+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Mac Thread, Keychain prompts in Maverick in Technical; ...
  1. #1
    wickit's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sitting down
    Posts
    137
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15

    Keychain prompts in Maverick

    this is driving me and some of the staff here nuts

    I have a suite of which macs 2 of I upgraded to maverick, they are fully updated to 10.9.1
    this was supposed to fix a issue with keychains prompts

    Addresses an issue that may cause multiple prompts to unlock “Local items” keychain

    but yet I am still getting the keychain prompt on logins, I have tried the delete the long key folder within ~/Library/Keychains/ of both users and local admin accounts and neither of these fixed the problem.

    any help would sooth my pains on this..

  2. #2

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    9,262
    Thank Post
    242
    Thanked 1,572 Times in 1,252 Posts
    Rep Power
    340
    I also had one machine doing the same thing. By restoring the Mac to factory defaults resolved the issue.

  3. #3

    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Portsmouth
    Posts
    8
    Thank Post
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Sounds like a bug.

    On older OSX versions you'd get to a similar problem if you changed the login password externally, which then wouldn't match the keychain password.

  4. #4
    DevilsAdvocate's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    West Midlands
    Posts
    409
    Thank Post
    19
    Thanked 40 Times in 31 Posts
    Rep Power
    45
    Had this with a Mac Mini we purchased recently. I did very little when setting up myself and didn't have the problem, but when it went out to the user they reported this issue. Recommended the below to them and have had no complaints since -

    1). Open finder menu, Select Go from the top bar and Utilities Folder. Scroll down and find Keychain Access. Open Keychain Access.

    2). Click on the name of the Keychain on the left pane which you are having the multiple requests for passwords from, in my case it was “login”.

    3). Select Edit from the top menu. Select “Change Settings for keychain “login”. Now there should be a pop up window with checkmark boxes asking you:
    Lock after __ minutes of actvity.
    Lock when sleeping.

    Select uncheck or change settings to your preference. Mine was default set to lock after 5 minutes hence the constant barrage of password requests. This took care of it for me after trying to repair keychains and resetting keychain passwords to match my admin password to no avail. Good luck.
    Last edited by DevilsAdvocate; 12th February 2014 at 12:26 PM.

  5. #5
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,464
    Thank Post
    10
    Thanked 496 Times in 436 Posts
    Rep Power
    113

  6. Thanks to DMcCoy from:

    speckytecky (14th February 2014)

  7. #6
    wickit's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sitting down
    Posts
    137
    Thank Post
    3
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    Tried that, along with all your other suggestions
    Still no joy, might roll back to be honest.

  8. #7
    DMcCoy's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Isle of Wight
    Posts
    3,464
    Thank Post
    10
    Thanked 496 Times in 436 Posts
    Rep Power
    113
    Hmm, what happens if you remove that users keychain file? Are they OD/AD integrated machines? Remember if you change a password server side then the users keychain will need to be deleted and recreated

  9. #8

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Skipton, North Yorkshire
    Posts
    27
    Thank Post
    11
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    I've had this problem since upgrading to Mavericks every month after I change my domain password on login (30-day policy). I've had to open Keychain access and unlock/lock (lock/unlock?) either login or LocalItems, I forget which. After which, it's all good until the next month.

    Upgraded to 10.9.1 recently, so hopefully that'll have sorted it come next month.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 13th November 2013, 01:29 PM
  2. Create Program in SCCM via Command Prompt
    By FN-GM in forum Enterprise Software
    Replies: 1
    Last Post: 26th November 2012, 08:08 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 15th July 2011, 10:18 AM
  4. Replies: 12
    Last Post: 17th March 2011, 04:00 PM
  5. Web Logon Prompt in ISA 2006
    By flexyjerkov in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 21st December 2007, 09:53 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •