+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Mac Thread, AD Integrated Home Drive Connecting Issue in Technical; Hello, I have an OD-AD integration. The only thing not working is when students log on they get an error ...
  1. #1
    rob998's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    132
    Thank Post
    34
    Thanked 21 Times in 7 Posts
    Rep Power
    23

    AD Integrated Home Drive Connecting Issue

    Hello,

    I have an OD-AD integration. The only thing not working is when students log on they get an error message (attached) which causes their home dive to show as a ? on the dock.

    The home drive is taken from AD. When logging on to windows it works fine and maps but not on the Mac side.

    Staff don't get this problem as their home drive maps fine from windows and mac sides.

    machomedrive.jpg

  2. #2
    Sheridan's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,342
    Thank Post
    121
    Thanked 93 Times in 63 Posts
    Rep Power
    29
    Is this 10.9.x by any chance?

    I got those sort of errors on 10.7 when the root folder didn't have Read permissions for Authenticated Users (i.e on the \\server\share path) - I don't get those errors on 10.9 but it still won't connect to the home folder.

  3. #3
    rob998's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Posts
    132
    Thank Post
    34
    Thanked 21 Times in 7 Posts
    Rep Power
    23
    It is 10.9.

    Wouldn't that give students the access to snoop inside other users home folders?

  4. #4
    Sheridan's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,342
    Thank Post
    121
    Thanked 93 Times in 63 Posts
    Rep Power
    29
    Sorry - I should have been more specific. You add the read permissions to 'This Folder Only' for authenticated users - then they can only read the root folder, and I'm assuming your subfolders are like ours. I.e each subfolder is a users folder with their explicit permissions defined?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 19
    Last Post: 31st January 2011, 08:51 AM
  2. OD/AD Integration Issues
    By quaium in forum Mac
    Replies: 9
    Last Post: 20th December 2010, 03:12 PM
  3. Weird issue - home drives not mapping
    By chrisjako in forum Windows Server 2008
    Replies: 4
    Last Post: 15th September 2010, 09:01 AM
  4. Home Folder Connection Issue
    By jmair in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 1
    Last Post: 21st May 2009, 07:05 PM
  5. [Ubuntu] Mount users Home drive from AD to
    By jmair in forum *nix
    Replies: 3
    Last Post: 29th April 2009, 06:38 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •