+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Hardware Thread, Cleaning Sanyo xe40 projectors in Technical; Hi Performed an optical clean on the Sanyo xe40,went okay not as bad as i thought.I now have a striped ...
  1. #1
    sliv's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    staffordshire
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Cleaning Sanyo xe40 projectors

    Hi Performed an optical clean on the Sanyo xe40,went okay not as bad as i thought.I now have a striped image on the screen ? what did i do wrong ? anybody got any ideas?? any help apreciated.
    Thanks
    Sliv

  2. #2
    Boredguy's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Swindon
    Posts
    607
    Thank Post
    4
    Thanked 135 Times in 126 Posts
    Rep Power
    51
    Sounds like you might have gotten one of the lenses or the metal grids out of a alignment slightly. I had the same issue last holiday when I was cleaning a few and got distracted while putting it back together.

    Did you take all the lenses/grids just infront of the bulb housing. If so, check that you got them back in the correct order. With the metal plates with the vertical slits, make sure that the 2 little metal flanges at at the bottom and point towards the bulb.

    If you can, you can also pop a lid off another XE40 to check the ordering.

  3. #3
    sliv's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    staffordshire
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Thanks for that,have now checked all you sugested,looks like everything is in place,begining to suspect the vga cable now as i don't have stripes all the time,when the cable is moved i get a pink hue and stripes.Thanks Again.SLiv

  4. #4

    Join Date
    Dec 2012
    Location
    glasgow
    Posts
    1
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    optics

    Quote Originally Posted by sliv View Post
    Hi Performed an optical clean on the Sanyo xe40,went okay not as bad as i thought.I now have a striped image on the screen ? what did i do wrong ? anybody got any ideas?? any help apreciated.
    Thanks
    Sliv
    hi could you give me details of how to clean the optics----i do not have a service manua----cheers

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Cleaning the Sanyo PLC-XE40 projector
    By Gromit in forum Hardware
    Replies: 77
    Last Post: 3rd May 2013, 09:05 PM
  2. sanyo xe40 not starting
    By percy in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 2
    Last Post: 19th November 2010, 01:51 PM
  3. Sanyo PLC-XE40 Projector Not Starting Up
    By avr34 in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 28th August 2010, 10:35 AM
  4. Replies: 24
    Last Post: 7th August 2008, 04:45 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •