+ Post New Thread
Results 1 to 8 of 8
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, IE - Not loading External Page first time :( in Technical; I am currently having issues with IE (seems to affect IE6, 7 and 8). When users try to launch a ...
  1. #1
    Zenden's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    153
    Thank Post
    69
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    16

    Unhappy IE - Not loading External Page first time :(

    I am currently having issues with IE (seems to affect IE6, 7 and 8). When users try to launch a new IE window where it is targeted at an external page (or set through home page) IE hangs for a couple of minutes before finally giving up and displaying "this page cannot be found". If i refresh the page it works perfectly! I have tested this in a few scenarios and have discovered that it does not affect Admins (only staff and Students) and that it is definately only External pages that dont load as IE works fine when it is set to open our local Intranet Site. I suspect that this is being caused by something in IE Group Policy but am a little bit stumped (and hugely overworked since the other IT Technician Resigned out of the blue at the start of September).

    I have already tried checking Bloxx Login Scripts (LEA Provide our internet Connection/ Filtering etc etc), Have tried disabling IE Popup Blocker (no luck) and have avoided the problem by installing Sharepoint Services and setting as homepage but really need to get this sorted....

    any advice would be hugely appreciated

  2. #2

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,374
    Thank Post
    625
    Thanked 951 Times in 653 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    318
    Had a similar problem eons ago IIRC. Check the 'HTTP1.1 through proxy' in the IE options > Advanced tab.

  3. 3 Thanks to webman:

    bossman (10th November 2009), stariq (10th November 2009), Zenden (10th November 2009)

  4. #3
    Trapper's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Birmingham
    Posts
    1,059
    Thank Post
    69
    Thanked 117 Times in 94 Posts
    Rep Power
    83
    Been having this exact issue for the past few weeks, a right old noggin scratcher

    Cheers webman will take a peek at the GPOs tomorrow.

  5. #4
    stariq's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Birmingham
    Posts
    186
    Thank Post
    113
    Thanked 18 Times in 16 Posts
    Rep Power
    16
    Another thanks from me too webman

  6. #5
    Zenden's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    153
    Thank Post
    69
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    16

    Talking Cheers Webman

    That seems to have done the job (sort of). I can now launch new windows from an already open window but cant target the first ie window at anything external (have tried adding desktop shortcut to ucas.co.uk and it still just hangs and needs a refresh). It seems to have sorted out my google search on my Sharepoint site though (opens results page in new window) so thanks a lot webman

  7. #6

    webman's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    North East England
    Posts
    8,374
    Thank Post
    625
    Thanked 951 Times in 653 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    318
    @Zenden: Ok, not sure about that. But as a workaround, I would: create a static HTML page stored locally that will act as the homepage, and then just have this re-direct to your external URL of choice.

    Useful info/example here: The Meta Refresh

  8. Thanks to webman from:

    Zenden (10th November 2009)

  9. #7

    Michael's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Birmingham
    Posts
    8,941
    Thank Post
    232
    Thanked 1,510 Times in 1,206 Posts
    Rep Power
    328
    Out of curiosity do you have the same problems with FF? This would allow you to determine whether it as an IE issue or something else.

    If you create a temporary pupil user then give them administrator rights, do they still have the same problem?

  10. #8
    Zenden's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    153
    Thank Post
    69
    Thanked 32 Times in 25 Posts
    Rep Power
    16
    Quote Originally Posted by Michael View Post
    Out of curiosity do you have the same problems with FF? This would allow you to determine whether it as an IE issue or something else.

    If you create a temporary pupil user then give them administrator rights, do they still have the same problem?
    Have only had limited time to look at the problem due to inheriting the worst network ever (thats another story though....conficker......tattooed registry with entries that point to servers that dont exist......lack of security updates......no antivirus console installed for updates/monitoring etc etc.....) but i will try firefox tomorow morning and get back to you (new Techie started yesterday so have been trying to help him settle)

    Will give a testpupil a go with local admin rights, and see what happens. Although i suspect the problem lies in admins having a different set of IE GPs to students and staff (I didn't design them, i just inherited them...). Ticking the Box for HTTP 1.1 through proxy seems to have helped a bit so i suspect that there is an obscure setting somewhere else in the IE GPs that i have missed.



    Quote Originally Posted by webman View Post
    @Zenden: Ok, not sure about that. But as a workaround, I would: create a static HTML page stored locally that will act as the homepage, and then just have this re-direct to your external URL of choice.

    Useful info/example here: The Meta Refresh
    Cheers mate, will try the meta refresh for staff ( Head has created an online web page for staff with Google Calendar, Googlemail etc. i deployed desktop links for this to staff but they had to refresh). In the end i setup sharepoint which then has a link to the page and works fine since it isnt the first page it loads but it would be better if this would work - thanks webman - Useful tip



    I am beginning to think it would be best just to copy the policies from My admins OU and test it changing one setting at a time - time consuming but guaranteed to work. If Meta Refresh can keep the Staff / Head happy in the meantime then i will be forever in your debt!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Mandatory Profiles not loading some of the time
    By cookie_monster in forum Windows
    Replies: 26
    Last Post: 12th September 2010, 09:29 PM
  2. [MS Office - 2007] Word - Prints second page over first page in two page mode!?!
    By reggiep in forum Office Software
    Replies: 2
    Last Post: 2nd November 2009, 12:37 PM
  3. External telephony and data at an external site.
    By ranj in forum Wireless Networks
    Replies: 12
    Last Post: 14th March 2008, 06:26 PM
  4. VBS File takes long time to load 1st time?
    By Samson in forum Scripts
    Replies: 3
    Last Post: 4th September 2007, 07:40 AM
  5. IE Check for the newest version every time I visit the page.
    By roland in forum How do you do....it?
    Replies: 2
    Last Post: 13th August 2007, 05:20 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •