+ Post New Thread
Results 1 to 3 of 3
How do you do....it? Thread, Install components on EduGeek Joomla Remote Site in Technical; Working in the SWGfL area I have one EduGeek joomla site up and running, at my other school I had ...
  1. #1
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,404
    Thank Post
    3,221
    Thanked 245 Times in 198 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    107

    Install components on EduGeek Joomla Remote Site

    Working in the SWGfL area I have one EduGeek joomla site up and running, at my other school I had problems with the site; completely messed the folder permissions up broke the site.

    Ran up a new site on localhost then found that because the Plesk version used by SWGfL on their linux servers won't allow unzipping I have ended up installing a new site.

    I'm now rebuilding the site but now find that I can't upgrade from 1.5.8 to 1.5.15 stable package - the upload just fails on FTP plus it refuses to allow me to install new compnents, packages and plug ins - JoomlaPack, it's plug in, JCE Editor and it's Plug in and Docman was what I wanted to have there but every time I try either out of the Temp folder or with a zip it comes up failed to move folder.

    Is this a permissions thing/ If so what is it that I need to set and where please?

  2. #2

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    6,875
    Thank Post
    393
    Thanked 581 Times in 532 Posts
    Rep Power
    173
    Have you checked permissions under the system status in Joomla?

  3. Thanks to Edu-IT from:

    speckytecky (16th February 2010)

  4. #3
    speckytecky's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    UK
    Posts
    2,404
    Thank Post
    3,221
    Thanked 245 Times in 198 Posts
    Blog Entries
    3
    Rep Power
    107
    Thanks for the reply Edu-It,

    I'm not quite sure where you are pointing me - what I'm finding difficult to understand is with my existing primary school site the problem with installing components exists there but I have been able to apply the security upgrades.

    This new site for the other school was working fine and dandy on local host but just didn't want to transfer to a live site so I ended up installing a fresh EduGeek Joomla to which I'd added a few add ons - Templates, Joomlapack, JCE and it's PlugIn etc. That came up as a live 1.5.8 - trying to upgrade security with a stable patch to 1.5.15 failed, the templates are accessible and live but JCE and the other bits although there don't come out to play!

    Clearly to my diminishing little grey cells something to do with folder permissions but also compounded, I suspect, by being SWGfL hosted?

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. My joomla site 1.5 has been done over as well!
    By reggiep in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 9
    Last Post: 7th October 2008, 10:27 AM
  2. Joomla Download Site Down !!!
    By ICTNUT in forum Web Development
    Replies: 0
    Last Post: 6th September 2008, 04:28 PM
  3. Edugeek Joomla cant log in after install.
    By jamin100 in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 8
    Last Post: 11th March 2008, 03:53 PM
  4. Joomla components advice please
    By Shorty in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 3
    Last Post: 8th February 2008, 12:57 PM
  5. Replies: 79
    Last Post: 4th May 2007, 08:34 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •