+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Mac Thread, The application Perian is not allowed in Technical; Hi all, I have deployed Perian to my OS X clients using ARD. I copied the Pref.pane file into the ...
  1. #1

    Join Date
    May 2006
    Location
    West Bromwich
    Posts
    2,191
    Thank Post
    299
    Thanked 215 Times in 185 Posts
    Rep Power
    56

    The application Perian is not allowed

    Hi all,

    I have deployed Perian to my OS X clients using ARD. I copied the Pref.pane file into the system PreferencePanes folder and it seems to have taken fine.

    But each time i run something that possibly requires quicktime it says

    "The application Perian is not allowed."
    Now the weird bit. I have managed preferences set for the allowed applications and the entire Applications folder is allowed. I have restricted the Utilities, Applescript and Server folders and that is all. I can open and use Quicktime itself and the error about Perian comes up. Where can i allow this app? It doesn't have an actual application in the Applications folder.

    I have tried allowing the pref.pane file but this did not work. Is there anything in the plugins folder? I will look at that next...


    Hope someone can shed some light on this.

    Thanks.

  2. #2
    rolfea's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Hereford
    Posts
    682
    Thank Post
    66
    Thanked 50 Times in 25 Posts
    Rep Power
    21
    as it got it own player or something within the package contents?

    I found with Flash I had to rumage around in the package contents to find the player...

  3. Thanks to rolfea from:

    HodgeHi (20th November 2008)

  4. #3

    Join Date
    May 2006
    Location
    West Bromwich
    Posts
    2,191
    Thank Post
    299
    Thanked 215 Times in 185 Posts
    Rep Power
    56
    I have tried adding both the .component and the perian executable inside the package contents. Both no good. I am not sure if it is something to do with the update process needing permission. I am working on it at the moment.

    It is basically a plugin that allows quicktime to play .swf files. It is very good but this part is annoying.

  5. #4
    rolfea's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Hereford
    Posts
    682
    Thank Post
    66
    Thanked 50 Times in 25 Posts
    Rep Power
    21
    are there any updates for perian?


    also, when you added it, did it have com.perian or something like that?

    i found on our permissions here if it hasn't got the com.*whatever* then it doesnt tend to work, some work without it but more often than not it doesnt


    I have no idea what it is, if someone would like to explain it would be good..
    just an observation

  6. Thanks to rolfea from:

    HodgeHi (20th November 2008)

  7. #5

    Join Date
    May 2006
    Location
    West Bromwich
    Posts
    2,191
    Thank Post
    299
    Thanked 215 Times in 185 Posts
    Rep Power
    56
    I have just this second sorted it out.

    What it was is the Check for update automatically was ticked. It seems that if an application launches that might possibly access perian (anything that uses Quicktime really) then perian will check for updates. The information was in the Console logs. Should have checked first to be honest.

    So what i have done is this.

    After configuring perian, i found the .plist that is created and then added it to the details section in WGM. I set it to always be managed.

    So now when anyone logs into a machine the automatically check for updates is unticked by the managed prefs.

    Thanks for all your help and suggestions though. Most appreciated.

  8. #6

    Join Date
    May 2008
    Posts
    213
    Thank Post
    2
    Thanked 27 Times in 27 Posts
    Rep Power
    17
    Just noticed this thread so sorry for the 'bump'.

    Our macs have the occasional update messages but I think they are mostly up-to-date now, has anyone managed to get 1.1.3 to stop 'auto updating' - as far as I can tell the only .plist I can find doesn't play ball with WGM, is there a log somewhere of why the prefs don't show up in WGM?

    *edit* - nevermind think it was a problem with that specific .plist - deleted it and restarted - the new one looks to work ok!
    Last edited by nicklec; 30th June 2009 at 11:47 AM.

  9. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Brighton
    Posts
    36
    Thank Post
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    9
    I know this is an old thread but I thought it could save me some time messing around if I can get a response from someone.. I've tried copying the Perian.prefpane to the machd->library->preferencepanes folder with ARD but it doesn't pick it up in sys preferences. I have a feeling that this isn't the only file that needs copying over but I can't find any preference files etc that might go with it when I manually install it on the test mac. I would also like to disable auto update on the clients but again don't know where the preference file is..

    Any help/advice on deploying this would be greatly appreciated as i would like to push this round to the whole school.

    Many thanks,

    Martin

    - I've now managed to get it to show up in sys pref but it says that it is not installed.. I have also found the org.perian.perian.plist pref but don't know if this contains the setting to enable/disable auto updates..
    Last edited by martin_hannah; 5th April 2011 at 05:17 PM.

  10. #8

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    The Console
    Posts
    236
    Thank Post
    22
    Thanked 29 Times in 23 Posts
    Rep Power
    22
    We have disabled management of applications through Workgroup Manager as it was causing problems when certain apps try to launch helper apps. We just moved applications we didn't want students to run to the Administrator's desktop, or deleted them completely.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [CLOSED] Bug/Error: Prefetching is not allowed
    By danIT in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 8
    Last Post: 14th December 2011, 04:24 PM
  2. [CLOSED] Bug/Error: Not allowed to report a post
    By TechMonkey in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 1
    Last Post: 10th November 2008, 03:44 PM
  3. only 9 menu items allowed?
    By RTi in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 2
    Last Post: 6th August 2008, 01:29 PM
  4. Am I allowed to do this?
    By FN-GM in forum General Chat
    Replies: 16
    Last Post: 5th October 2007, 02:32 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •