+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Security Issue with Eportal in Technical; Hi all Can someone explain this... I look after the curriculum network and the office staff look after their CMISSERVER ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    106
    Thank Post
    72
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    17

    Security Issue with Eportal

    Hi all

    Can someone explain this...

    I look after the curriculum network and the office staff look after their CMISSERVER and EPORTAL.

    They have setup a link that enables teachers to access EPORTAL from outside the school.

    They have informed me that they keep getting thrown of their EPORTAL and could I have a look.

    When I type in their address from home I end up getting an IP Camera with an ip add of 10.4.124.33

    The ip for eportal is 10.4.124.40 ????????? What is going on

    Thaanks John

  2. #2

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    15,935
    Thank Post
    886
    Thanked 1,692 Times in 1,471 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    446
    When I type in their address from home
    how do you mean?

    Does it happen intermittently? Are you sure the IP address of the ePortal and the camera are not conflicting?

  3. Thanks to FN-GM from:

    brickwall53 (16th June 2011)

  4. #3

    maniac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kent
    Posts
    3,051
    Thank Post
    209
    Thanked 427 Times in 307 Posts
    Rep Power
    144
    Quote Originally Posted by brickwall53 View Post
    Hi all

    Can someone explain this...

    I look after the curriculum network and the office staff look after their CMISSERVER and EPORTAL.

    They have setup a link that enables teachers to access EPORTAL from outside the school.

    They have informed me that they keep getting thrown of their EPORTAL and could I have a look.

    When I type in their address from home I end up getting an IP Camera with an ip add of 10.4.124.33

    The ip for eportal is 10.4.124.40 ????????? What is going on

    Thaanks John
    How is it linked to the outside world? Directly served out via HTTPS or via a VPN style connection?

  5. Thanks to maniac from:

    brickwall53 (16th June 2011)

  6. #4
    stevenlong1985's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    495
    Thank Post
    729
    Thanked 99 Times in 67 Posts
    Rep Power
    68
    Its Https? its just a weblink? just put it on your school website that's what I've done. there shouldn't be any IP addresses

    it should look like this
    https:// your school address .misportal.net/eportal/index.jsp
    Last edited by stevenlong1985; 15th June 2011 at 11:35 AM.

  7. Thanks to stevenlong1985 from:

    brickwall53 (16th June 2011)

  8. #5
    p858snake's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Queensland
    Posts
    1,490
    Thank Post
    37
    Thanked 175 Times in 151 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    51
    Quote Originally Posted by brickwall53 View Post
    When I type in their address from home I end up getting an IP Camera with an ip add of 10.4.124.33
    Er... that is a internal/private ip address (10.0.0.0 - 10.255.255.255) so you appear to loading up the webpage for something within your own network (unless you are VPNed onto another network and its sitting there)

  9. Thanks to p858snake from:

    brickwall53 (16th June 2011)

  10. #6

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    106
    Thank Post
    72
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    17
    Quote Originally Posted by stevenlong1985 View Post
    Its Https? its just a weblink? just put it on your school website that's what I've done. there shouldn't be any IP addresses

    it should look like this
    https:// your school address .misportal.net/eportal/index.jsp
    The users have been told to use
    HTTP://eportal.st-philiphoward.derby...h.uk/index.jsp


    Additionally our main switch died a death and an 8 year old thing is being used at the moment

    Ta John

  11. #7

    maniac's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Kent
    Posts
    3,051
    Thank Post
    209
    Thanked 427 Times in 307 Posts
    Rep Power
    144
    Quote Originally Posted by brickwall53 View Post
    The users have been told to use
    HTTP://eportal.st-philiphoward.derby...h.uk/index.jsp


    Additionally our main switch died a death and an 8 year old thing is being used at the moment

    Ta John
    Well that link doesn't work, not even a ping, although it does return an IP address of 92.43.71.114 when you look it up.

    The 10.xx.xx.xx address will be an internal only address which will probably only work within your school or within your LEA if they provide your connectivity. If your connection is provided by your LEA, it may be worth speaking to their support people regarding this external connection as they will be able to tell you what to do to get it working, and the corrrect addresses to visit to get the page up.

    Mike.

  12. Thanks to maniac from:

    brickwall53 (16th June 2011)

  13. #8

    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    106
    Thank Post
    72
    Thanked 5 Times in 3 Posts
    Rep Power
    17
    Sorted...............IP address conflict with the CMIS network card.

    Link is working ....Thanks again everyone

    Ta John

  14. #9
    Marci's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wakefield, West Yorkshire
    Posts
    893
    Thank Post
    84
    Thanked 235 Times in 194 Posts
    Rep Power
    82
    You might now want to look to serving that out over https rather than http also...

  15. #10
    themightymrp's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leeds, West Yorkshire
    Posts
    1,201
    Thank Post
    212
    Thanked 222 Times in 191 Posts
    Rep Power
    72
    Just a point of note, your link should be
    Code:
    http://eportal.st-philiphoward.derbyshire.sch.uk/eportal/index.jsp
    You missed the /eportal/ bit out
    Last edited by themightymrp; 17th June 2011 at 09:33 AM.

  16. #11

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    817
    Thank Post
    99
    Thanked 65 Times in 47 Posts
    Rep Power
    26
    I dont mean to throw a spanner in the works, but we had the same setup and our county council has told us that we "MUST" use dual authentication for staff accessing eportal.
    For students and parents to login apparently they dont need dual auth, so we have installed a 2nd install of eportal with tighter security and no access for staff logins.

    https://parents.wolverley.worcs.sch.uk

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. DFS security issue
    By craigg in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 3
    Last Post: 11th August 2010, 09:45 AM
  2. Server security issue
    By steve_nfi in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 1st July 2008, 02:09 PM
  3. CMIS/ePortal security question
    By nutso in forum MIS Systems
    Replies: 6
    Last Post: 30th October 2007, 12:26 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •