+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Mac Thread, Finder Hanging? in Technical; Hi All. On occasion I login to a Mac on my network, and it doesn't load the user shell. I ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    74
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Finder Hanging?

    Hi All.

    On occasion I login to a Mac on my network, and it doesn't load the user shell. I just get the background with, apparently, no Finder. Dock isn't loaded either. I have to turn the Mac off and on again - if I log in with a different user, it often works - but not always.

    Not sure, but I think it is always the Admin account that hangs.

    I'm running Leopard clients on a Tiger OS X. Mac client is also bound to AD

    Any ideas?

  2. #2

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dorset
    Posts
    74
    Thank Post
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Nobody got any ideas for me? Happened on two MAcs today ....

  3. #3
    mitcheln's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    54
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by brahma View Post
    Nobody got any ideas for me? Happened on two MAcs today ....
    I used the following to help me figure out why the finder was taking ages to become responsive on log in. Maybe it will help you:
    Create a new user (you may be stuck at this point if you can't access an admin account)
    Log in as new user
    run terminal
    run command: top -l 120 -n 5 -o cpu > top.txt
    Switch user to one that exhibits the problem
    Wait for aproximately 2 minutes before switching off
    Restart the machine and login as the new user
    Look at top.txt and see if it has identified a process that is hogging the processor
    Hope that provides some clues
    All the best.

  4. #4

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    The Console
    Posts
    236
    Thank Post
    22
    Thanked 29 Times in 23 Posts
    Rep Power
    22
    We've had this a few times and it's been to do with corrupt fonts (if my memory serves me correctly). We used Font Fiangler/Fangler (?) to sort things out. This was back in the day of 10.4.3 though.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Duplicate File Finder
    By alan-d in forum Downloads
    Replies: 1
    Last Post: 4th January 2012, 09:07 PM
  2. Duplicate Files Finder
    By danielson81 in forum Wireless Networks
    Replies: 7
    Last Post: 13th March 2009, 01:03 PM
  3. PC Hanging
    By steve_nfi in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 16th June 2008, 01:58 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 2nd April 2008, 09:00 PM
  5. Exchange 2003 keeps hanging
    By faza in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 16th January 2008, 03:05 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •