+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
ICT KS3 SATS Tests Thread, Test Data not sent back to APS - can't do anything!! in United Kingdom (UK) Specific Forums; I've just been to install the latest tests on our machines and one is reporting that it "This workstation contains ...
  1. #1

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Anywhere but in a school ;o)
    Posts
    522
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    I've just been to install the latest tests on our machines and one is reporting that it

    "This workstation contains pupil data that has not been returned to the APS"

    I can't access the Management menus, I don't seem to be able to do anything with it. What I don't understand is that it connects up fine in the first place.

    Any ideas on how to force this through?

  2. #2
    Chafftech's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rainham, London
    Posts
    77
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    I have had this problem. The quickest solution is to uninstall the DPS and delete "c:\program files\ QCA Testing" folder (and every thing in it) then reinstall the DPS and the required tests.

    You can probably just delete the relevant log files if you know which ones - I havent tried this method as I could not be bothered to hunt around.

  3. #3

    russdev's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Leicestershire
    Posts
    6,915
    Thank Post
    708
    Thanked 549 Times in 364 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    204

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    alt try manual upload

    login into manager on dps and then click return data to aps

    Russ

  4. #4

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,272
    Thank Post
    613
    Thanked 1,567 Times in 1,407 Posts
    Rep Power
    412

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    I've had the same issue and after being with the development team for about a week they have said that I can delete the files concerned from the pc's.

    I'm waiting for the instructions on what to delete and I'll post them here.

    Ben

  5. #5

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Anywhere but in a school ;o)
    Posts
    522
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    Cool, thanks guys. I think a delete and reinstall is necessary...

    Russ - I would, but I can't even log on as a manager onto the DPS on the relevant machine!

    Now remind me whose clever idea it was to put this appalling piece of software into schools for online testing...??

  6. #6

    broc's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    England
    Posts
    2,046
    Thank Post
    104
    Thanked 401 Times in 265 Posts
    Rep Power
    150

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    We have the same problem, I have just spent best part of an hour on phone with 2nd level tech support at RM, no solution yet. Student completed part 1 of test, but cannot do part 2 as part 1 data not uploaded. The workstation he was using is stuck in the same situation. Only indication of a problem was Flightdeck showing 'No contact' for student session.

  7. #7

    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Bamber Bridge
    Posts
    192
    Thank Post
    3
    Thanked 10 Times in 10 Posts
    Rep Power
    18

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    It was put into schools, by a bunch of people who sit round a desk and say 'we want this, do it or else'. Hence we got buggy, unreliable software because people don't understand the full impact of things

    //rant over

    On a more serious note I deleted the QCA directory and reinstalled and it worked fine. I also tried to delete the logs but found it quicker to uninstall/reinstall

  8. #8

    broc's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    England
    Posts
    2,046
    Thank Post
    104
    Thanked 401 Times in 265 Posts
    Rep Power
    150

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    Hmm... just found another PC in the same situation. Today we also had a student start her second test session, whereupon the DPS application ended without her doing anything & Flightdeck showed her as finished. That was the end of her test!

  9. #9

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,272
    Thank Post
    613
    Thanked 1,567 Times in 1,407 Posts
    Rep Power
    412

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    Ok if you have machines that wont let anyone else logon due to data needing to be uploaded you need to delete the contents of the following

    c:\Program Files\QCA Testing\Delivery Point System\TDS\Backup
    and
    c:\Program Files\QCA Testing\Delivery Point System\TDS\Upload\IDBPSets

    However if there is genuine data that hasn't been uploaded this will destroy it.

    I sent logs from my stations to RM and they found out that on my affected machines the info had been uploaded so I am safe to do this.

    Anyone else does so at their own risk.

    Ben

  10. #10

    SpuffMonkey's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    2,224
    Thank Post
    54
    Thanked 276 Times in 184 Posts
    Rep Power
    133

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    Many thanks - thats just sorted out a problem I've been awaiting a call back on - cheers.

    Now - has anybody else got this problem where chunks of stuff get dislpayed and then won't disappear on screen?

  11. #11

    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Anywhere but in a school ;o)
    Posts
    522
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Test Data not sent back to APS - can't do anything!!

    Mine's sorted too - as my data was only for practice tests, I just reinstalled and everything's happy :-)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Programatic data extraction from SIMS.net Data Base
    By NetworkGeezer in forum MIS Systems
    Replies: 108
    Last Post: 16th February 2010, 09:22 PM
  2. back up and restore mysql data (joomla-ravenswood)
    By Uraken in forum Web Development
    Replies: 4
    Last Post: 28th November 2007, 10:35 PM
  3. Back-Ups
    By Craig_W in forum Wireless Networks
    Replies: 4
    Last Post: 9th July 2007, 11:16 PM
  4. Were Back...
    By russdev in forum General EduGeek News/Announcements
    Replies: 13
    Last Post: 21st September 2006, 12:46 PM
  5. I'm back !
    By Jake in forum General Chat
    Replies: 5
    Last Post: 27th February 2006, 09:38 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •