+ Post New Thread
Results 1 to 5 of 5
Home Access Plus+ Thread, HAP - HTTP Error 500.19 in Projects:; Hi All hope some one can help as i have been going round in circles trying to solve this one ...
  1. #1

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    28
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    47

    HAP - HTTP Error 500.19

    Hi All
    hope some one can help as i have been going round in circles trying to solve this one
    New install of Server 2008 r2 - IIS 7 - .net 4 followed the install guide to the 'T' as i have installed in the past.

    I get the followig error

    HTTP Error 500.19 - Internal Server Error
    The requested page cannot be accessed because the related configuration data for the page is invalid.

    Module IIS Web Core
    Notification BeginRequest
    Handler Not yet determined
    Error Code 0x80070032
    Config Error The configuration section 'standardEndpoints' cannot be read because it is missing a section declaration
    Config File \\?\C:\inetpub\wwwroot\HAP\web.config


    Config Source
    260: <serviceHostingEnvironment aspNetCompatibilityEnabled="true" multipleSiteBindingsEnabled="true" />
    261: <standardEndpoints>
    262: <webHttpEndpoint>



    Am hopeing its something simple
    Thanks
    Simon

  2. #2
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,560
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    Check that the application pool is set to ASP.net 4 mode

  3. #3

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    28
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    47
    Hi Nick

    Thanks for the reply, yes its alreasy set to ASP .Net 4.0

    Simon

  4. #4

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    28
    Thank Post
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    47
    Hi Nick

    I have started again from scratch,
    I get to line 37 in the setup guide and get the following
    HAP - HTTP Error 500.19-hap2.jpg

    Thanks
    Simon

  5. #5
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,560
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    Ok, in Server Manager, check that HTTP Activation is enabled for asp.net 3.5 and 4

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Internal Server Error 500.19
    By adamf in forum Home Access Plus+
    Replies: 5
    Last Post: 17th July 2013, 07:21 PM
  2. HAP 8.7 on Server 2012 IIS8 - 500.19 Internal Server Error
    By ronnoco in forum Home Access Plus+
    Replies: 15
    Last Post: 25th January 2013, 02:39 PM
  3. (HAP) HTTP Error 500.19 - Internal Server Error
    By edutech4schools in forum Home Access Plus+
    Replies: 1
    Last Post: 1st October 2012, 01:33 PM
  4. HAP+ error 500 on new web server install
    By magic2119 in forum Home Access Plus+
    Replies: 12
    Last Post: 19th September 2012, 08:11 AM
  5. HTTP Error 500.19
    By Avalon in forum Home Access Plus+
    Replies: 5
    Last Post: 15th May 2012, 03:59 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •