+ Post New Thread
Results 1 to 4 of 4
Hardware Thread, Intel DQ57TM issues - anyone else in Technical; Afternoon peeps, All our workstations are kitted out with Intel DQ57TM mainboards and we have come across quite a few ...
  1. #1

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Watford
    Posts
    880
    Thank Post
    381
    Thanked 117 Times in 75 Posts
    Rep Power
    77

    Intel DQ57TM issues - anyone else

    Afternoon peeps,

    All our workstations are kitted out with Intel DQ57TM mainboards and we have come across quite a few issues. Since returning to school after xmas, we have had 6 boards die, numerous workstations needing an ATX static reset and around 20 reports of workstations CPU fans going beserk even when machine is idle.


    Tried flashing BIOS to latest release, but that doesn't resolve the CPU fan issue and even when workstations are idle then they seem to max out their RPM's, plus when they are maxed out, I cannot even get Intel Desktop utilities to report back settings!

    Anyone else had these issues?

    Cheers

  2. #2
    rich_tech's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wales
    Posts
    1,081
    Thank Post
    130
    Thanked 139 Times in 121 Posts
    Rep Power
    65
    If your within warranty, get in touch with your supplier and get them out to sort it, I have had some major problems on my site here with intel boards dying on me (Older intel boards admittedly DG965MS ones I think) we have lost in excess of 15 units now with problems relating to that certain motherboard

  3. Thanks to rich_tech from:

    andyturpie (17th January 2012)

  4. #3

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Worthing, West Sussex
    Posts
    868
    Thank Post
    19
    Thanked 74 Times in 69 Posts
    Rep Power
    34
    We have a lot of 4-5 year old RM One machines with Intel motherboards and they are all slowly dying due to motherboard and/or PSU failure. We haven't yet worked out which one causes the other to die.

  5. Thanks to crc-ict from:

    andyturpie (17th January 2012)

  6. #4

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Watford
    Posts
    880
    Thank Post
    381
    Thanked 117 Times in 75 Posts
    Rep Power
    77
    cheers guys, the machines are around 4 months old but the mobo is the 1st gen of core iX. We had to use this board as every 2nd gen mobo had build issues on our current CC3 network. I have faith in the company replacing under warranty, but its just strange these symptoms have cropped up site wide at the same time!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 20
    Last Post: 24th September 2011, 12:51 PM
  2. Replies: 10
    Last Post: 13th September 2010, 10:58 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 17th May 2010, 09:34 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 9th September 2008, 06:23 PM
  5. Is anyone else concerned...
    By andy in forum General Chat
    Replies: 10
    Last Post: 11th November 2005, 02:50 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •