+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
ICT KS3 SATS Tests Thread, Tests not showing in DPS (problem and solution!) in United Kingdom (UK) Specific Forums; Just in case anybody else has the same problem as we did... We have a classroom of PCs with the ...
  1. #1
    sahmeepee's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    795
    Thank Post
    20
    Thanked 70 Times in 42 Posts
    Rep Power
    33

    Tests not showing in DPS (problem and solution!)

    Just in case anybody else has the same problem as we did...

    We have a classroom of PCs with the latest DPS version installed via GPO and then the three example tests installed on top of that as per the documentation. However, on 2 of the PCs there were no tests to pick from in the list when the pupil started the DPS. I checked:

    C:\Program Files\QCA Testing\Delivery Point System\TDS\Tests

    on the 2 duff workstations and they had the tests there just the same as on the working PCs.

    Eventually I found that:

    C:\Program Files\QCA Testing\Delivery Point System\TDS\Config\Components.xml

    on the 2 broken PCs didn't have any tests listed inside <Tests> </Tests>, whereas the working machines had three <Test>some stuff</Test> items.

    Because the Components.xml on the working machines was always the same, I copied a working one over onto the broken installs and the tests appeared fine in the list next time. I still can't find any reason why it would do a faulty install on 2 of 28 identical ghosted PCs, but that's life.

    HTH someone!

  2. #2
    tosca925's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,547
    Thank Post
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Tests not showing in DPS (problem and solution!)

    We had as imilar problem to you, we had around 5 machines from 60 that did this, but we went and manually pulled down the tests as the GPO did not.

  3. #3
    sahmeepee's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Greater Manchester
    Posts
    795
    Thank Post
    20
    Thanked 70 Times in 42 Posts
    Rep Power
    33

    Re: Tests not showing in DPS (problem and solution!)

    Actually I've got to hold my hand up on this one. I thought we had it fixed, but alas no. The tests appear in the list, but when a pupil tries to use one they get a msgbox:

    "Unable to load the Test. Ask your teacher for help"

    Obviously the teacher then asked me for help and I looked skyward

    Will probably do an add/remove programs uninstall tonight and manually wipe out any lingering folders then reboot and see if the GPO method works 2nd time round. Failing that we'll do manual installs. (Grr!)

  4. #4
    Chafftech's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Rainham, London
    Posts
    77
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Re: Tests not showing in DPS (problem and solution!)

    I had found that if the machine was rebooted / restarted before the DPS or test MSI had finished it didnt reinstall or repair on next boot as an MSI is supposed to.

  5. #5
    alan-d's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sutton Coldfield
    Posts
    2,413
    Thank Post
    359
    Thanked 256 Times in 187 Posts
    Rep Power
    75

    Re: Tests not showing in DPS (problem and solution!)

    We found a problem with tests installing incorrectly if the MS firewall was on.

    Not quite the same problem but may be worth looking at.

  6. #6
    tosca925's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,547
    Thank Post
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    22

    Re: Tests not showing in DPS (problem and solution!)

    We found a problem with tests installing incorrectly if the MS firewall was on.
    Our firewall is turned off by domain GPO,

  7. #7
    alan-d's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Sutton Coldfield
    Posts
    2,413
    Thank Post
    359
    Thanked 256 Times in 187 Posts
    Rep Power
    75

    Re: Tests not showing in DPS (problem and solution!)

    Quote Originally Posted by tosca925
    We found a problem with tests installing incorrectly if the MS firewall was on.
    Our firewall is turned off by domain GPO,
    Ours was off in the original image but the odd PC decides to turn it on. Editing GPO now

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. USB memory stick not showing
    By PEO in forum Hardware
    Replies: 7
    Last Post: 21st November 2007, 11:47 AM
  2. USB Memory sticks not showing in My Computer
    By firefox_2006 in forum Hardware
    Replies: 13
    Last Post: 22nd June 2007, 02:45 PM
  3. ePortal - Comment not showing
    By mark80 in forum MIS Systems
    Replies: 2
    Last Post: 31st May 2007, 11:52 AM
  4. Ghost Solution Suite 2.0 Duplicate UUID problem
    By andy in forum Network and Classroom Management
    Replies: 0
    Last Post: 24th April 2007, 11:24 AM
  5. The BBC showing off WiFi Hacking
    By Ric_ in forum Jokes/Interweb Things
    Replies: 24
    Last Post: 27th October 2006, 11:33 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •