+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Home Access Plus+ Thread, Group Enabler .Net Error Message in Projects:; @nickbro This is actually from the standalone version of Group Enabler, but this seemed a good place to post it. ...
  1. #1
    enjay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    4,497
    Thank Post
    282
    Thanked 196 Times in 167 Posts
    Rep Power
    76

    Group Enabler .Net Error Message

    @nickbro This is actually from the standalone version of Group Enabler, but this seemed a good place to post it.

    When a teacher tries to enable or disable a group, they get the error message below; domain admins are unaffacted. I know you've fixed this for me in the past, but can't remember how...
    Group Enabler .Net Error Message-group-enabler.jpg

  2. #2

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,690
    Thank Post
    43
    Thanked 560 Times in 468 Posts
    Rep Power
    124
    The usercard gets sent the domain admin's username and password when it firsts loads up, or should do if you have set the HAP+ AD Access User to a domain admin

  3. #3
    enjay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    4,497
    Thank Post
    282
    Thanked 196 Times in 167 Posts
    Rep Power
    76
    Not using usercard, this is the standalone version running from a network drive...

  4. #4

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,690
    Thank Post
    43
    Thanked 560 Times in 468 Posts
    Rep Power
    124
    Ah, in that case they may be a setting in the config which sets the username and password. If that doesn't work, I would suggest upgrading to the user card

  5. #5
    enjay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    4,497
    Thank Post
    282
    Thanked 196 Times in 167 Posts
    Rep Power
    76
    Can't see anything about usernames in the config file. User Card seems like slight overkill just for Group Enabler as we don't (currently) use room booking or helpdesk.

  6. #6

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,690
    Thank Post
    43
    Thanked 560 Times in 468 Posts
    Rep Power
    124
    You can disable those tabs in the User Card so they don't show

  7. #7
    enjay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    4,497
    Thank Post
    282
    Thanked 196 Times in 167 Posts
    Rep Power
    76
    A spark of a memory has just hit me - isn't there some change I need to make in the AD to permit other users to manage it?

    I don't really want to go down the whole road of User Card, as it seems like overkill to enable 3 teachers to manage their Controlled Assessment accounts.

  8. #8

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,690
    Thank Post
    43
    Thanked 560 Times in 468 Posts
    Rep Power
    124
    It does it via the User Card web service, so it's asking the HAP+ website to do it, and HAP+ will do it using the administrator's account.

    To restrict the user card, you can create an MST to stop the user card installer creating a startup shortcut, then just add a start menu shortcut info for those staff

  9. #9
    enjay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Reading, Berkshire, UK
    Posts
    4,497
    Thank Post
    282
    Thanked 196 Times in 167 Posts
    Rep Power
    76
    I've just found an old email from you, dating back to the first time I installed this, when you told me about delegate control on the OU container in ADUC - all working now! Thanks.

  10. #10

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,690
    Thank Post
    43
    Thanked 560 Times in 468 Posts
    Rep Power
    124
    Ah, right your still using the group enabler, yer that's delegate control



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. [SIMS] Error message on SIMS
    By Gatt in forum MIS Systems
    Replies: 12
    Last Post: 17th October 2013, 11:49 AM
  2. Haiku error messages in Windows Vista
    By Andrew_C in forum General Chat
    Replies: 0
    Last Post: 6th July 2006, 08:06 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 13th June 2006, 10:22 PM
  4. Exchange Error message stoppind Send/Receive
    By mrforgetful in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: 25th May 2006, 09:50 AM
  5. liberum and asp error message
    By russdev in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: 25th November 2005, 02:46 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •