+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Smoothwall - Session Timeout? in Technical; Hi Everyone, I've been receiving emails today from a few staff, saying that the internet keeps on timing out when ...
  1. #1
    linkazoid's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    653
    Thank Post
    120
    Thanked 90 Times in 74 Posts
    Rep Power
    79

    Smoothwall - Session Timeout?

    Hi Everyone,

    I've been receiving emails today from a few staff, saying that the internet keeps on timing out when viewing the registers on E1 and when using email OWA.

    In smoothwall, i have changed the Authentication timeout in minutes to 20... but this doesn't seem to have helped much..

    Example email below:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    In some of the classrooms on level 7 when you are on e1 or the email and you submit a register or go to send an email, the page comes up as 'This web page cannot be displayed' as though the internet connection has been lost. This means that you have to close the page and re login to e1 or email and redo the register and write the email. It is causing a lot of hassle in terms of registers being lost. Please please can someone have a look at it.

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Some staff have discovered that if you open another IE, then switch to the register, it will then send.

    Also if a student logs on to a PC that a member of staff was logged into before, then it still thinks that there is a member of staff logged on, but changes a short while after, when it authenticates them as themselves. can we change this? or is this to do with the same problem?

    Any one have any recommendations?

    TIA

    Michael

  2. #2


    tom_newton's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Leeds
    Posts
    4,484
    Thank Post
    867
    Thanked 853 Times in 674 Posts
    Rep Power
    197
    Probably the auth timeout being extended is causing the 2nd problem. With NTLM its ok to have this fairly low. Default is 10. Try putting these sites in "do not authenticate for" or, better still, if they are internal, bypass the filter altogether for them.

    Edit: What Auth methods are you using?

  3. #3
    linkazoid's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    London
    Posts
    653
    Thank Post
    120
    Thanked 90 Times in 74 Posts
    Rep Power
    79
    Hi Tom,

    Were using NTLM Identification. As using NTLM Authentication, was too much for the box and caused it to fall.

    I've made the changes now, lets see if that clears the problem.

    Michael

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Thinstation timeout
    By dperrott in forum Thin Client and Virtual Machines
    Replies: 1
    Last Post: 29th October 2008, 12:32 PM
  2. Outlook Web Access Timeout
    By PRicho in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 25th June 2008, 03:57 PM
  3. [CLOSED] Improvement: Logout Timeout?
    By bjohnny42 in forum EduGeek.net Site Problems
    Replies: 1
    Last Post: 2nd May 2008, 10:53 AM
  4. Timeout settings when deploying Sophos
    By KarlGoddard in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: 9th January 2008, 09:26 AM
  5. ARP Timeout
    By mrforgetful in forum Wireless Networks
    Replies: 6
    Last Post: 14th May 2007, 07:17 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •