+ Post New Thread
Results 1 to 10 of 10
Home Access Plus+ Thread, 6.3 onward padding file uploads with extra NULLs in Projects:; Had an odd problem reported to me last week that I have now been able to reproduce. When uploading any ...
  1. #1

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,210 Times in 761 Posts
    Rep Power
    394

    6.3 onward padding file uploads with extra NULLs

    Had an odd problem reported to me last week that I have now been able to reproduce.

    When uploading any file in Extended mode, the files are padded with extra NULL bytes up to the value of the Size on disk as reported by Windows Explorer. For example, a file uploaded that was 11.9 KB (12,246 bytes) became 12.0 KB (12,288 bytes). For some files (e.g. JPEG files) this doesn't seem to affect them, but when trying to open an affected Word document, Word 2010 detects file corruption and will not open the file.

    I've reproduced this on 6.3, and 6.5. I am on IIS 7.5, and not running behind a reverse proxy.
    Last edited by AngryTechnician; 2nd July 2011 at 01:02 PM.

  2. #2

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,210 Times in 761 Posts
    Rep Power
    394
    Just to confirm, I've rolled back to 5.4.5 on the same server and same IIS settings (other than the Web.config, of course), and the problem is not exhibited on that version.

  3. #3
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,474
    Thank Post
    37
    Thanked 483 Times in 415 Posts
    Rep Power
    109
    We moved from HTML posts to a Web Service for silverlight uploads in v6, this shouldn't be causing the issue you are experiencing though. As all it's doing is taking the RAW binary feed from the client and saving it to a file.

    Can anyone else confirm this?

  4. #4

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,210 Times in 761 Posts
    Rep Power
    394
    BUMP as I'm not sure this got much visibility being posted on a Saturday as it was.

    If anyone is running the same setup (IIS 7.5 and HAP+ 6.3 or 6.5), can they confirm that this definitely isn't happening for them (check the file size before and after upload)? And if so, which IT deity they are currently aligned to?

  5. #5

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    United States
    Posts
    11
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I too am seeing the same problem. I am alos using 6.5 in IIS 7.5.

  6. #6
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,474
    Thank Post
    37
    Thanked 483 Times in 415 Posts
    Rep Power
    109
    I don't know why this is happening unfortunately. The upload stuff will be replaced in v8

  7. #7

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    United States
    Posts
    11
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Thanks for the quick reply Nick. I will have to force my users to use the basic version for now.

  8. #8
    steve's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    1,043
    Thank Post
    22
    Thanked 177 Times in 123 Posts
    Rep Power
    51
    After testing of this yesterday, we too are experincing this issue

  9. #9

    AngryTechnician's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3,730
    Thank Post
    698
    Thanked 1,210 Times in 761 Posts
    Rep Power
    394
    Have just installed 7.9 and this is still happening.

  10. #10
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,474
    Thank Post
    37
    Thanked 483 Times in 415 Posts
    Rep Power
    109
    Found the issue, it'll be fixed in the v7.10 release

  11. 2 Thanks to nickbro:

    AngryTechnician (10th January 2012), steve (10th January 2012)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Compressed files
    By sippo in forum How do you do....it?
    Replies: 6
    Last Post: 2nd March 2011, 10:14 AM
  2. Moodle - File uploads
    By Hightower in forum Virtual Learning Platforms
    Replies: 7
    Last Post: 8th January 2009, 12:48 PM
  3. Menu Padding
    By dagza in forum EduGeek Joomla 1.5 Package
    Replies: 2
    Last Post: 1st November 2008, 02:56 PM
  4. PHP Issues - file uploads
    By Marci in forum Web Development
    Replies: 10
    Last Post: 16th July 2008, 08:57 AM
  5. File Uploads
    By dan400007 in forum Coding
    Replies: 1
    Last Post: 11th December 2007, 12:23 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •