+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
Internet Related/Filtering/Firewall Thread, Installing Google Chrome on a network in Technical; DONT CONFUSE ME I think this is the installer I had yesterday though and it just...didnt Nothing happened and nothing ...
  1. #16

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,373
    Thank Post
    1,501
    Thanked 2,579 Times in 1,795 Posts
    Rep Power
    776
    DONT CONFUSE ME
    I think this is the installer I had yesterday though and it just...didnt
    Nothing happened and nothing was installed

  2. #17

    sonofsanta's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lincolnshire, UK
    Posts
    5,268
    Thank Post
    939
    Thanked 1,575 Times in 1,074 Posts
    Blog Entries
    47
    Rep Power
    702
    Download MSI from https://www.google.com/intl/en/chrom...ation/browser/
    Download MST attached to this comment (as referenced in thread referenced in thread)

    Do Advanced & Modifications thing wot I said about on last page

    Let us know how it goes

  3. #18

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    9,684
    Thank Post
    641
    Thanked 2,161 Times in 1,478 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    895
    Quote Originally Posted by witch View Post
    DONT CONFUSE ME



    First link - Try that on it's own.

    Second link - Try that [along with @sonofsanta's GPO settings and your original MSI] if the [new]MSI still fails.

  4. #19

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,373
    Thank Post
    1,501
    Thanked 2,579 Times in 1,795 Posts
    Rep Power
    776
    Just created a GPO and applied it to my computer. I did add the mst for the heck of it and now it seems to work where it didnt before! (definitely same file)
    So - didnt I read something about templates somewhere?
    Do I need to do anything else?

  5. #20

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    9,684
    Thank Post
    641
    Thanked 2,161 Times in 1,478 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    895
    Quote Originally Posted by witch View Post
    So - didnt I read something about templates somewhere?
    That was, like, a whole page ago. [Page 1, first reply.]

    Stop living in the past!

    The templates, IIRC, are just pre-configured files to save you having to lock it down yourself.

  6. #21

    witch's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Dorset
    Posts
    11,373
    Thank Post
    1,501
    Thanked 2,579 Times in 1,795 Posts
    Rep Power
    776
    Quote Originally Posted by X-13 View Post
    That was, like, a whole page ago. [Page 1, first reply.]

    Stop living in the past! :P

    The templates, IIRC, are just pre-configured files to save you having to lock it down yourself.
    Don't be mean - of course I live in the past - I'm very very old..
    I dont know what I need to lock down...What do I need to lock down????
    Whining now
    We have to use IE because our mail system doesnt work with Chrome - that's why I have never bothered until now. But the music teacher wants to be able to use something Chrome-y (100000 stars) and asked if we could have it.

  7. #22

    sonofsanta's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lincolnshire, UK
    Posts
    5,268
    Thank Post
    939
    Thanked 1,575 Times in 1,074 Posts
    Blog Entries
    47
    Rep Power
    702
    Download the zip file of ADM/ADMX files from the link on the first page (Policy Templates - The Chromium Projects)

    Unzip the file, and go into the Windows\ADMX folder.

    Copy the chrome.admx file from there into C:\Windows\PolicyDefinitions on your domain controller(s).
    In that folder on your DC there'll be a folder called en-US or similar - however that folder is named, go into that same folder in the unzipped files and copy the chrome.adml file from there into the en-US folder on your DC.
    So you'll have copied an admx file and an adml file from the ZIP onto your domain controller.

    Then create a new group policy and start setting settings as normal - you can more or less copy what's in that HTML file I sent to you (if you haven't got that email, let me know and I'll resend the attachment as a different filetype)

  8. #23
    Gibson335's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    981
    Thank Post
    271
    Thanked 142 Times in 113 Posts
    Rep Power
    82
    Does anyone else have a problem with the Home button when using Chrome over a network? Managed to get the Home page set up working fine, so it opens up to it OK, but once in use the Home button doesn't work.

  9. #24

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    9,684
    Thank Post
    641
    Thanked 2,161 Times in 1,478 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    895
    Quote Originally Posted by witch View Post
    I dont know what I need to lock down...What do I need to lock down????
    Can they run incognito mode?
    Can they access settings?
    If they CAN access settings, can they CHANGE them?
    Where is the cache going to be? [Local or roaming?]
    What size is the cache?
    Autoupdate?

    That's just off of the top of my head...

    Grab the template. If anything, it'll be a good start to getting it sorted.

  10. #25

    sonofsanta's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lincolnshire, UK
    Posts
    5,268
    Thank Post
    939
    Thanked 1,575 Times in 1,074 Posts
    Blog Entries
    47
    Rep Power
    702
    Quote Originally Posted by Gibson335 View Post
    Does anyone else have a problem with the Home button when using Chrome over a network? Managed to get the Home page set up working fine, so it opens up to it OK, but once in use the Home button doesn't work.
    Check the settings I posted here: Google Chrome Homepage

    I can't get the home page to appear on a new tab, but it appears on launch, and it appears when the home button is clicked.

  11. Thanks to sonofsanta from:

    Gibson335 (30th November 2012)

  12. #26

    sonofsanta's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Lincolnshire, UK
    Posts
    5,268
    Thank Post
    939
    Thanked 1,575 Times in 1,074 Posts
    Blog Entries
    47
    Rep Power
    702

    Cool Google Chrome GPO baseline

    I went to the effort to sanitize the HTML report of my Chrome settings, so given that I've had a few requests PMed to me, figured I may as well just post it all up here for future Google Warriors

    To copy and paste liberally from an email I've already sent:
    Most of these settings should be fairly obvious with regards to changes you’ll need to make – replace H:\ with your mapped home drive letter of choice and http://intranet/ with your homepage. enlight.net is what we use for ECDL testing, so you can leave that bit out if you don’t need it.

    Other than that, the rest of the settings should just do the job for you – Chrome will use the system proxy settings (so whatever IE uses already), add ons can’t be installed, google accounts can’t be signed into, favourites roam with users (otherwise they’re only saved in the local profile), and most of the daft features like Cloud Printing are stopped.

    The only problem I was never able to resolve was getting the home page to show on a new tab – this is the best I got it, homepage shows on startup, and people can click the home button on a new tab.
    GPO report (change the extension to .htm when you've downloaded, had to rename to be able to upload it. It's just a report generated from Active Directory, feel free to check the code to verify that it's safe):w7 c - Google Chrome settings.renameMeTo.htm.txt

  13. 2 Thanks to sonofsanta:

    himji (25th April 2013), iceman85 (19th April 2013)



SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Install Gantt Project on a network - easy one
    By 3s-gtech in forum How do you do....it?
    Replies: 1
    Last Post: 2nd November 2011, 09:13 AM
  2. Student installed google chrome!
    By mrbios in forum Windows 7
    Replies: 8
    Last Post: 18th May 2011, 07:34 PM
  3. Using Google Chrome on a network
    By mitchell1981 in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 15
    Last Post: 3rd February 2011, 12:30 PM
  4. Installing google chrome
    By fafster in forum How do you do....it?
    Replies: 5
    Last Post: 10th February 2010, 10:27 AM
  5. Installing Rigolo 1 on Free2Teach network
    By bertster in forum Network and Classroom Management
    Replies: 0
    Last Post: 16th September 2008, 02:08 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •