+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Network Guardian Error in Technical; I am getting a lot of slow downs on the filter and when I look at the log I get ...
  1. #1
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,995
    Thank Post
    123
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    108

    Network Guardian Error

    I am getting a lot of slow downs on the filter and when I look at the log I get this: Any ideas?
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    mounters's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northumberland
    Posts
    199
    Thank Post
    22
    Thanked 70 Times in 59 Posts
    Rep Power
    29
    Have you tried optimizing the database? Go to information » settings » database backup and click on Optimize database, this will take a while and can effect system performance whilst it's running.

  3. #3
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,995
    Thank Post
    123
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    108
    Thanks for the suggestion, it sounds like a good one but on that page it tells me it cant connect to the DB so at least I sort of know what the problem is.

    I still seems to have internet access though...
    Last edited by ChrisH; 16th November 2009 at 10:41 AM.

  4. #4
    mounters's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Northumberland
    Posts
    199
    Thank Post
    22
    Thanked 70 Times in 59 Posts
    Rep Power
    29
    I'd get onto support then, I had an odd problem with the database recently and they got me sorted.

  5. #5


    tom_newton's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    4,487
    Thank Post
    867
    Thanked 855 Times in 675 Posts
    Rep Power
    197
    Definitely a database issue - which should mean your logs just back up to flat file until the DB connection is restored, and you get reporting back. Web filtering will not be compromised - the two systems (filtering, reporting) are designed with a hard gap between them so one would have a tricky time taking out the other

    Advice is to call support and to get them to mash your DB back into shape.

  6. #6
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,995
    Thank Post
    123
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    108
    Looks like my support has lapsed so I am going to reinstall to a new box. Will I get run into problems at the license stage if I try this?

  7. #7


    tom_newton's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    4,487
    Thank Post
    867
    Thanked 855 Times in 675 Posts
    Rep Power
    197
    Chris: No problem - your licence will allow this just fine.

  8. Thanks to tom_newton from:

    ChrisH (17th November 2009)

  9. #8
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,995
    Thank Post
    123
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    108
    Ok I have reinstalled and got rid of the database error. But I am getting this message spammed all the time now which I don't remember it being normal.

    Nov 17 09:53:40 s_sys@Cache dansguardian[3711] Connection handler caught an exception: St9exception
    Nov 17 10:03:15 s_sys@Cache dansguardian[7119] Connection handler caught an exception: St9exception
    Nov 17 10:03:15 s_sys@Cache dansguardian[3696] Connection handler caught an exception: St9exception
    Nov 17 10:03:15 s_sys@Cache dansguardian[5463] Connection handler caught an exception: St9exception
    Nov 17 10:03:15 s_sys@Cache dansguardian[5465] Connection handler caught an exception: St9exception
    Nov 17 10:03:17 s_sys@Cache dansguardian[5471] Connection handler caught an exception: St9exception
    Nov 17 10:03:18 s_sys@Cache dansguardian[5472] Connection handler caught an exception: Can't read from socket: Success
    Nov 17 10:03:18 s_sys@Cache dansguardian[5763] Connection handler caught an exception: St9exception
    I did cheat slightly and use the replication feature to get all the settings over so I may have brought part of the old problem over.

    Anyone get anything like this is their real time system log?

  10. Thanks to ChrisH from:

    robk (19th November 2009)

  11. #9

    rob_f's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Leeds
    Posts
    232
    Thank Post
    16
    Thanked 76 Times in 58 Posts
    Rep Power
    26
    I believe this error occurs when clients start sending data but for some reason it isn't getting returned to them, for example if they disconnect or there are network issues inbetween. I may be wrong however

    It isn't necessarily indicative of a problem with the SmoothWall system itself, do you have any pattern or frequency of occurrence of the error?

    Thx

  12. #10


    tom_newton's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    4,487
    Thank Post
    867
    Thanked 855 Times in 675 Posts
    Rep Power
    197
    AFAIK, this "error" is a result of some of the new code in FP3 - it is just slightly more verbose than it uised to be and may be safely ignored as long as your system appears normal otherwise.

  13. 3 Thanks to tom_newton:

    ChrisH (19th November 2009), robk (19th November 2009), sjatkn (11th December 2009)

  14. #11
    ChrisH's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    East Lancs
    Posts
    4,995
    Thank Post
    123
    Thanked 286 Times in 263 Posts
    Rep Power
    108
    Ok that's good. I have managed to get it up and running as needed. The only trouble I did have is when I did a fresh install on the old hardware, then restored the config from the temp one I had no web interface. I had to go into the setup at the console and had to set the default interface.

  15. #12
    robk's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ashbourne
    Posts
    541
    Thank Post
    183
    Thanked 130 Times in 109 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    49
    Well that saves a call to support!

    We had exactly the same occur on our UTM after the FP3 upgrade, only performace dropped off after a few days with the db load. After several hours on the phone to support we ended up wiping the database and starting again, now seeing the second set of errors mentioned in the OP`s thread.

    Performance seems to have picked up though.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Whats the difference between Network Guardian And School Guardian? (smoothwall)
    By j17sparky in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 3
    Last Post: 25th June 2009, 02:04 PM
  2. Smoothwall - Network Guardian Alerts
    By Macinator in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 3
    Last Post: 14th March 2009, 09:16 AM
  3. Network Guardian and Google searches
    By ChrisH in forum *nix
    Replies: 5
    Last Post: 2nd October 2008, 04:41 PM
  4. Network Guardian 2008 is nice.
    By plexer in forum How do you do....it?
    Replies: 0
    Last Post: 23rd April 2008, 04:29 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •