+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
Home Access Plus+ Thread, Server Error in '/HAP' Application. in Projects:; Can anyone help im getting this error when trying to save the config ? Server Error in '/HAP' Application. -------------------------------------------------------------------------------- ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    45
    Thank Post
    1
    Thanked 9 Times in 5 Posts
    Rep Power
    12

    Server Error in '/HAP' Application.

    Can anyone help im getting this error when trying to save the config ?

    Server Error in '/HAP' Application.
    --------------------------------------------------------------------------------

    Object reference not set to an instance of an object.
    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Exception Details: System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

    Source Error:

    An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

    Stack Trace:


    [NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.]
    HAP.Web.Setup.Save_Click(Object sender, EventArgs e) +77
    System.Web.UI.WebControls.Button.RaisePostBackEven t(String eventArgument) +153
    System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +3393

  2. #2
    mattgrimley's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Bedfordshire
    Posts
    321
    Thank Post
    36
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    10
    Hey Victory2009,

    I have seen some Object reference not set to an instance of an object errors whilst playing with the older setup.aspx. Nick updated the "v7.0 - v7.2" upgrade file last night on codeplex with the new setup.aspx (which sorts loads of bugs out with the GUI). If that doesnt work straight away, can i suggest you backup your hapconfig.xml file and try again with the default one? Add each section and then hit save at the bottom so you can see at which stage you are hitting the error.

    Matt

  3. #3

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    45
    Thank Post
    1
    Thanked 9 Times in 5 Posts
    Rep Power
    12
    Cheers matt just download updated files and it works now :-) happy days

    Quote Originally Posted by mattgrimley View Post
    Hey Victory2009,

    I have seen some Object reference not set to an instance of an object errors whilst playing with the older setup.aspx. Nick updated the "v7.0 - v7.2" upgrade file last night on codeplex with the new setup.aspx (which sorts loads of bugs out with the GUI). If that doesnt work straight away, can i suggest you backup your hapconfig.xml file and try again with the default one? Add each section and then hit save at the bottom so you can see at which stage you are hitting the error.

    Matt

  4. #4

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Lincolnshire
    Posts
    122
    Thank Post
    5
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Rep Power
    13
    Hi,

    I have downloaded the latest version of the files and have now configured HAP absolutely fine.

    The problem I am having is that when I try to login with any user account other than administrator i get the 'server error in '/hap' application' message. When i login with the administrator account it logs in fine and works as expected.

    Any ideas?

    thanks in advance

  5. #5
    Chris_'s Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    701
    Thank Post
    135
    Thanked 121 Times in 101 Posts
    Rep Power
    45
    I'm getting a similar "Server Error in '/HAP' Application." when I click save on the setup page.

    I'm trying to set up the 7.4 version on IIS6.. and it's a CC4 server, not sure if that would cause any additional problems :s

  6. #6

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,641
    Thank Post
    42
    Thanked 535 Times in 458 Posts
    Rep Power
    119
    Can you try the attached dll (hap.web.dll) and pdb file (save to ~/app_data/bin)

    Click the Save button again and paste the error message generated. The attached dll is a DEBUG build.

  7. #7
    Chris_'s Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    UK
    Posts
    701
    Thank Post
    135
    Thanked 121 Times in 101 Posts
    Rep Power
    45
    Quote Originally Posted by nickbro View Post
    Can you try the attached dll (hap.web.dll) and pdb file (save to ~/app_data/bin)

    Click the Save button again and paste the error message generated. The attached dll is a DEBUG build.
    Server Error in '/HAP' Application.
    --------------------------------------------------------------------------------

    Validation of viewstate MAC failed. If this application is hosted by a Web Farm or cluster, ensure that <machineKey> configuration specifies the same validationKey and validation algorithm. AutoGenerate cannot be used in a cluster.
    Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

    Exception Details: System.Web.HttpException: Validation of viewstate MAC failed. If this application is hosted by a Web Farm or cluster, ensure that <machineKey> configuration specifies the same validationKey and validation algorithm. AutoGenerate cannot be used in a cluster.

    Source Error:


    [No relevant source lines]


    Source File: c:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Tempor ary ASP.NET Files\hap\d9f64370\466c4409\App_Web_mt1qbzp4.2.cs Line: 0

    Stack Trace:


    [HttpException (0x80004005): Unable to validate data.]
    System.Web.Configuration.MachineKeySection.GetDeco dedData(Byte[] buf, Byte[] modifier, Int32 start, Int32 length, Int32& dataLength) +351
    System.Web.UI.ObjectStateFormatter.Deserialize(Str ing inputString) +145

    [ViewStateException: Invalid viewstate.
    Client IP: 78.40.239.4
    Port: 41600
    Referer: https://easylink.school.lea.sch.uk/HAP/setup.aspx
    Path: /HAP/setup.aspx
    User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET CLR 1.1.4322; InfoPath.2)
    ViewState: /wEPDwULLTEwNjQ2NDExOTEPZBYCAgMPZBYWAgcPDxYCHghJbWF nZVVybAUWfi9pbWFnZXMvc2V0dXAvMjY2LnBuZ2RkAg8PZBYCZ g9kFgQCBQ8PFgIeBFRleHRlZGQCBw8WAh4LXyFJdGVtQ291bnR mZAIyDxYCHwICBBYIZg9kFgJmDxUDAk1lAk1lAk1lZAIBD2QWA mYPFQMIUGFzc3dvcmQIUGFzc3dvcmQIUGFzc3dvcmRkAgIPZBY CZg8VAwhCb29raW5ncwhCb29raW5ncwhCb29raW5nc2QCAw9kF gJmDxUDB1RpY2tldHMHVGlja2V0cwdUaWNrZXRzZAIzDxYCHwI CBBYIZg9kFgJmDxULAk1lAk1lAk1lAk1lAk1lAk1lAk1lA0Fsb AJNZeABPGJyIC8+PGxhYmVsIGZvcj0iaG9tZXBhZ2V0YWJzLU1 lLWFsbG93dXBkYXRldG8iPkFsbG93IFVwZGF0ZSBUbzogPC9sY WJlbD48aW5wdXQgdHlwZT0idGV4dCIgaWQ9ImhvbWVwYWdldGF icy1NZS1hbGxvd3VwZGF0ZXRvIiB2YWx1ZT0iRG9tYWluIEFkb WlucyIgb25jbGljaz0ic2hvd2FkYnVpbGRlcih0aGlzLCBmYWx zZSk7IiBvbmNoYW5nZT0idXBkYX...]

    [HttpException (0x80004005): Validation of viewstate MAC failed. If this application is hosted by a Web Farm or cluster, ensure that <machineKey> configuration specifies the same validationKey and validation algorithm. AutoGenerate cannot be used in a cluster.]
    System.Web.UI.ViewStateException.ThrowError(Except ion inner, String persistedState, String errorPageMessage, Boolean macValidationError) +235
    System.Web.UI.ViewStateException.ThrowMacValidatio nError(Exception inner, String persistedState) +14
    System.Web.UI.ObjectStateFormatter.Deserialize(Str ing inputString) +255
    System.Web.UI.ObjectStateFormatter.System.Web.UI.I StateFormatter.Deserialize(String serializedState) +4
    System.Web.UI.Util.DeserializeWithAssert(IStateFor matter formatter, String serializedState) +37
    System.Web.UI.HiddenFieldPageStatePersister.Load() +241
    System.Web.UI.Page.LoadPageStateFromPersistenceMed ium() +106
    System.Web.UI.Page.LoadAllState() +43
    System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +8431
    System.Web.UI.Page.ProcessRequest(Boolean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +253
    System.Web.UI.Page.ProcessRequest() +78
    System.Web.UI.Page.ProcessRequestWithNoAssert(Http Context context) +21
    System.Web.UI.Page.ProcessRequest(HttpContext context) +49
    ASP.setup_aspx.ProcessRequest(HttpContext context) in c:\WINNT\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319\Tempor ary ASP.NET Files\hap\d9f64370\466c4409\App_Web_mt1qbzp4.2.cs: 0
    System.Web.CallHandlerExecutionStep.System.Web.Htt pApplication.IExecutionStep.Execute() +100
    System.Web.HttpApplication.ExecuteStep(IExecutionS tep step, Boolean& completedSynchronously) +75

  8. #8

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,641
    Thank Post
    42
    Thanked 535 Times in 458 Posts
    Rep Power
    119

  9. #9

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    just downloaded latest HAP+ (v7.10) I had another problem, for which they suggested in another thread to repair the .NET 4 Extended installation.
    I did, I restarted, and now I'm getting another type of Server Error in '/HAP' application:

    error message: ASP.NET routing integration feature requires ASP.NET compatibility. Please see 'msdn.microsoft.com/en-us/library/ms731336.aspx' on how to do this.

    ** solved **
    when working on web.config to try fixing the previous error I saved it as a .txt file and that's why it didn't work...
    Last edited by calvin_il; 4th June 2012 at 02:26 PM.

  10. #10

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,641
    Thank Post
    42
    Thanked 535 Times in 458 Posts
    Rep Power
    119
    Good to hear, it can be the simple things sometimes

  11. #11

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    little things

    Quote Originally Posted by nickbro View Post
    Good to hear, it can be the simple things sometimes
    Hello Nick, thank you very much for this and for being available for help.

    Is there any other documentation or manual available?
    we're still struggling with the setup and the settings for accessing user files and all the rest:

    We're getting a blank Active Directory browser in the AD part of the setup, and in any other dialog box that requires
    browsing the AD.
    Does the connection to the domain must be as a Domain Admin? we just want to give access to files-
    can the connection be made by a "lesser" user?

    Thanks again,
    Shaike

  12. #12

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,641
    Thank Post
    42
    Thanked 535 Times in 458 Posts
    Rep Power
    119
    Make sure you don't hit save until you've filled to the proxy server tab. When you hit save it will remove the password from the AD Password box so the AD Browser won't load. You can move the AD Browser to the side and then manually type into the box. There is also the hapConfig.xml file which can be edited manually.

  13. #13

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    the proxy server tab shows a green tick, and was doing so from the beginning.
    I'm aware that the password isn't shown, but is saved in the hapconfig.xml file -
    but the AD browser never worked and doesn't show anything wherever we try.

    are you saying that if we move the AD brower window and re-enter the password it should work?
    what would happen in other dialog windows that are trying to browse the AD?

    if I edit the hapconfig.xml file, in what format should I enter the studentsgroup OU?

    Thanks!

  14. #14

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,641
    Thank Post
    42
    Thanked 535 Times in 458 Posts
    Rep Power
    119
    The AD Browser will ONLY work if there is a password in the AD Password box, it's a security feature to stop unauthorised browsing of AD.

    The Students Group is a Security Group, you don't need to worry about the OU's unless your using the booking system for help desk

  15. #15

    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    19
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    very well, I'll give it a try.
    what about other AD browser windows in other parts of the setup, e.g. when setting up who can read or write
    to files, or who can or cannot see the change password option at the home screen?
    how do I nake the AD browser work there?
    Thanks again!

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Server Error in '/Extranet' Application.
    By Hawes29 in forum Home Access Plus+
    Replies: 1
    Last Post: 2nd August 2011, 02:01 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 12th August 2010, 02:57 AM
  3. GPO Error in Event Viewer
    By in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: 2nd October 2008, 01:45 PM
  4. .vbs .bat error in sysvol
    By alonebfg in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: 16th July 2007, 07:57 PM
  5. Replies: 6
    Last Post: 26th February 2007, 10:21 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •