+ Post New Thread
Results 1 to 12 of 12
Home Access Plus+ Thread, Receiving "Internal Server Error" popups after 9.0 to 9.4 upgrade in Projects:; So 9.0 seemed to work fine. I just stopped all IIS Services and upgraded to 9.4 by copying the contents ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    23
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Receiving "Internal Server Error" popups after 9.0 to 9.4 upgrade

    So 9.0 seemed to work fine. I just stopped all IIS Services and upgraded to 9.4 by copying the contents of the .zip file to my HAP directory (wwwroot/HAP). Now, whenever I logon to the HAP site (both with IE10 and Mozilla 23) I get constant popups titled Message from Webpage saying "Internal Server Error".

    What broke?

  2. #2
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    On the server have a look at the application event log, see what's getting logged there

  3. #3

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    23
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I'm getting a lot of these errors SINCE the 9.0 to 9.4 upgrade.

    EventID 3, Source is System.ServiceModel 4.0.0.0

    WebHost failed to process a request.
    Sender Information: System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAs yncResult/15343725
    Exception: System.ServiceModel.ServiceActivationException: The service '/HAP/api/livetiles' cannot be activated due to an exception during compilation. The exception message is: Could not find a base address that matches scheme http for the endpoint with binding WebHttpBinding. Registered base address schemes are [https].. ---> System.InvalidOperationException: Could not find a base address that matches scheme http for the endpoint with binding WebHttpBinding. Registered base address schemes are [https].
    at System.ServiceModel.ServiceHostBase.MakeAbsoluteUr i(Uri relativeOrAbsoluteUri, Binding binding, UriSchemeKeyedCollection baseAddresses)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Confi gureEndpointAddress(ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ServiceHostBase host, ServiceEndpoint endpoint)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Confi gureEndpoint(StandardEndpointElement standardEndpointElement, ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ContextInformation context, ServiceHostBase host, ServiceDescription description, ServiceEndpoint& endpoint, Boolean omitSettingEndpointAddress)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Looku pEndpoint(ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ContextInformation context, ServiceHostBase host, ServiceDescription description, Boolean omitSettingEndpointAddress)
    at System.ServiceModel.Web.WebServiceHost.AddAutomati cWebHttpBindingEndpoints(ServiceHost host, IDictionary`2 implementedContracts, String multipleContractsErrorMessage, String standardEndpointKind)
    at System.ServiceModel.Web.WebServiceHost.OnOpening()
    at System.ServiceModel.Channels.CommunicationObject.O pen(TimeSpan timeout)
    at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.Host ingManager.ActivateService(String normalizedVirtualPath)
    at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.Host ingManager.EnsureServiceAvailable(String normalizedVirtualPath)
    --- End of inner exception stack trace ---
    at System.Runtime.AsyncResult.End[TAsyncResult](IAsyncResult result)
    at System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAs yncResult.End(IAsyncResult result)
    Process Name: w3wp
    Process ID: 2940


    Also getting a few of these:

    Event ID 1309, Source ASP.NET 4.0.30319.0


    Event code: 3005
    Event message: An unhandled exception has occurred.
    Event time: 8/12/2013 10:41:00 AM
    Event time (UTC): 8/12/2013 3:41:00 PM
    Event ID: 9f36b7e3bdcd4020abfb1c9f250f3acd
    Event sequence: 39
    Event occurrence: 1
    Event detail code: 0

    Application information:
    Application domain: /LM/W3SVC/1/ROOT/HAP-1-130207956400228974
    Trust level: Full
    Application Virtual Path: /HAP
    Application Path: C:\inetpub\wwwroot\HAP\
    Machine name: HAP

    Process information:
    Process ID: 2940
    Process name: w3wp.exe
    Account name: IIS APPPOOL\HAP

    Exception information:
    Exception type: InvalidOperationException
    Exception message: Could not find a base address that matches scheme http for the endpoint with binding WebHttpBinding. Registered base address schemes are [https].
    at System.ServiceModel.ServiceHostBase.MakeAbsoluteUr i(Uri relativeOrAbsoluteUri, Binding binding, UriSchemeKeyedCollection baseAddresses)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Confi gureEndpointAddress(ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ServiceHostBase host, ServiceEndpoint endpoint)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Confi gureEndpoint(StandardEndpointElement standardEndpointElement, ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ContextInformation context, ServiceHostBase host, ServiceDescription description, ServiceEndpoint& endpoint, Boolean omitSettingEndpointAddress)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Looku pEndpoint(ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ContextInformation context, ServiceHostBase host, ServiceDescription description, Boolean omitSettingEndpointAddress)
    at System.ServiceModel.Web.WebServiceHost.AddAutomati cWebHttpBindingEndpoints(ServiceHost host, IDictionary`2 implementedContracts, String multipleContractsErrorMessage, String standardEndpointKind)
    at System.ServiceModel.Web.WebServiceHost.OnOpening()
    at System.ServiceModel.Channels.CommunicationObject.O pen(TimeSpan timeout)
    at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.Host ingManager.ActivateService(String normalizedVirtualPath)
    at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.Host ingManager.EnsureServiceAvailable(String normalizedVirtualPath)



    Request information:
    Request URL: https://i removed this info from the post:443/HAP/api/livetiles/me?1376322060566
    Request path: /HAP/api/livetiles/me
    User host address: 172.16.x.x(i removed this info from the post)
    User: (i removed this info from the post)
    Is authenticated: True
    Authentication Type: Forms
    Thread account name: IIS APPPOOL\HAP

    Thread information:
    Thread ID: 12
    Thread account name: IIS APPPOOL\HAP
    Is impersonating: False
    Stack trace: at System.ServiceModel.ServiceHostBase.MakeAbsoluteUr i(Uri relativeOrAbsoluteUri, Binding binding, UriSchemeKeyedCollection baseAddresses)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Confi gureEndpointAddress(ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ServiceHostBase host, ServiceEndpoint endpoint)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Confi gureEndpoint(StandardEndpointElement standardEndpointElement, ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ContextInformation context, ServiceHostBase host, ServiceDescription description, ServiceEndpoint& endpoint, Boolean omitSettingEndpointAddress)
    at System.ServiceModel.Description.ConfigLoader.Looku pEndpoint(ServiceEndpointElement serviceEndpointElement, ContextInformation context, ServiceHostBase host, ServiceDescription description, Boolean omitSettingEndpointAddress)
    at System.ServiceModel.Web.WebServiceHost.AddAutomati cWebHttpBindingEndpoints(ServiceHost host, IDictionary`2 implementedContracts, String multipleContractsErrorMessage, String standardEndpointKind)
    at System.ServiceModel.Web.WebServiceHost.OnOpening()
    at System.ServiceModel.Channels.CommunicationObject.O pen(TimeSpan timeout)
    at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.Host ingManager.ActivateService(String normalizedVirtualPath)
    at System.ServiceModel.ServiceHostingEnvironment.Host ingManager.EnsureServiceAvailable(String normalizedVirtualPath)


    Custom event details:

  4. #4
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    Are you using https?

  5. #5

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    23
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    yes. only https is bound to the default website (which has HAP). i'm rebooting the server now, just in case it needed it after the 9.4 upgrade.

  6. #6
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    Ok, add the HTTP binding back, it looks like it needs the http binding again now

  7. #7

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    23
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I lost remote access after the reboot, so I cannot make the change to add port 80 binding to the site at this time. I will update this thread once I have access to the server again.

  8. #8

    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    23
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Enabling HTTP back on the site got rid of the error, thanks. Is there an easy way for me to have HTTP binding enabled but still NOT allow it for the HAP site? I don't want users connecting over HTTP with AD logins.

  9. #9
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114

  10. #10

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    43
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    13
    Hi there,

    We have come across this problem. We have require SSL set in IIS and the internal server error keeps on coming up. What is http required for? Im sure it worked fine in version 9 but version 9.4 it doesn't.
    Even with require SSL in IIS turned off the site still needs a binding for http. Is there anyway we can get around this? We need required SSL to be switched on as the site we have used for this requires SSL.

    Thanks
    David

  11. #11
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    v9.4 removed the need for HAP+ to run solely as HTTPS, although it is strongly recommended you do.

    The way around it is to use the <system.serviceModel /> section of web.config file from the v9.0 release

  12. Thanks to nickbro from:

    reggiep (27th September 2013)

  13. #12

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Somerset
    Posts
    66
    Thank Post
    2
    Thanked 5 Times in 5 Posts
    Rep Power
    6
    I had the same issue. I added the binding 80 to the RM website but it still would not work so I have resorted to copying the <system.serviceModel /> section from the web.config file, is this ok. Why was http access support added when it is recommended that https is always used?

  14. Thanks to ragbuster from:

    reggiep (27th September 2013)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Sharepoint 500 internal Server error after upgrade
    By glennda in forum Internet Related/Filtering/Firewall
    Replies: 0
    Last Post: 26th June 2012, 06:55 PM
  2. internal server error
    By dezt in forum Home Access Plus+
    Replies: 1
    Last Post: 21st September 2011, 04:52 PM
  3. MRBS 500 Internal Server error
    By Rhys in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 1
    Last Post: 10th June 2010, 02:23 AM
  4. 500 Internal Server Error?
    By tea_and_toast in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 10
    Last Post: 28th September 2009, 07:26 PM
  5. 500 internal server error
    By sayf00 in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 5
    Last Post: 16th February 2008, 01:47 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •