+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
Home Access Plus+ Thread, Unable to share bookings in Projects:; @ nickbro I have enabled shared booking for two resource types, laptops and equipment, but in laptops I am unable ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4

    Unable to share bookings

    @nickbro

    I have enabled shared booking for two resource types, laptops and equipment, but in laptops I am unable to change the quantity I require as the number of laptops is already set and am unable to change this, In the equipment I am able to change the quantity but when another user logs in to book the other half of the whatever equipment is listed they are unable too. In the hapconfig.xml file all resources have canshare="true", I presumed this was all I needed to do, have I set something incorrectly?

    Thanks in advance.

  2. #2

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,649
    Thank Post
    43
    Thanked 553 Times in 461 Posts
    Rep Power
    122
    Quantity selector is not available on a Laptop Resource type at present. All the rest should work fine

  3. #3

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    I have just gone into the booking.xml file and changed the count manually on a booking and it works but when selecting a quantity thought the front end it doesn't appear to be setting the count

  4. #4

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,649
    Thank Post
    43
    Thanked 553 Times in 461 Posts
    Rep Power
    122
    Which version of HAP+ are you using, this was fixed in 9.4

  5. #5

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    I am using version 9.4.0727, I updated everything except the web.config as that stopped my install from working, I used the web.config from 9.2

  6. #6

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,649
    Thank Post
    43
    Thanked 553 Times in 461 Posts
    Rep Power
    122
    Ok, you will need to do some HAP+ JSON Debugging to find if it's sending the quantity to the server in the post request

  7. #7

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Hi Nick,

    It doesn't appear to be sending the count in the post request as shown below:

    Unable to share bookings-booking-count.png

  8. #8

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,649
    Thank Post
    43
    Thanked 553 Times in 461 Posts
    Rep Power
    122
    That's not the request, that's the response, I need to know what's getting sent not want comes back

  9. #9

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Sorry Nick,

    Hopefully this is what your after this time

    Unable to share bookings-booking-count.png

  10. #10

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,649
    Thank Post
    43
    Thanked 553 Times in 461 Posts
    Rep Power
    122
    Yep that's it, nope it's not sending the quantity. Can you post your resources section of your hapConfig.xml file please?

  11. #11

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Code:
    <resources>
          <resource name="Netbooks" type="Laptops" admins="" enabled="True" emailadmins="True" enablecharging="False" showto="All" hidefrom="" years="Year 1, Year 2, Year 3, Year 4, Year 5, Year 6" quantities="16" readonlyto="" readwriteto="" disclaimer="" canshare="True" chargingperiods="1" enablenotes="true" />
          <resource name="iPad 2" type="Equipment" admins="" enabled="True" emailadmins="True" enablecharging="False" showto="All" hidefrom="" years="Nursery, Reception, Year 1, Year 2, Year 3, Year 4, Year 5, Year 6" quantities="16" readonlyto="" readwriteto="" disclaimer="" canshare="True" chargingperiods="1" enablenotes="true" />
          <resource name="iPad with Retina" type="Equipment" admins="" enabled="True" emailadmins="True" enablecharging="False" showto="All" hidefrom="" years="Nursery, Reception, Year 1, Year 2, Year 3, Year 4, Year 5, Year 6" quantities="16" readonlyto="" readwriteto="" disclaimer="" canshare="True" enablenotes="true" />
        </resources>

  12. #12

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,649
    Thank Post
    43
    Thanked 553 Times in 461 Posts
    Rep Power
    122
    Odd, it should be working based on that code

  13. #13

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Is there anything else I could have setup wrong that would explain this not working correctly

  14. #14

    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,649
    Thank Post
    43
    Thanked 553 Times in 461 Posts
    Rep Power
    122
    It might not be you, hmmm, can you edit ~/bookingsystem/default.aspx in notepad, go to line 361, and change "else if" to "if".

    That will enable the count on all resources so be very careful, I need to put some code in there to not do what I don't want it to do.

  15. #15

    Join Date
    Apr 2013
    Location
    Birmingham
    Posts
    119
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    4
    Just upgraded to 9.5 which has resolved the issue, thanks @nickbro

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Unable to connect to USB Shared Printer
    By mickeyh080 in forum Windows 7
    Replies: 4
    Last Post: 6th June 2012, 05:59 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 31st March 2011, 10:31 PM
  3. Replies: 20
    Last Post: 22nd February 2011, 03:23 PM
  4. Unable to access Shared CD Drive
    By Biker in forum Wireless Networks
    Replies: 0
    Last Post: 20th September 2009, 01:57 PM
  5. "Unable to recreate shares"
    By sidewinder in forum Wireless Networks
    Replies: 1
    Last Post: 5th September 2006, 09:16 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •