+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Home Access Plus+ Thread, Issue with students logging in HAP 8.7 in Projects:; This is the first time it has been install and setup.I'm having issue with students logging in . When they ...
  1. #1

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Colchester
    Posts
    194
    Thank Post
    34
    Thanked 40 Times in 34 Posts
    Rep Power
    24

    Question Issue with students logging in HAP 8.7

    This is the first time it has been install and setup.I'm having issue with students logging in . When they try it just hangs on logon screen with no error then timeouts. Staff and administrators both work fine which leads me to believe its a permissions issue. We currently have a students group with has each year group as member and then students are a member of the year groups, so in the setup I add the student active directory group as the HAP student group. I have seen a post about logon rights as student required for server the web server or file server(which is also domain controller) or both ? , could this also be the cause ?

  2. #2
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    HAP+ runs best on a Windows Server 2008 R2 Remote Access/Web Server. You will need to allow Local Logon Rights to all users.

  3. #3

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Colchester
    Posts
    194
    Thank Post
    34
    Thanked 40 Times in 34 Posts
    Rep Power
    24
    Thanks for the reply will look in to the local logon rights

  4. #4

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Colchester
    Posts
    194
    Thank Post
    34
    Thanked 40 Times in 34 Posts
    Rep Power
    24
    After setting local logon rights now get to page that say

    Error: Unauthorised Access

    You have attempted to access a restricted resource

    I'm now lost to where the permissions are being checked as if give a student membership to teachers group they work but don't see what teachers have permission wise more than students. If remove student groups and just have membership to domain users also works , just don't know what has been set in the students group to denied access to user area.

  5. #5
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    This may be an issue with recursive group lookups, that is currently being worked on for the v9 release.

    Which page did you try and access? The homepage? or My Files?

    If it's My Files, can you post the myfiles section of your hapConfig.xml file

  6. #6

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Colchester
    Posts
    194
    Thank Post
    34
    Thanked 40 Times in 34 Posts
    Rep Power
    24
    It's was the homepage I believe as the my files only has one entry to map home directory using the variable . I believe issue issue would be with the recursive group lookup due to way we have groups inside groups. Let me know if you would like me to trial any versions of v9

  7. #7
    nickbro's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Gilwern, Wales
    Posts
    3,561
    Thank Post
    38
    Thanked 507 Times in 437 Posts
    Rep Power
    114
    Ok, the alpha should be out sometime over easter

  8. Thanks to nickbro from:

    xenonive (7th March 2013)

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Issues with student logging in
    By mellowip1983 in forum Mac
    Replies: 15
    Last Post: 7th October 2011, 12:11 PM
  2. Issues with QuickTime included in Win7 Image
    By afillmore in forum O/S Deployment
    Replies: 3
    Last Post: 28th July 2011, 06:02 PM
  3. Issue with Teacher log on XP Workstation on Server 2003 R2 Domain
    By speckytecky in forum Windows Server 2000/2003
    Replies: 9
    Last Post: 3rd March 2011, 10:03 AM
  4. Strange Issue with Public Calendars in Outlook
    By hillskill in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 16th July 2010, 05:37 PM
  5. Issue when pupils logging in
    By faza in forum Wireless Networks
    Replies: 11
    Last Post: 27th September 2007, 10:41 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •