+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Webpage does not load until a stop and then refresh? in Technical; I have been living with this problem for over a year, but my users seem pretty patient! If a user ...
  1. #1
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,526
    Thank Post
    506
    Thanked 54 Times in 48 Posts
    Rep Power
    28

    Webpage does not load until a stop and then refresh?

    I have been living with this problem for over a year, but my users seem pretty patient!

    If a user launches a shortcut from the start menu to our email www.outlook.com, the page does not always load. Sometimes the browser seems to be trying to reslove the IP address. If the user clicks the stop button in the browser and then clicks refresh the page opens fine.

    This does not happen to the admins on the system.

    I'm wondering if it may be to do with their mandatory profile?

    Can anyone suggest anything or have you had the same problem?

  2. #2
    ben604's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    313
    Thank Post
    81
    Thanked 28 Times in 23 Posts
    Rep Power
    21
    I work with Reg, we're revisiting this continuing problem, so BUMP!

    Any suggestions/thoughts?

  3. #3
    bart21's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    peterborough
    Posts
    400
    Thank Post
    77
    Thanked 53 Times in 51 Posts
    Rep Power
    18
    Can you isolate the mandatory profile issue by temporarily assigning an affected user with a roaming or local profile?

    nick

  4. #4
    reggiep's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    In the vast area of space and time
    Posts
    1,526
    Thank Post
    506
    Thanked 54 Times in 48 Posts
    Rep Power
    28
    I may have made some progress on this today, while in a training session for our new Finance Software (Yep i was bored).
    I noticed that the newly built machine I was logged on to had the problem even as an admin.
    I noticed that the proxy server was set as proxy.prentonhigh.local which is correct but I changed it to the IP address of the proxy and BANG the browser went to the homepage immediately. I have no idea why this fixes the problem and it doesn't help us that much as our students use censornet which has to have the dns name for the proxy.

    It's almost as if DNS stops working until a refresh of the browser!

  5. #5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Bishop's Stortford
    Posts
    15
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    15
    Wish mine was that easy... i've got a similar issue with my smoothwall box...

    Just like you my users experience that the first time loading a site it seems to fail. Click refresh and everything is perfect again!

    Seems intermittent but is more frequent when the user opens IE for the first time in a while... Thinking maybe DNS, Authentication but no idea what... Browser is configured via IP so can't do your trick!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. School logo refresh
    By Gonk in forum Graphics Requests
    Replies: 4
    Last Post: 24th June 2010, 11:12 AM
  2. Webpage refresh on page load
    By timbo343 in forum Web Development
    Replies: 2
    Last Post: 29th March 2010, 12:27 PM
  3. Have to refresh to see changes on shares
    By pwds in forum Windows Server 2008
    Replies: 1
    Last Post: 26th March 2010, 02:04 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 14th February 2008, 02:50 PM
  5. DHCP Refresh
    By Grommit in forum Windows
    Replies: 5
    Last Post: 4th December 2006, 10:55 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •