networks
    Replies: 8
    Last Post: 8th September 2006, 08:54 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •