+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Live @Edu Single Sign On and the SWGfL in Technical; Hi Edugeekers, Has anyone had any luck with configuring SSO for Live@Edu through the SWGfL? If so, what change request ...
  1. #1
    Mr.Ben's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    A Pirate Ship
    Posts
    942
    Thank Post
    182
    Thanked 157 Times in 126 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    65

    Live @Edu Single Sign On and the SWGfL

    Hi Edugeekers,

    Has anyone had any luck with configuring SSO for Live@Edu through the SWGfL?

    If so, what change request were need to complete this, at the moment I'm getting a cryptic SOAP error, telling me that the certificate is wrong and that it can't retrieve a Short Lived Ticker- having spoken to Microsoft we now know that its a firewall problem though.

    The errors are 0x80048101 The header in the soap request is invalid
    and 0.80044024 The client certificate is invalid. The calling site cannot be authenticated.

    Regards, Ben
    Last edited by Mr.Ben; 16th November 2011 at 01:22 PM.

  2. #2
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27
    Hi Ben

    Have you got any further with this? I've been off for the last few days but if I get a spare moment I'll try to ring SWGFL and get the issue resolved as I'm having similar issues too.

    Matt

  3. #3
    Mr.Ben's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    A Pirate Ship
    Posts
    942
    Thank Post
    182
    Thanked 157 Times in 126 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    65
    Hi Matt,

    The Live@Edu team are being very helpful - I've just sent back some netmon logs and they are promising to get back to me to tell me where this is not working. I've not got anywhere with the SWGfL yet, but I'll call today.

  4. #4
    mwbutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Dorset
    Posts
    235
    Thank Post
    97
    Thanked 20 Times in 17 Posts
    Rep Power
    27
    Hi Ben

    Just got off the phone with SWGFL and unless we pay for a support contract with them they aren't willing to help!

    Have you heard anything back from the Live@Edu team? Any news from SWGFL support?

    Cheers

    -edit-

    I've made a further thread here in the SWGFL forum to try to get the attention of others:
    Live@Edu - anyone got it working?
    Last edited by mwbutler; 23rd November 2011 at 11:03 AM.

  5. #5
    Mr.Ben's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    A Pirate Ship
    Posts
    942
    Thank Post
    182
    Thanked 157 Times in 126 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    65
    Hi Matt,

    No news as yet. I've chased both MS and SWGFL, but nothing seems to be happening. As far as i can tell from the list of IP's that Microsoft Supply the following List of IP's is needed to access the service.

    The following IP addresses/URLs are used by Live@Edu for authentication:

    207.46.150.128/25
    157.55.59.128/25
    *.microsoftonline.com
    *.microsoftonline-p.com
    *.microsoftonline-p.net
    *.microsoftonlineimages.com
    *.microsoftonlinesupport.net

    The following IP addresses are also used by Live@edu, but these are for exchange online:

    94.245.117.128/25
    157.55.9.128/25
    157.55.11.0/25
    157.55.47.0/25
    157.55.47.128/25
    157.55.224.128/25
    157.55.225.0/25
    213.199.174.0/25
    213.199.177.0/26

    It's a big list, and plenty of changes to be made!

    As for SWGFL not supporting unless you have Live@Edu contract with them I'd suggest going to your local LA to confirm this - I've not had that response yet, and If I did I would be querying it - they can't force you into taking the Live@Edu service when you are capapble of configuring it yourself!
    Last edited by Mr.Ben; 6th December 2011 at 01:30 PM.

  6. #6
    jamesbmarshall's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Reading, UK
    Posts
    533
    Thank Post
    26
    Thanked 232 Times in 162 Posts
    Rep Power
    87
    Quote Originally Posted by Mr.Ben View Post
    I've chased both MS and SWGFL, but nothing seems to be happening.
    Who, at Microsoft, have you been chasing?

  7. #7
    Mr.Ben's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    A Pirate Ship
    Posts
    942
    Thank Post
    182
    Thanked 157 Times in 126 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    65
    Hi James, I'm about to PM you.

  8. #8

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Leeds
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Progress

    Quote Originally Posted by Mr.Ben View Post
    Hi James, I'm about to PM you.
    Hi James, did you ever get any progress on this; we are trying at the moment and are struggling.

    Kind Regards

  9. #9

    EduTech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading
    Posts
    5,068
    Thank Post
    160
    Thanked 925 Times in 727 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    273
    Quote Originally Posted by sabe75 View Post
    Hi James, did you ever get any progress on this; we are trying at the moment and are struggling.

    Kind Regards
    Is it the Support Representative you are chasing?

    James.

  10. #10

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Leeds
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by EduTech View Post
    Is it the Support Representative you are chasing?

    James.
    Ahh no, the problem in general. Was this resolved with the exclusions?

  11. #11

    EduTech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading
    Posts
    5,068
    Thank Post
    160
    Thanked 925 Times in 727 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    273
    Quote Originally Posted by sabe75 View Post
    Ahh no, the problem in general. Was this resolved with the exclusions?
    ;-) Sorry I got confussed! Thought you were the thread starter at first! :P My Bad

  12. #12
    Mr.Ben's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    A Pirate Ship
    Posts
    942
    Thank Post
    182
    Thanked 157 Times in 126 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    65
    This was solved some time ago (at my previous place of work!). I was using Network Service in IIS to pass to credentials to the SWGfL proxy, which wouldn't accept an anonymous sender. I created a new user to do the job instead.

    I do wonder what you hope to get from the Single Sign On now as O365 doesn't use it!

    Kind Regards, Ben

  13. #13

    EduTech's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Reading
    Posts
    5,068
    Thank Post
    160
    Thanked 925 Times in 727 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    273
    Quote Originally Posted by Mr.Ben View Post
    I do wonder what you hope to get from the Single Sign On now as O365 doesn't use it!
    Office365 does support Single Sign On? :/

    James.

  14. Thanks to EduTech from:

    Mr.Ben (2nd October 2012)

  15. #14
    Mr.Ben's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    A Pirate Ship
    Posts
    942
    Thank Post
    182
    Thanked 157 Times in 126 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    65
    @EduTech - I should have been a bit clearer. O365 does have a single sign on, using adfs, but Live@edu used a Single Sign on tool kit that is no longer supported after the migration to o365.

  16. #15

    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Leeds
    Posts
    4
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Quote Originally Posted by Mr.Ben View Post
    This was solved some time ago (at my previous place of work!). I was using Network Service in IIS to pass to credentials to the SWGfL proxy, which wouldn't accept an anonymous sender. I created a new user to do the job instead.

    I do wonder what you hope to get from the Single Sign On now as O365 doesn't use it!

    Kind Regards, Ben
    Hi Ben

    Did you change this in the web.config or somewhere else?

    Kind Regards

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. OWA and Sharepoint 2010 Single Sign on
    By ants1974 in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 3
    Last Post: 23rd August 2011, 08:27 AM
  2. Single Sign on software
    By localzuk in forum General Chat
    Replies: 36
    Last Post: 17th July 2008, 10:25 AM
  3. Moodle Single Sign On with CMS
    By monkeyx in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 0
    Last Post: 26th November 2007, 08:39 AM
  4. ePortal and CC3 Single Sign On
    By budgester in forum MIS Systems
    Replies: 3
    Last Post: 21st June 2007, 10:26 AM
  5. CMIS ePortal Single Sign-on
    By markberry in forum MIS Systems
    Replies: 12
    Last Post: 26th March 2007, 11:27 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •