+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Mac Thread, Sophos install woes in Technical; Hi all hope you can help. At present we have installed Sophos manually on a machine and then we took ...
  1. #1

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wiltshire
    Posts
    127
    Thank Post
    110
    Thanked 15 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16

    Question Sophos install woes

    Hi all hope you can help. At present we have installed Sophos manually on a machine and then we took the image from it and deployed it on the network. However we have noticed that all machines show as the same name on the enterprise console. We had this issue when Sophos was installed on our Windows PCs and the SID hadn't been regenarated, Is there a way of getting Sophos to recognise that the machine name has changed or a way to install it after the imaging process using a script?

  2. #2

    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Nottingham
    Posts
    134
    Thank Post
    19
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    9
    That's weird, it always worked for me. The only thing I can suggest is leave it out of the image, sysprep them to change the SID (or by any other method), add to the domain and then use the Sophos console to deploy the client afterwards.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wiltshire
    Posts
    127
    Thank Post
    110
    Thanked 15 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16
    Is there a way of doing this on a Mac then? I'm still getting to grips with these Macs

  4. #4
    round2it's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    UK
    Posts
    1,015
    Thank Post
    199
    Thanked 148 Times in 105 Posts
    Rep Power
    38
    do not put sophos on an image it messes it up big style

    you will only get one machine in your console.

    i auto install after imageing and i have not had any problems so far.

  5. #5

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,572 Times in 1,252 Posts
    Rep Power
    340
    You should never install any anti-virus software on a master image - Mac or Windows. Here's a Startup script I use for Windows 7 after the workstation has been Sysprepped and joined to the domain:

    Code:
    @ECHO OFF
    REM – For 32 Bit Windows 
    if exist “C:\Program Files\Sophos\Sophos Anti-Virus\SavService.exe” goto EOF
    REM Deploy to Windows 7/2008 R2  
    \\SERVERNAME\SophosUpdate\CIDs\S000\SAVSCFXP\Setup.exe -s \ -user "DOMAIN\USERNAME" -pwd "PASSWORD" -mng yes 
    :EOF

  6. Thanks to Michael from:

    speckytecky (23rd January 2012)

  7. #6

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wiltshire
    Posts
    127
    Thank Post
    110
    Thanked 15 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16
    We've got it working fine on our Windows based PC by having it install as a script after being Sysprep'd, what I can't work out is how to get it to do the same on a MAC? Has anyone got a script that would work?

  8. #7

    Join Date
    May 2006
    Location
    West Bromwich
    Posts
    2,191
    Thank Post
    299
    Thanked 215 Times in 185 Posts
    Rep Power
    56
    there a tonnes of locations that get changed by imaging software such as Deploy Studio after a successful image. If you have not used something like Deploy Studio that runs a change by host preferences file after the imaging process, then it is perhaps best to do so. Starting with 10.5 Apple introduced the Local KDC. This LKDC also needs to be unique on each machine. You may be able to use the change by host script that is in Deploy Studio to do what you need. Alternatively just use deploy studio to take and deploy your images if you have not done so already. If you are already using Deploy Studio to deploy your images then Im' not sure how you would resolve the issue other than deploying SAV after the rebuild process. If you have a pre-compiled package of the Sophos, you could tell Deploy Studio to install it after the image has finished deploying.

  9. #8
    TheLibrarian
    Guest
    Go ahead and ignore me, this is for PC's not Apple computers.

    You can image with Sophos included in the image if you follow these instructions.


    Sophos KB Article ID: 12561
    Created: 9 Feb 2005
    Last updated: 27 Nov 2011


    Following the instructions on the PC's you have already imaged may help too; at least I can't see why it wouldn't.
    Last edited by TheLibrarian; 20th January 2012 at 04:27 PM. Reason: One day I'll learn to look at what forum I'm posting in...

  10. #9
    TheLibrarian
    Guest
    Quote Originally Posted by Michael View Post
    You should never install any anti-virus software on a master image - Mac or Windows.
    Last time I used Symantec Endpoint Protection there was no reason not to have the product installed in the image, IIRC all that had to be done on the master PC is set one registry entry to null.

  11. #10

    3s-gtech's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Wales
    Posts
    2,817
    Thank Post
    146
    Thanked 571 Times in 515 Posts
    Rep Power
    154
    Yup, Sophos issued a tool for this job. I just roll the images up without Sophos on them, then push it on via the Enterprise Console- this seems to work pretty reliably.

  12. #11

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Wiltshire
    Posts
    127
    Thank Post
    110
    Thanked 15 Times in 9 Posts
    Rep Power
    16
    As far as I can tell it is not possible to push Sophos out through the Enterprise Console to Macs. Could you tell me how you do this?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [Fog] Fog installations woes :(
    By kevbaz in forum O/S Deployment
    Replies: 78
    Last Post: 25th June 2009, 10:26 AM
  2. XP install woes in an old Toshiba tablet notebook
    By Trapper in forum O/S Deployment
    Replies: 4
    Last Post: 10th October 2008, 10:22 PM
  3. Sophos install by Group Policy - Eureka!
    By ajbritton in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 21st March 2006, 01:05 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •