+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, ISA Server Routing (Chaining) Failure - HELP!!! in Technical; Hi, Desperate help needed here please!! We have ISA 2006 Standard. Up til now it has been running perfectly... This ...
  1. #1
    Craggus2000's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Chelmsford
    Posts
    63
    Thank Post
    1
    Thanked 8 Times in 5 Posts
    Rep Power
    15

    ISA Server Routing (Chaining) Failure - HELP!!!

    Hi,

    Desperate help needed here please!!

    We have ISA 2006 Standard. Up til now it has been running perfectly...
    This morning I came in to find that internet access was down, with the following error in the Alerts/Monitoring page of ISA configuration every 10 mins or so:
    "Routing (Chaining) Failure"

    Whilst in the Application Log at the same time, the following error appears:
    Event ID: 14130. The Web Proxy filter detected that the upstream proxy server x is not available.

    During all this, access to the web is unavailable.
    Now i know the upstream proxy (our county's firewall) is working, as I have a single machine that connects ok (not via the ISA server). Checked all cabling, and all seems fine.

    Various searches on the web has not really turned anything useful up.

    Rebooted server but to no avail.

    Can anyone help please?!?!

  2. #2
    adameye's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Leyland, Preston, UK
    Posts
    60
    Thank Post
    24
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Does your ISA server go out to an open internet connection or is it through the LEA proxy?

  3. #3
    BatchFile's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    955
    Thank Post
    548
    Thanked 128 Times in 106 Posts
    Rep Power
    60
    First things I'd try:

    Can the ISA server ping the upstream proxy?
    Put the ip of the proxy in instead of the name to rule out DNS trouble

  4. #4
    Craggus2000's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Chelmsford
    Posts
    63
    Thank Post
    1
    Thanked 8 Times in 5 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by adameye View Post
    Does your ISA server go out to an open internet connection or is it through the LEA proxy?
    Via the LEA Proxy. 'Direct' Connection is not possible.


    Quote Originally Posted by TonyRidal View Post
    First things I'd try:

    Can the ISA server ping the upstream proxy?
    Put the ip of the proxy in instead of the name to rule out DNS trouble
    Yes, can ping the upstream proxy, by name and IP.
    Putting the IP of the proxy has made no difference.

  5. #5
    BatchFile's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    955
    Thank Post
    548
    Thanked 128 Times in 106 Posts
    Rep Power
    60
    Using a browser on the ISA server, configured to the LEA proxy, do you get web access?

  6. #6
    Modey's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Northants
    Posts
    140
    Thank Post
    16
    Thanked 31 Times in 26 Posts
    Rep Power
    20
    Whenever we have the same error messages on our ISA server (TMG 2010 now) it's because the Internet is down (EMBC). We have never had that in relation to an error with our ISA server config or setup etc...

  7. #7
    danrhodes's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wath Upon Dearne
    Posts
    1,513
    Thank Post
    157
    Thanked 181 Times in 150 Posts
    Rep Power
    68
    Have you rang your LEA and asked if there are any current issues?

  8. #8
    Craggus2000's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Chelmsford
    Posts
    63
    Thank Post
    1
    Thanked 8 Times in 5 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by TonyRidal View Post
    Using a browser on the ISA server, configured to the LEA proxy, do you get web access?
    Nope, just sits there.

  9. #9
    danrhodes's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wath Upon Dearne
    Posts
    1,513
    Thank Post
    157
    Thanked 181 Times in 150 Posts
    Rep Power
    68
    Could you attach a copy of your ISA log files please see if we can sort the issue.

    D

  10. #10
    Craggus2000's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Chelmsford
    Posts
    63
    Thank Post
    1
    Thanked 8 Times in 5 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by danrhodes View Post
    Could you attach a copy of your ISA log files please see if we can sort the issue.

    D
    How do I get the log files?
    Thanks

  11. #11
    Craggus2000's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Chelmsford
    Posts
    63
    Thank Post
    1
    Thanked 8 Times in 5 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by danrhodes View Post
    Have you rang your LEA and asked if there are any current issues?
    Turns out there is an intermittent problem with our LEA's broadband supply... Whoops...

    Could you still take a look at my logs to make sure its not two problems?!

  12. #12
    danrhodes's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wath Upon Dearne
    Posts
    1,513
    Thank Post
    157
    Thanked 181 Times in 150 Posts
    Rep Power
    68
    Yeah sure send em over i'll have 5 mins for ya :-)

  13. #13
    Craggus2000's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Chelmsford
    Posts
    63
    Thank Post
    1
    Thanked 8 Times in 5 Posts
    Rep Power
    15
    how do i get them?

  14. #14
    BatchFile's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Cumbria
    Posts
    955
    Thank Post
    548
    Thanked 128 Times in 106 Posts
    Rep Power
    60
    Quote Originally Posted by Craggus2000 View Post
    Nope, just sits there.
    Quote Originally Posted by Craggus2000 View Post
    Turns out there is an intermittent problem with our LEA's broadband supply... Whoops...
    I was about to say "Network Adapter" - which is often what an upstream problem (or LAN storm) looks and feels like

    Glad you're on the road to sorted

  15. #15
    danrhodes's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Wath Upon Dearne
    Posts
    1,513
    Thank Post
    157
    Thanked 181 Times in 150 Posts
    Rep Power
    68
    Quote Originally Posted by TonyRidal View Post
    I was about to say "Network Adapter" - which is often what an upstream problem (or LAN storm) looks and feels like

    Glad you're on the road to sorted
    That was my next though also, maybe a dodgy NIC or cable.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Server Failure
    By Chuckster in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 17
    Last Post: 28th June 2011, 06:01 PM
  2. ISA 2006 - Flash routing issue
    By timlineuk in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 1
    Last Post: 3rd February 2010, 01:59 PM
  3. ISA 2006 Web Chaining
    By yeoman in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: 16th January 2010, 04:01 PM
  4. SERVER FAILURE HELP!!!!!!
    By johnkay21 in forum Windows
    Replies: 30
    Last Post: 25th June 2007, 09:11 PM
  5. server failure and resuming service
    By danIT in forum General Chat
    Replies: 6
    Last Post: 24th May 2007, 06:56 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •