+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Getting HAP on the inernet... Help!! in Technical; After having our new broadband put in I'm trying to get HAP on the internet. I have port 443 of ...
  1. #1
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,215
    Thank Post
    47
    Thanked 156 Times in 137 Posts
    Rep Power
    47

    Getting HAP on the inernet... Help!!

    After having our new broadband put in I'm trying to get HAP on the internet. I have port 443 of our external IP forwarding to port 443 of our internal web server and all I get is "This page cannot be displayed".

    Anyone have any suggestions for a struggling geek?


  2. #2

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    564
    Thank Post
    46
    Thanked 106 Times in 91 Posts
    Rep Power
    68
    Have you checked/created the exceptions in windows firewall?

  3. #3
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,215
    Thank Post
    47
    Thanked 156 Times in 137 Posts
    Rep Power
    47
    I have turned off Windows Firewall as part of my endless troubleshooting route.

  4. #4

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    564
    Thank Post
    46
    Thanked 106 Times in 91 Posts
    Rep Power
    68
    Do you have a default gateway set in the server's NIC properties?

  5. #5
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,215
    Thank Post
    47
    Thanked 156 Times in 137 Posts
    Rep Power
    47
    Yes, its the internal routers IP.

  6. #6

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    564
    Thank Post
    46
    Thanked 106 Times in 91 Posts
    Rep Power
    68
    can you telnet to the external IP/hostname (on port 80 if you aren't using https, otherwise 443)?

    Windows: Get HTTP Header of a Web Page using Telnet - Xoc Software (RVBA Conventions, Maya Calendar, et.al.)

    You may need to enable telnet in programs and features.

    If it works, then it's showing that the port forward is set correctly. Can you get to the webserver's root page (e.g. the IIS holding page if you haven't changed it) externally?

  7. #7
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,215
    Thank Post
    47
    Thanked 156 Times in 137 Posts
    Rep Power
    47
    When I go to https://EXTERNALIP:444 I get "This web page is not available" in Chrome. When I go to https://EXTERNALIP:443 I get "SSL Connection Error" in Chrome so I assume it can see something?

  8. #8

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    564
    Thank Post
    46
    Thanked 106 Times in 91 Posts
    Rep Power
    68
    That should be OK then. If the SSL certificate is a self signed one, then chrome/firefox/IE will produce the SSL connection error (just confirm the cerificate details before you accept it). Once you have accepted the certificate you should get the IIS page (greenish colour if server 2008/R2 or blue for 2012+) if you browsed the to the website root otherwise try the path to your HAP install (https://domain.com/HAP).

  9. #9
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,215
    Thank Post
    47
    Thanked 156 Times in 137 Posts
    Rep Power
    47
    Its a proper SSL cert from Comodo, all works perfectly internally. If I try to go to https://EXTERNALIP:443/hap I get "Page not available". I am moving HAP to a new server now anyway will update soon.

  10. #10
    fairm010's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    C:/Windows/System32/
    Posts
    1,215
    Thank Post
    47
    Thanked 156 Times in 137 Posts
    Rep Power
    47
    Turns out it was the SSL VPN on our new router! Changed the listening port to 444 and all is well. Cheers for your help @computer_expert !

  11. 2 Thanks to fairm010:

    computer_expert (11th March 2014), plexer (10th March 2014)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. The process of getting HAP on the Web
    By Chuckster in forum Home Access Plus+
    Replies: 16
    Last Post: 5th December 2012, 05:41 PM
  2. The Raspberry Pi gets reviewed on The Register
    By Dos_Box in forum Raspberry Pi, Arduino & Other SBCs
    Replies: 2
    Last Post: 22nd May 2012, 04:17 PM
  3. Icons are blinking and can't click on the folders..help please
    By samanthacoles in forum Windows Vista
    Replies: 2
    Last Post: 10th April 2012, 01:23 PM
  4. [News] Will we get this on the £10 Sale
    By creese in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 0
    Last Post: 9th June 2011, 04:20 PM
  5. Freebies on the EduGeek Help Point
    By Dos_Box in forum BETT 2014
    Replies: 30
    Last Post: 25th December 2008, 06:24 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •