+ Post New Thread
Results 1 to 6 of 6
Home Access Plus+ Thread, Internal Server Error 500.19 in Projects:; I'm just in the process of setting HAP v9.0 on Server 2008 R2, IIS 7.5, followed the instructions have attempted ...
  1. #1

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Croydon
    Posts
    501
    Thank Post
    18
    Thanked 31 Times in 30 Posts
    Rep Power
    22

    Internal Server Error 500.19

    I'm just in the process of setting HAP v9.0 on Server 2008 R2, IIS 7.5, followed the instructions have attempted to browse to the site and got an internal server error 500.19 with the following error:

    This configuration section cannot be used at this path. This happens when the section is locked at a parent level. Locking is either by default (overrideModeDefault="Deny"), or set explicitly by a location tag with overrideMode="Deny" or the legacy allowOverride="false".

    Config Source
    123: </staticContent>
    124: <handlers>
    125: <remove name="ChartImageHandler" />


    Any ideas what has gone wrong?

  2. #2
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    You need to replace your web.config file, it's out of date

  3. #3

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Croydon
    Posts
    501
    Thank Post
    18
    Thanked 31 Times in 30 Posts
    Rep Power
    22
    Replace it with one from where? This one came out of the zip file downloaded from the website.

  4. #4
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    Yep, the one in the zip

  5. #5

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Croydon
    Posts
    501
    Thank Post
    18
    Thanked 31 Times in 30 Posts
    Rep Power
    22
    I copied everything across from the zip to start with. I've done that again, got the same internal server error, but this appears to be the problem:

    117: <!--You may need to remove this line under some setups-->
    118: <mimeMap fileExtension=".svg" mimeType="images/svg+xml" />
    119: <mimeMap fileExtension=".svgz" mimeType="images/svg+xml" />

    So I remove line 118 (maybe that is not what I should be doing) and I end up with the error at the start of the thread.

  6. #6
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    • Click "Start button"
    • in the search box, enter "Turn windows features on or off"
    • in the features window, Click: "Internet Information Services"
    • Click: "World Wide Web Services"
    • Click: "Application Development Features"

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. HAP 8.7 on Server 2012 IIS8 - 500.19 Internal Server Error
    By ronnoco in forum Home Access Plus+
    Replies: 15
    Last Post: 25th January 2013, 02:39 PM
  2. (HAP) HTTP Error 500.19 - Internal Server Error
    By edutech4schools in forum Home Access Plus+
    Replies: 1
    Last Post: 1st October 2012, 01:33 PM
  3. MRBS 500 Internal Server error
    By Rhys in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 1
    Last Post: 10th June 2010, 02:23 AM
  4. 500 Internal Server Error?
    By tea_and_toast in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 10
    Last Post: 28th September 2009, 07:26 PM
  5. 500 internal server error
    By sayf00 in forum EduGeek Joomla 1.0 Package
    Replies: 5
    Last Post: 16th February 2008, 01:47 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •