+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
How do you do....it? Thread, Image deployment on RM CC4 in Technical; Not so much a "how do you do it" and more a "is this even possible" Is it possible to ...
  1. #1

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    8,862
    Thank Post
    589
    Thanked 1,902 Times in 1,315 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    805

    Image deployment on RM CC4

    Not so much a "how do you do it" and more a "is this even possible"

    Is it possible to deploy images WITHOUT having to go through the RM carp on CC4? [full Windows 7 with server 2008R2]


    The RM way takes about 2 - 3 hours. The standard windows way takes about 20 minutes [or so I've been told...]

    I'd rather sort out desktop images with everything installed and apply those than doing it the RM way [OS image > RM gubbins > install everything > install some more stuff > have to log on to set the right WiFi encription > ??? > breaks]

  2. #2
    maestromasada's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    166
    Thank Post
    93
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    Rep Power
    12
    oh dear! Good luck with that

    At some point we tried to do the same thing but it never worked. The closest we got was to get a CC4 PC already built with all the packages and such, remove it from domain, rebooted and the rest and then take an image from it using terabyte, then restore that image on another PC, change the comptuer name and run SmartClient from the restored PC...

    We never got it working fully ;-)

  3. Thanks to maestromasada from:

    X-13 (25th January 2013)

  4. #3

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    8,862
    Thank Post
    589
    Thanked 1,902 Times in 1,315 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    805
    Quote Originally Posted by maestromasada View Post
    oh dear! Good luck with that

    At some point we tried to do the same thing but it never worked. The closest we got was to get a CC4 PC already built with all the packages and such, remove it from domain, rebooted and the rest and then take an image from it using terabyte, then restore that image on another PC, change the comptuer name and run SmartClient from the restored PC...

    We never got it working fully ;-)
    Butts.

    Why does RM always have to do things weird...

  5. #4
    CamelMan's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    186
    Thank Post
    24
    Thanked 49 Times in 35 Posts
    Rep Power
    14
    I found the CC4 imaging slow and really annoying sorting out drivers (vista versions!!) and messing around regenerating the image. Also we found it would randomly fail on the PXE build (restart the server and it works fine - but cant do this in the middle of the day)

    I've resorted now to a preconfigured vanilla image with all the updates, UAC & firewall disabled - chuck image on (about 10 mins) change name and smart client. Haven't run any proper times to test the speed but less faff and seems quicker to me!

  6. #5

    X-13's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    /dev/null
    Posts
    8,862
    Thank Post
    589
    Thanked 1,902 Times in 1,315 Posts
    Blog Entries
    19
    Rep Power
    805
    Quote Originally Posted by CamelMan View Post
    I found the CC4 imaging slow and really annoying sorting out drivers (vista versions!!) and messing around regenerating the image. Also we found it would randomly fail on the PXE build (restart the server and it works fine - but cant do this in the middle of the day)

    I've resorted now to a preconfigured vanilla image with all the updates, UAC & firewall disabled - chuck image on (about 10 mins) change name and smart client. Haven't run any proper times to test the speed but less faff and seems quicker to me!
    Ours either fails on "partitioning HDD" which means I need to use a different build disk image, or it fails during the package install which means the RM gubbins if broken again.

  7. #6

    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    28
    Thank Post
    1
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    5
    On CC3 we used to a FOG server to roll windows xp out. The image was set at the smart client screen so we could just enter the details and it would install the RM software. Saved a bit time but not loads.

  8. #7

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Watford
    Posts
    876
    Thank Post
    381
    Thanked 113 Times in 73 Posts
    Rep Power
    62
    We use acronis true image boot disk to FTP images to a large capacity NAS drive. On CC3 we had an encrypted image of every staff laptop. Within mins it was re-imaged. We now have just a few images that we can rapidly swap between an AV PC, clean machine for package building and a test machine image built to main site to test newly created packages. Comes in very handy!

    Since CC4 we never have bothered, just kick anything of for a rebuild that's needed.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Volume Control Muted on RM CC4 Networks . . .
    By ARICHARD5 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 23rd May 2014, 12:43 PM
  2. Controlled assessment on RM CC4
    By kai91 in forum Office Software
    Replies: 8
    Last Post: 25th May 2012, 02:20 PM
  3. Controlled assessment on RM CC4
    By kai91 in forum Windows 7
    Replies: 3
    Last Post: 16th May 2012, 12:25 PM
  4. Clear IE addons for all users on RM CC4?
    By gsk in forum How do you do....it?
    Replies: 0
    Last Post: 6th January 2011, 11:46 AM
  5. Installing Quark Xpress 8 on rm cc4 networks.
    By radioguyana in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 10th November 2010, 06:06 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •