+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 28 of 28
Home Access Plus+ Thread, App_Data / Services in Projects:; Ok IIS6 works differently. In AD create a new user called HAP. Give this user the same permissions as the ...
  1. #16
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,588
    Thank Post
    39
    Thanked 513 Times in 443 Posts
    Rep Power
    115
    Ok IIS6 works differently. In AD create a new user called HAP. Give this user the same permissions as the network service in c:\inetpub\wwwroot\hap.

    1. Set the AppPool to run as this user
    2. Set the Anonymous User to run as this user

  2. #17

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    Ok IIS6 works differently. In AD create a new user called HAP. Give this user the same permissions as the network service in c:\inetpub\wwwroot\hap.
    So are you saying for that folder add the HAP user then give it Read & Execute?

  3. #18

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    When doing that I just get Error: Access is Denied.

  4. #19

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    Right, I fixed that. Seems the password wasn't correct for either App Pool or Anonymous User.

    I've still got write error though on setup. I even tried adding 'Everyone' with Write permission.
    Last edited by Edu-IT; 16th January 2012 at 10:47 AM.

  5. #20
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,588
    Thank Post
    39
    Thanked 513 Times in 443 Posts
    Rep Power
    115
    Inset this into the 2nd line of setup.aspx page: after the <%@ line(s)

    Code:
    <!--Thread: <%=System.Threading.Thread.CurrentPrincipal.Identity.Name%>
    Windows: <%=System.Security.Principal.WindowsIdentity.GetCurrent().Name%>
    HttpContext: <%=HttpContext.Current.User.Identity.Name%>
    -->
    Then load setup.aspx, and view the source of the page, you should see <!-- Thread: .... -->, copy this code and paste it here

  6. #21

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    <!--Thread:
    Windows: NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE
    HttpContext:
    -->

  7. #22
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,588
    Thank Post
    39
    Thanked 513 Times in 443 Posts
    Rep Power
    115
    ok that's correct, odd that it isn't working. Did you change the Application Pool identity to that new HAP user you created?

  8. #23

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    I did, yes.

    The HAP user has 'Write' non-inherited and Read and Execute inherited.

    If I give HAP full control I still get a cross on write permission.
    Last edited by Edu-IT; 16th January 2012 at 02:07 PM.

  9. #24

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    Any ideas Nick?

  10. #25
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,588
    Thank Post
    39
    Thanked 513 Times in 443 Posts
    Rep Power
    115
    Apart from setting the everyone permission on that folder, none. HAP+ Works best on IIS7

  11. #26

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    Fixed it now. :-)
    Last edited by Edu-IT; 17th January 2012 at 12:08 PM.

  12. #27
    Hawkeyez's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    277
    Thank Post
    7
    Thanked 25 Times in 22 Posts
    Rep Power
    26
    Quote Originally Posted by Edu-IT View Post
    Fixed it now. :-)
    What did you do to resolve?

    Having upgrade from v7.2 to v8.1, I have the same Issue (Win2k3 IIS6)

  13. #28

    Edu-IT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    7,201
    Thank Post
    404
    Thanked 627 Times in 573 Posts
    Rep Power
    182
    Make App_Data modify too.

  14. Thanks to Edu-IT from:

    Hawkeyez (10th October 2012)

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Remote Installation Services (RIS)
    By Dos_Box in forum How do you do....it?
    Replies: 140
    Last Post: 29th June 2010, 06:27 PM
  2. Service Pack Integration
    By zippy in forum How do you do....it?
    Replies: 13
    Last Post: 13th December 2005, 10:08 AM
  3. Office 2003 service pack 2 expired?
    By E1uSiV3 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 19th October 2005, 09:29 AM
  4. Internet service providers costs????
    By tosca925 in forum General Chat
    Replies: 33
    Last Post: 12th September 2005, 11:41 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 19th August 2005, 07:49 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •