+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Mac Thread, OS X Server 10.8 does not allow for VLANs? in Technical; I may have just run into a brick wall that stops me from moving to the latest version of OS ...
  1. #1
    Carter's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Canada
    Posts
    269
    Thank Post
    10
    Thanked 66 Times in 41 Posts
    Rep Power
    20

    OS X Server 10.8 does not allow for VLANs?

    I may have just run into a brick wall that stops me from moving to the latest version of OS X 10.8.x Server. It would seem that with the new "consumer" Server App that we can not use VLANs like we could with Server Admin with previous OS X Server versions?

    All of our labs and offices all run on separate VLANs. This was not a problem with previous versions of OS X Server as they would show up up in Server Admins "NetBoot" to check off for use. Now I have a OS X 10.8.2 Server running and it only gives me "Ethernet".

    Either I'm missing a very simple step or this is something that got left behind when Apple moved to it's new Server App.

    Has anyone else come across this and have a work around?

    Thanks!


    The image below shows that just the ethernet shows up. I cannot see other VLANs.

    Last edited by Carter; 11th March 2013 at 01:54 PM.

  2. #2
    jdell's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Swindon
    Posts
    90
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    6
    Why are you routing the VLAN's at server level and not on a layer 2/3 switch? I understand you want the traffic to be separated hence the use of VLAN's but we use 10 different VLAN's we use untagged data from the server to the switch and back so there is no software requirements in order to use the VLAN and are apple server running 10.8.2 works fine.

  3. #3
    Carter's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Canada
    Posts
    269
    Thank Post
    10
    Thanked 66 Times in 41 Posts
    Rep Power
    20
    If we don't have a VLAN setup then the clients wont see a DS Server at all. The switch port for the server is programmed to allow the VLANs to pass through but the server needs to broadcast that there is a NetBoot Server. This was a quick and easy option on OS X Server 10.7 & below and now gone with OS X 10.8 Right now stuck with only imaging on the VLAN the server is on which is a big issue.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Upgrade path for Mac OS X server 10.5?
    By reggiep in forum Mac
    Replies: 11
    Last Post: 30th May 2012, 05:29 PM
  2. server 2003 does not respond to Ping
    By ianniow in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 12
    Last Post: 24th June 2009, 03:13 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 4th February 2009, 06:31 PM
  4. os x server 10.5.2 book ?
    By mac_shinobi in forum Mac
    Replies: 4
    Last Post: 22nd May 2008, 12:05 AM
  5. Replies: 7
    Last Post: 31st January 2008, 01:17 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •