+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Mac Thread, Premiere CS3 Capture Sync Issues in Technical; Hi, We have quite a few iMacs, around 60 in total and they all have the same problem with Premiere ...
  1. #1
    linkazoid's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    643
    Thank Post
    118
    Thanked 89 Times in 73 Posts
    Rep Power
    78

    Premiere CS3 Capture Sync Issues

    Hi,

    We have quite a few iMacs, around 60 in total and they all have the same problem with Premiere CS3.

    Whenever you capture footage from a DV cam the audio and video are out of sync. We have tried quite a few cameras and have even bought a new Sony DCR-HC51 to try but it has the same problem. It will capture fine with iMovie though with no sync issues.

    Our users would like to be able to use just premiere to capture and edit the footage, so capturing with iMovie then opening with Premiere is too hard for them to understand.

    Can anyone shed any light on this problem?

    iMac 7.1 2.0ghz
    Adobe CS3 3.2.0 part of the Master Collection.

    Thanks

    Michael

  2. #2
    TheLibrarian
    Guest
    It's been a long time since I did any work with Premiere, and even then it wasn't the Mac version, however I do know if the drives that were being recorded to weren't fast enough Premiere would drop frames which would mean the video and audio would start to go out of sync and gradually get worse.

    I was working with broadcast quality recordings, so that meant we had to have 5 striped fast SCSI drives just for the video!

  3. #3
    linkazoid's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    643
    Thank Post
    118
    Thanked 89 Times in 73 Posts
    Rep Power
    78
    Thanks, but according to Premiere it's not dropping any frames..... and it works perfectly with iMovie.

    Michael

  4. #4
    TheLibrarian
    Guest
    Ah well, good luck.

  5. #5
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    888
    Thank Post
    84
    Thanked 234 Times in 193 Posts
    Rep Power
    82
    Indeed - no such issues here capturing 1080i HDV format to Premiere CS3.2 on iMac A1224 series (which I think is 7.1 gen)... works perfectly every time. Not a clue what could cause your issues I'm afraid...

  6. #6

    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    We have this same issue, iMovies and Final Cut Express import fine. I have this feeling it has something to do with whether audio is monitored whilst recording; I am going to check today when I get down to the suite.

    Edit: It appears to be due to the pre-roll being set to 2 seconds; I'll post back if the problem occurs again!
    Last edited by keldon85; 15th January 2010 at 12:19 PM.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. WTV (or DVR-MS) in Adobe Premiere CS3?
    By mb2k01 in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 0
    Last Post: 7th November 2009, 06:22 PM
  2. Premiere Pro 2 problem
    By JJonas in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 3
    Last Post: 10th March 2009, 09:32 AM
  3. Dreaded Sync Issues
    By somabc in forum Netbooks, PDA and Phones
    Replies: 0
    Last Post: 21st January 2009, 04:02 PM
  4. Adobe CS3 install issues (yes, again!)
    By deKay in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 21st November 2008, 09:55 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: 24th June 2008, 10:09 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •