+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
Hardware Thread, Intel 82579V LAN and RM CC4.3 in Technical; We have some demo units that we want to try out on our RM system but cannot get the correct ...
  1. #1

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147

    Intel 82579V LAN and RM CC4.3

    We have some demo units that we want to try out on our RM system but cannot get the correct lan driver imported into RMMC. I have imported many of other drivers in the past but it's this one card we are having problems with. Anyone else have a device with this card working on RM network?

  2. #2
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    We've got a block of them here (approx 20). The only issue I can remember having when building them was that I ended up getting the latest driver from the Intel website as the ones they came supplied with just didn't want to work for either the PXE stage nor the OS stage.

  3. #3

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    Interesting, I have had the latest driver from Intel, imported it and it still wont work. Ended up running Smart Client on it yesterday but it took 8 hours to complete!

  4. #4
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    Does it just not pick up the driver during the PXE boot?

  5. #5

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    Nope, fails every time. Comes up with offline build details (which we dont use)

  6. #6
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    What OS options did you pick when importing the driver into the RMMC? Did you go for XP, 7 and Vista PE or did you split them up into different imports?

  7. #7

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    I did all of them at first as Intel said it was the same driver for Vista and W7

  8. #8
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    Are you using PXE boot or CDs for your build?

  9. #9

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    PXE normally, but have tried CD with this one (yes, I have added drive, re-created image etc etc)

  10. #10
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    Heh, I was going to get to those questions but (rightly) assumed you'd already done that.

    I would check what version of the driver I've got here is but I'm halfway through UPD110 so can't really do anything.

  11. #11

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    When you get a min, that would be handy to know.

    It's odd, this is the only card I have had issues with, never had a problem before adding drives to the build disk.

    Now, Smart Cache is crashing!

  12. #12
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    Right, just checked and the version I've got listed in the RMMC is 11.13.51.0

    Don't know if that number will help with anything though.

  13. #13

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    Great, thanks, I have 11.16.96.0

  14. #14
    ajs
    ajs is offline

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Wigton, Cumbria
    Posts
    226
    Thank Post
    2
    Thanked 35 Times in 35 Posts
    Rep Power
    23
    Actually on closer inspection it looks as if the build disk here hasn't been regenerated for some time as the version included for the PXE boot is even lower than the one I mentioned. Makes we wonder if when the first batch of these machines were built (I wasn't onsite at the time) we needed a slightly different driver to get the build to start and then another for the OS stage.

    I'll see if I can grab the driver we have for the build and put it somewhere for you to get, worth a shot perhaps?

  15. #15

    Danp's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,446
    Thank Post
    78
    Thanked 168 Times in 148 Posts
    Rep Power
    147
    If you can I would be very grateful as that will save me a huge amount of time when we order 20 of these

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. RM CC4 and Server 2008 R2
    By jamesfed in forum Windows Server 2008 R2
    Replies: 3
    Last Post: 13th September 2011, 07:37 PM
  2. RM CC4 and non-RM laptops
    By Janyo in forum Network and Classroom Management
    Replies: 6
    Last Post: 27th May 2011, 10:31 AM
  3. Squid and RM proxies
    By HodgeHi in forum Wireless Networks
    Replies: 6
    Last Post: 1st November 2006, 11:02 AM
  4. SIS 900 LAN and Group Policy = BAD COMBO! Help!
    By CM786 in forum Wireless Networks
    Replies: 19
    Last Post: 6th August 2006, 07:20 AM
  5. Wake on LAN and hibernate
    By ZeroHour in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: 21st June 2006, 09:35 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •