+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Mac Thread, Sibelius 7 User Account Issues in Technical; Hi, I work in a school that has had Sibelius 7 recently installed on around 10 mac minis in our ...
  1. #1

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Sibelius 7 User Account Issues

    Hi,

    I work in a school that has had Sibelius 7 recently installed on around 10 mac minis in our music department. It seems we are having problems however with the students accessing the program.

    When logged in as an admin on these computers, the program starts up fine and runs as expected. This is also the case when logged in to one of our teacher accounts. However when a student attempts to open Sibelius it loads all the sounds, starts up correctly but when started shows no window to start a new score. When any of the tabs (Sibelius, file, edit etc) are clicked they do not respond and you cannot start a new file or do anything for that matter. I have tried the program in both 64 bit mode and 32 bit.

    Additionally I have checked the license server and all IP addresses are accepted and all students have read rights to the program the same as teachers do. I have done a test on license server as well to see if the access is working and everything comes up green.

    Does anybody know what the issue could be??

    -Giovanni

  2. #2

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Colchester
    Posts
    2
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I have the same problem and don't have an answer, but I have found a temporary workaround. If you have an existing Sibelius file and click that to open Sibelius, rather than opening the software directly, it loads correctly - or at least it does here. From searching, it seems that a lot of people have this problem, but nobody has an answer!

  3. #3

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks! That is a fantastic temporary fix, at least the students can now open the program successfully. For anyone else having the same problem this should work. Now to hope someone comes up with a permanent fix! Even Sibelius technical support are stumped at this one.

  4. #4

    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    After talking to AVID over the past couple of weeks it seems we have finally found a permanent fix to this problem.

    The problem lies in Sibelius' News Check, it seems for whatever reason it tampers with students log ins. Either way the fix is described in detail in this helpful article AVID supplied me with:


    From here we added the application to the dock of all our music macs using workgroup manager and this meant the students can just click it once and the program seems to run perfectly after every log in.

    -Giovanni

  5. #5

    Join Date
    May 2006
    Location
    West Bromwich
    Posts
    2,192
    Thank Post
    300
    Thanked 215 Times in 185 Posts
    Rep Power
    57
    Check that you don't have parental controls set for the student account. If profanity filtering is enabled for the account then it stops the welcome screen from appearing.

  6. #6
    ONO
    ONO is offline

    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Gloucestershire
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thank you very much for sharing that with us derienzo.

    I had the exact same issue, but the fix that you provided has solved it.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Issues with new user accounts in an OU
    By Scruff in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 7th September 2007, 11:12 AM
  2. Mandatory profile gets deleted along with the user account
    By mark_sharman in forum Network and Classroom Management
    Replies: 2
    Last Post: 23rd February 2007, 10:38 PM
  3. Configuring Desktops: default user; sysprep - ISSUES!!
    By monsterplastic in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 25th January 2007, 12:27 PM
  4. Replies: 13
    Last Post: 22nd January 2007, 10:54 AM
  5. Setting Up A Users Account ... Help Wanted Please...
    By tickmike in forum How do you do....it?
    Replies: 18
    Last Post: 8th September 2006, 09:50 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •