+ Post New Thread
Results 1 to 13 of 13
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, google apps email address going to wrong server? in Technical; I have Google apps set up for our students and have just realised that if a user tries to go ...
  1. #1
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29

    google apps email address going to wrong server?

    I have Google apps set up for our students and have just realised that if a user tries to go to email.prentonmoodle.co.uk ->Prenton Moodle they end up at Prenton Moodle

    I have a redirect in place, with 1and1 that should point the users to http://mail.google.com/a/prentonmoodle.co.uk but it isn't doing that.

    Can anyone suggest why it would do this?

    thanks

  2. #2

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,686
    Thank Post
    333
    Thanked 513 Times in 481 Posts
    Rep Power
    178
    Quote Originally Posted by reggiep View Post
    I have Google apps set up for our students and have just realised that if a user tries to go to email.prentonmoodle.co.uk ->Prenton Moodle they end up at Prenton Moodle

    I have a redirect in place, with 1and1 that should point the users to http://mail.google.com/a/prentonmoodle.co.uk but it isn't doing that.

    Can anyone suggest why it would do this?

    thanks
    Well without sounding rude, are you sure it's setup correctly? :P Seeing "insert random subdomain" should default to error, seems it's set up, just wrongly.

    How's your redirect done? (Post settings if you don't mind)

    Steve

  3. #3
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29


    It seems OK to me BUT I have a track history of being wrong!

  4. #4

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,686
    Thank Post
    333
    Thanked 513 Times in 481 Posts
    Rep Power
    178
    Quote Originally Posted by reggiep View Post
    http://www.prentonhigh.wirral.sch.uk...enshot.162.jpg

    It seems OK to me BUT I have a track history of being wrong!
    Looks fine, Silly suggestion but can you try redirecting it to mail.google.com (Ignoring the last bit)

    Just wondering if for some reason it's a realllllly stupid setup where it takes the last domain aka "prentonmoodle.co.uk" and ignores first part before slashes.

    Might be worth trying to quickly.

    Steve

  5. #5
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29
    No harm in trying...

  6. #6
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29
    I went mad and redirected it to news.bbc.co.uk

  7. #7

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,686
    Thank Post
    333
    Thanked 513 Times in 481 Posts
    Rep Power
    178
    Any idea what your TTL is set to? Saves my spam refreshing page :P

    And any chance of making a new redirect, to something random? Just to check if it's just this one thats borked, or all :P Kinda hard to tell from here *wiggles*

    Steve
    Last edited by Steve21; 12th May 2011 at 03:15 PM.

  8. #8
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29
    1and1 say 10 minutes.

    I have looked at the actual DNS settings page and see this...


    and this is the IP address that email.prentonmoodle.co.uk goes to. Perhaps I misunderstand what the "Domain destination" settings are for?

  9. #9

    Steve21's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    2,686
    Thank Post
    333
    Thanked 513 Times in 481 Posts
    Rep Power
    178
    The Domain Destination is normally a folder on the webserver, but seeing you've set this to a HTTP redirect there should be no issues with it.

    Are those DNS settings for "the domain" or "sub domain" ?

    Also could you try making a random redirect (if you're not limited) just to see if it happens to that one too, or if it's just this one borked.

    Steve

  10. #10

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cheshire
    Posts
    80
    Thank Post
    11
    Thanked 18 Times in 14 Posts
    Rep Power
    20
    We use Google Apps and 1and1 and we had to change the DNS settings - we added a CNAME record that pointed to ghs.google.com and have never had any issues. Maybe you could try this way instead?

  11. #11
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29
    I've changed some further DNS settings but won't be able to see if they have worked until it replicates.

  12. #12

    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Cheshire
    Posts
    80
    Thank Post
    11
    Thanked 18 Times in 14 Posts
    Rep Power
    20
    I should also add that our domain is not set to forward at all.

  13. #13
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,548
    Thank Post
    517
    Thanked 56 Times in 50 Posts
    Rep Power
    29
    It was my set up in 1and1 that was at fault. I had the address pointing to an IP address and forwarding to an address, it didn't like that.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Internal SMTP Server and Google Apps
    By bmittleider in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 3
    Last Post: 10th March 2011, 06:30 AM
  2. Google Apps for Education - email filtering options?
    By localzuk in forum General Chat
    Replies: 1
    Last Post: 9th March 2011, 10:32 AM
  3. Moodlerooms Google Apps Integration on an IIS7 Server
    By InterwebsGuy in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 1
    Last Post: 1st February 2011, 12:56 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 14th September 2010, 09:46 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 26th September 2009, 03:21 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •