+ Post New Thread
Results 1 to 14 of 14
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, FileZilla Problem in Technical; Hey, I use FileZilla to FTP into my websites and everything worked fine until I upgraded to the latest version ...
  1. #1
    My220x's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Posts
    257
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    14

    FileZilla Problem

    Hey,

    I use FileZilla to FTP into my websites and everything worked fine until I upgraded to the latest version of FileZilla and now I can't logon to any FTP server. The guys over at FileZilla says its a firewall problem and I have removed FileZilla from Windows Firewall and have re-added it but still no luck. If I logon to another user account I can FTP into a server fine but just not on my user account.

    Any ideas?

  2. #2

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,766
    Thank Post
    3,274
    Thanked 1,053 Times in 974 Posts
    Rep Power
    365
    Completely un install file zilla , delete the file zilla directory out of program files, if on a client os then run ccleaner to clean up both temp files and registry entries ensuring to make any backups ( re run until it does not find any registry entry issues )

    Restart

    Download the latest version of file zilla again and re install and try again

    If on a server OS then dont use ccleaner or delete the directory just un install as per normal and restart and try again - I have had it a few times with firefox when I have run an update and it broke it so just un installed and re installed using the full installer instead of running updates

  3. #3
    My220x's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Posts
    257
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    14
    Quote Originally Posted by mac_shinobi View Post
    Completely un install file zilla , delete the file zilla directory out of program files, if on a client os then run ccleaner to clean up both temp files and registry entries ensuring to make any backups ( re run until it does not find any registry entry issues )

    Restart

    Download the latest version of file zilla again and re install and try again

    If on a server OS then dont use ccleaner or delete the directory just un install as per normal and restart and try again - I have had it a few times with firefox when I have run an update and it broke it so just un installed and re installed using the full installer instead of running updates
    Just tried it and it didn't work

  4. #4


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,691
    Thank Post
    352
    Thanked 796 Times in 715 Posts
    Rep Power
    347
    Eliminate Filezilla by trying another FTP Client.

    What happens when you try and connect, does it not list directories or not connect at all?

    If the former it is most likely PASSIVE mode not being on instead of active.

  5. #5
    My220x's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Posts
    257
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    14
    Could you recommend another FTP client?

    Quote Originally Posted by kmount View Post
    Eliminate Filezilla by trying another FTP Client.

    What happens when you try and connect, does it not list directories or not connect at all?

    If the former it is most likely PASSIVE mode not being on instead of active.

  6. #6


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,691
    Thank Post
    352
    Thanked 796 Times in 715 Posts
    Rep Power
    347
    For the sake of this test it's not really a big deal which one you pick.

    Ones come to mind such as SmartFTP, & FlashFXP.

    Filezilla would be my weapon of choice though so once we know where the issue lies we'll be in a position to sort it out.

    Tell us what happens when you try as per my last post.

  7. #7
    My220x's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Posts
    257
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    14
    FileZilla isn't the problem, I just tried SmartFTP and I get:

    [17:22:58] SmartFTP v4.0.1123.0
    [17:22:58] Resolving host name "danlambert.info"
    [17:22:58] Connecting to 174.120.247.222 Port: 21
    [17:22:58] An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.
    [17:22:58] Client closed the connection.
    [17:22:59] Active Help: No connection could be made because the target machine actively refused it. Connection closed.
    [17:22:59] Connect failed. Waiting to retry (30s)...
    [17:23:29] Connection attempt 2...
    [17:23:29] Resolving host name "danlambert.info"
    [17:23:29] Connecting to 174.120.247.222 Port: 21
    [17:23:29] An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.
    [17:23:29] Client closed the connection.
    [17:23:29] Active Help: No connection could be made because the target machine actively refused it. Connection closed.
    [17:23:29] Connect failed. Waiting to retry (30s)...

    Quote Originally Posted by kmount View Post
    For the sake of this test it's not really a big deal which one you pick.

    Ones come to mind such as SmartFTP, & FlashFXP.

    Filezilla would be my weapon of choice though so once we know where the issue lies we'll be in a position to sort it out.

    Tell us what happens when you try as per my last post.

  8. #8


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,691
    Thank Post
    352
    Thanked 796 Times in 715 Posts
    Rep Power
    347
    OK, that eliminates the client.

    I've just tried that IP and it works so that eliminates the server.

    It leaves really your PC/OS and the Router/ISP connection. - Do you have another PC on your network you can try and see if this works therefore eliminating the Router/ISP from the mix.

  9. #9
    My220x's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Posts
    257
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    14
    Yep, I have a PC down stairs, will test it on there soon.

  10. #10

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,766
    Thank Post
    3,274
    Thanked 1,053 Times in 974 Posts
    Rep Power
    365
    If you are saying it works with another account ( am assuming ftp user account ) but not the one you are trying to use then maybe permissions for said account on the ftp server / directory ??

    I only say that due to this one line


    [17:22:58] An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions.

  11. #11


    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    4,691
    Thank Post
    352
    Thanked 796 Times in 715 Posts
    Rep Power
    347
    Good spot there mac_shinobi.

    If the other user account (I assume he means windows) can do it it suggests dodgy user firewall stuff.

    I'd try turning the firewall OFF on your account to see if it works and then work backwards.

  12. #12
    My220x's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Posts
    257
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    14
    Ok, I tried connecting on a different computer on my network and it worked fine. I then disabled Windows Firewall on my user account and tried connecting and no luck so I switched to a diff Windows user account and tried and it worked fine. This is seriously strange.

  13. #13

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,766
    Thank Post
    3,274
    Thanked 1,053 Times in 974 Posts
    Rep Power
    365
    Backup any data and re create / re make your profile and then test it again ( maybe a profile issue ) ?

  14. #14
    My220x's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    UK
    Posts
    257
    Thank Post
    9
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Blog Entries
    8
    Rep Power
    14
    Quote Originally Posted by mac_shinobi View Post
    Backup any data and re create / re make your profile and then test it again ( maybe a profile issue ) ?
    Yep was a profile issue. Made a new account and all works fine.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [News] Problematic Problem, Problem supply, and a Text-Destroying Problem
    By mattx in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 0
    Last Post: 28th February 2010, 11:16 AM
  2. Exchange 2003 problem/profile problem?
    By Japtastic in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 4
    Last Post: 30th September 2009, 05:41 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •