+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Anyone who uses EMBC notice issues with google images not showing up correctly? in Technical; Issue seems to be that when you do an image search that about two thirds of the images are "red ...
  1. #1
    Sam_Brown's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    590
    Thank Post
    99
    Thanked 42 Times in 40 Posts
    Rep Power
    19

    Anyone who uses EMBC notice issues with google images not showing up correctly?

    Issue seems to be that when you do an image search that about two thirds of the images are "red cross'd" and blank but when you click them the image shows up as if you would expect it to do had the thumbnail been present.

    A few of our admin staff are complaining about not being able to find images for presentations \ newsletters and I was wondering if anyone else had any issues.

    Regards,

    Sam

  2. #2


    tom_newton's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    4,485
    Thank Post
    867
    Thanked 853 Times in 674 Posts
    Rep Power
    197
    Hrm. GIS serves images as in-page base64 these days IIRC - so it must be some sort of in-page mangle? Unlikely to be a straight block on a domain or url. Be interested to see the page source of a pair of identical GIS requests, one proxied, one not.

  3. #3

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    9,992
    Thank Post
    1,359
    Thanked 1,827 Times in 1,134 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    602
    If they are looking for images for presentations / newsletters I would recommend they use Flickr: Creative Commons as a standard. You will find copyright materials coming up in Google searches and they shouldn't be used, especially for newsletter which will be seen by the outside world.

    I've only seen one ticket for this so far (a different school to you) so can you make sure you raise it as a ticket please?

  4. #4
    robk's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ashbourne
    Posts
    548
    Thank Post
    179
    Thanked 130 Times in 109 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    49
    There have been mentions of this on the Derbyshire NMs mailing list, and I have certainly seen it for a day or two.

  5. #5

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    9,992
    Thank Post
    1,359
    Thanked 1,827 Times in 1,134 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    602
    @robk could you ask folk to make sure they have logged tickets then ... I'll give a call in to the helpdesk to let them know stuff is coming in.

  6. #6
    Sam_Brown's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    590
    Thank Post
    99
    Thanked 42 Times in 40 Posts
    Rep Power
    19
    Just for the record I've contacted EMBC and they are looking into it.

    Ticket was recently updated to show it was the same as a number of other requests... so here's hoping they'll be getting this sorted soon.

  7. #7

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    9,992
    Thank Post
    1,359
    Thanked 1,827 Times in 1,134 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    602
    Thanks mate ... and if I could prod folks in other EMBC LAs to put calls in if they have the problem too.

  8. Thanks to GrumbleDook from:

    camel (18th October 2010)

  9. #8
    camel's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    east midlands
    Posts
    110
    Thank Post
    30
    Thanked 38 Times in 19 Posts
    Rep Power
    16
    I have just logged call with EMBC (Leics), they're still looking into it. They mentioned changes in their proxy servers.

  10. #9
    robk's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ashbourne
    Posts
    548
    Thank Post
    179
    Thanked 130 Times in 109 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    49
    I understand Derbyshire now have several calls logged.

  11. #10
    Sam_Brown's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Northampton
    Posts
    590
    Thank Post
    99
    Thanked 42 Times in 40 Posts
    Rep Power
    19
    Just got a call from Andrew @ EMBC to let me know the issue has been resolved.

    Given it a quick test and initial signs show that everything is working as should be

  12. #11

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    9,992
    Thank Post
    1,359
    Thanked 1,827 Times in 1,134 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    602
    Thanks folks ... as always, if you report it, then people know there is a fault!

  13. #12
    apoth0r's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Northants
    Posts
    1,221
    Thank Post
    151
    Thanked 180 Times in 132 Posts
    Rep Power
    52
    Seems to be working from here too, also Northampton

  14. #13
    robk's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ashbourne
    Posts
    548
    Thank Post
    179
    Thanked 130 Times in 109 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    49
    Can happly confirm its ok here as well.

  15. #14
    camel's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    east midlands
    Posts
    110
    Thank Post
    30
    Thanked 38 Times in 19 Posts
    Rep Power
    16
    just got the call, leics too.

  16. #15

    GrumbleDook's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Gosport, Hampshire
    Posts
    9,992
    Thank Post
    1,359
    Thanked 1,827 Times in 1,134 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    602
    Thanks folks.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 31st August 2010, 01:18 PM
  2. Joomla Blog not showing 2 columns correctly
    By Nick_Parker in forum Web Development
    Replies: 4
    Last Post: 12th August 2010, 05:35 PM
  3. embc webserver issues addressed
    By sparkeh in forum East Midlands Broadband Consortium (EMBC)
    Replies: 7
    Last Post: 12th January 2010, 09:19 AM
  4. Showing Content to Non-EMBC Visitors
    By ctaylor2 in forum Web Development
    Replies: 2
    Last Post: 3rd March 2009, 08:22 AM
  5. [CLOSED] Bug/Error: Google maps not showing markers
    By ZeroHour in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 2
    Last Post: 3rd March 2008, 10:52 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •