+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Home Access Plus+ Thread, V7 - System.ServiceModel.ServiceActivationException in Projects:; I'm installing V7 for the first time. I have the app pool in IIS6 I have the HAP folder under ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    The North of England
    Posts
    207
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    16

    V7 - System.ServiceModel.ServiceActivationException

    I'm installing V7 for the first time.

    I have the app pool in IIS6

    I have the HAP folder under web sites.

    I've made the configuration changes as specified in the help but receive the following error:

    System.ServiceModel.ServiceActivationException

    This occurs at the point of entering my UPN/username/password.

    Any advice welcome on what this could be.

  2. #2
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,520
    Thank Post
    37
    Thanked 501 Times in 432 Posts
    Rep Power
    113
    See this from a previous post

    Quote Originally Posted by nickbro View Post
    Open ~/Web.config
    Right down the bottom, try deleting
    Code:
     <standardEndpoints>
      <webHttpEndpoint>
      <standardEndpoint name="" helpEnabled="true" faultExceptionEnabled="true" automaticFormatSelectionEnabled="true"/>
      webHttpEndpoint>
      standardEndpoints>
    

  3. #3

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    The North of England
    Posts
    207
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    16

    The error remains

    V7 - System.ServiceModel.ServiceActivationException-webcfg.png

    Thanks for the response Nick. After removal of the code mentioned in your post I am left with the above and the error still prevails.

  4. #4
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,520
    Thank Post
    37
    Thanked 501 Times in 432 Posts
    Rep Power
    113
    Try going to /hap/api/setup and tell me what you get? in the web browser

  5. #5

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    The North of England
    Posts
    207
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    16

    Moved on

    Nick

    I've moved on from the last error and have uninstalled it all three times. Restarted the server and cleared all cache so I'm as clean as can be.

    Re-installed (IIS6 variety) and all went well.

    Browsed to the HAP setup and got the screen as I should. Entered the School name and website and entered the UPN with username and password which has now been accepted and allows me to browse AD for the Students group.

    However when I go to save this I receive the following error.

    I'm making progress with it but keep hitting snaglets. Many thanks for your assistance on what looks like a great project.

    The following error appears:

    V7 - System.ServiceModel.ServiceActivationException-haperroronsave.png

    All advice welcome

    Chris

  6. #6

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    The North of England
    Posts
    207
    Thank Post
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    16
    To add further to this I tried just the first two lines and saved it and it worked! I then entered the AD Connection information including the student group and it worked!

    Onwards and upwards.

SHARE:

Similar Threads

  1. [v7.5] Booking System Update
    By nickbro in forum Home Access Plus+
    Replies: 4
    Last Post: 25th September 2011, 03:48 PM
  2. Home Access Plus+ V7 Booking System Issues
    By wdwm in forum Home Access Plus+
    Replies: 20
    Last Post: 24th September 2011, 08:23 PM
  3. Anyone use the Bromcom system?
    By tarquel in forum MIS Systems
    Replies: 38
    Last Post: 25th May 2007, 04:11 PM
  4. Eclipse Electronic Librarian System
    By tarquel in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 9th November 2005, 08:38 PM
  5. Backup System Recommendations
    By ninjabeaver in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: 29th June 2005, 04:08 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •