+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, TMG 2010 VPN - connection problems in Technical; Hi all Just thought I'd ask here if anyone has had any similar problems to me. Our firewall is TMG ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Devon
    Posts
    225
    Thank Post
    0
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    12

    TMG 2010 VPN - connection problems

    Hi all

    Just thought I'd ask here if anyone has had any similar problems to me.

    Our firewall is TMG 2010, and all clients are W7. Users connect through a VPN connection I make for them through the W7 Network and Sharing centre.

    Now, this arrangement has worked very well for about three years. Admittedly it sometimes took some of my users a few connection attempts, but apart from that there have been no issues.

    All this changed a few weeks ago. We had a powercut which took down the vast majority of our servers apart from the firewall and the backup server.

    Everything all came back online OK with no noticeable affects (or so I thought).

    But, since around that time my users have been complaining bitterly about the VPN.

    It still takes a few connection attempts but quite often now drivers aren't mapped, or the user is unable to browse the internet. Sometimes, if they disconnect and reconnect a few times everything is OK but it's very intermittent.

    To make things more difficult, sometimes (at the same time) one VPN user will have no drive mappings, but another will.

    I've been tearing my hair out trying to find the problem. Have been through all the TMG logs and events but can't see anything untoward.

    I've since fully patched TMG and rebooted it a couple of times but with no joy.

    Has anyone here ever experienced anything like this and fixed it? If so I will owe you a huge debt if you can help!!

  2. #2

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Devon
    Posts
    225
    Thank Post
    0
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    12
    Thought I'd update this after a day and half's fiddling!

    I think I've tracked it down to a DNS issue. The VPN clients connect but cannot resolve internal addresses, even with a FQDN.

    After further investigation I found my predecessor had set TMG to dynamically assign IP addresses. Apparently this isn't recommended so I'm now statically assigning them.

    I'm now testing to see if this improves reliability.

    Of course, why this has suddenly started being unreliable after years of faithful service is another question entirely!

  3. #3

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Devon
    Posts
    225
    Thank Post
    0
    Thanked 16 Times in 15 Posts
    Rep Power
    12
    Just to add a bit more. Yesterday I tested the VPN connection by using my phone as a wireless access point. I successfully connected about two times out of thirty attempts.

    Today, after the change of method of address allocation, I have successfully connected six times out of six attempts.

    The acid test will be tonight when my users try from home but it already appears much more robust.

    So if you are reading this, have a TMG firewall with a remote access VPN configured on it, and are having connection issues then try the above!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Using TMG 2010 for Firewall / VPN / Web Filtering
    By waya01 in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 7
    Last Post: 27th July 2012, 06:18 PM
  2. TMG 2010 web publishing with two Internet Connections
    By rjm in forum Enterprise Software
    Replies: 8
    Last Post: 27th October 2011, 03:27 PM
  3. SSL Certificate for TMG 2010 SSTP VPN
    By jamesfed in forum Enterprise Software
    Replies: 5
    Last Post: 7th September 2011, 12:03 PM
  4. Problem with forefront tmg 2010
    By flaviorodrigues in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 25th February 2011, 06:32 PM
  5. Laptop, 2 nics, 2 networks - internet connection problem
    By WithoutMotive in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 27th July 2006, 12:14 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •