+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, openSUSE + SWGfL in Technical; Hello, Recently we've been setting up a new Moodle server to use for our English department. We've tried using Windows ...
  1. #1

    Join Date
    May 2008
    Location
    Exeter
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    openSUSE + SWGfL

    Hello,

    Recently we've been setting up a new Moodle server to use for our English department. We've tried using Windows and LDAP doesn't seem to play nice, nor do themes... Hence we're going to try a linux install seeing as that's where PHP and MySQL seem to do most of their work. The problem we are facing however is that while we've installed openSuSE 11.3, we can not connect to anything outside our Server VLAN. Pinging Google's DNS servers doesn't work, however when we go to test the proxy, it can resolve the hostname without fail but will not connect to the IP address. Has anybody else had any experience with this? We have specified the proxy in the YaST control center and in Firefox, and in FireFox we're told that the proxy is refusing connections.

    The settings in the YaST control center under proxy are :

    HTTP://staffproxy.swgfl.org.uk:8080
    *Use this for all proxy connections (ticked)
    FTP (greyed out)
    HTTPS (greyed out)

    Proxy Authentication
    Username : *blank*
    Password : *blank*.

    This is on a Hyper-V server, and all other VMs on the server are working just fine.
    The student working with me on this will join EduGeek shortly and will have the username JakeHendy.

    Many thanks and help, please!

  2. #2

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Exeter
    Posts
    9
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Just chiming in!
    Thanks for your help people!

  3. #3

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Exeter
    Posts
    9
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Okay well I'm guessing that it's something to do with Suse then, as I'm running a Fedora 14 LiveCD from my laptop and it's working just fine! The mysteries of linux!

  4. #4

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Christchurch
    Posts
    420
    Thank Post
    41
    Thanked 64 Times in 62 Posts
    Rep Power
    26
    Have you set your ICP to zero .. IE disabled? that might make a difference

  5. Thanks to Brpilot99 from:

    JakeHendy (18th January 2011)

  6. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Exeter
    Posts
    9
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for the reply Brpilot99.

    I'm with Mr Bondi next lesson so I'll have a look around. I've read that openSuSE on Hyper-V doesn't play very nicely so it might just be that. Just have to wait and see, I'll report back!

  7. #6

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Christchurch
    Posts
    420
    Thank Post
    41
    Thanked 64 Times in 62 Posts
    Rep Power
    26
    No problem and good luck .. I looked at all of the linux types and ended up with Ubuntu ... no main reason really but the information and setup guides seemed to be pretty good ... Ive got it installed and working with dansguardian/squid (as a test) and it talks to our isp (swgfl) without problems

  8. Thanks to Brpilot99 from:

    JakeHendy (20th January 2011)

  9. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Exeter
    Posts
    9
    Thank Post
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hey! I set up a fedora image on my laptop in school and it works just fine on our Student VLAN... However when I went to install this over openSuSE my memory stick wouldn't read on the server and the disk wouldn't either. Yay . So I'm prepping an VHD to copy over.
    Thanks for your help Brpilot99

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. SWGFL New System
    By alonebfg in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 7
    Last Post: 18th September 2010, 09:17 AM
  2. SWGfL Conference
    By witch in forum South West Grid for Learning (SWGfL)
    Replies: 4
    Last Post: 16th June 2010, 10:57 AM
  3. Help Needed from anyone on SWGfL
    By witch in forum South West Grid for Learning (SWGfL)
    Replies: 10
    Last Post: 19th April 2010, 09:49 AM
  4. Replies: 14
    Last Post: 5th March 2010, 01:53 PM
  5. OpenSuSE Cluster
    By Hightower in forum *nix
    Replies: 5
    Last Post: 12th September 2008, 05:31 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •