+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Hardware Thread, Yellow Projector Image?? in Technical; Hi all. We have a 3 week old Hitachi ED-A220N Projector, which has in the past few days has been ...
  1. #1

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    WY
    Posts
    16
    Thank Post
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Yellow Projector Image??

    Hi all.

    We have a 3 week old Hitachi ED-A220N Projector, which has in the past few days has been showing quite bad yellow streaks all down the image and also a bright blue strip down one side.

    I have tried various VGA cables, changed settings, powered on and off, tried different splitters and still no luck!!

    Any ideas?

  2. #2
    hil
    hil is offline
    hil's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Devon
    Posts
    80
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Sam3 View Post
    Hi all.

    We have a 3 week old Hitachi ED-A220N Projector, which has in the past few days has been showing quite bad yellow streaks all down the image and also a bright blue strip down one side.

    I have tried various VGA cables, changed settings, powered on and off, tried different splitters and still no luck!!

    Any ideas?
    I would contact Hitachi about this if i was you.

  3. #3

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    WY
    Posts
    16
    Thank Post
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Yes it's looking like i may have to. I just thought i might have missed something

    Thanks

  4. #4
    hil
    hil is offline
    hil's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Devon
    Posts
    80
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Sam3 View Post
    Yes it's looking like i may have to. I just thought i might have missed something

    Thanks
    Nope looks like you have done everything that i would of done.

    Have you tried it with a different computer?

  5. #5

    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Manchester
    Posts
    1,114
    Thank Post
    6
    Thanked 221 Times in 200 Posts
    Rep Power
    56
    different computer, with different cable and different splitter. Still the same problem give Hitachia ring, they are usually very good with Educational institutions, I would try to get a new one though, not a repair. I would class this as Dead on Arrival really.

  6. #6
    hil
    hil is offline
    hil's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Devon
    Posts
    80
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    11
    Quote Originally Posted by Achandler View Post
    different computer, with different cable and different splitter. Still the same problem give Hitachia ring, they are usually very good with Educational institutions, I would try to get a new one though, not a repair. I would class this as Dead on Arrival really.
    Yeah i would class this as Dead on Arrival. We had a problem with a couple Hitachi projectors before and the gave us a temporary one whiles ours was being repaired, Very good service.

  7. #7

    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    33
    Thank Post
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    8
    Have you checked another output device over the same cabling?

  8. #8

    Join Date
    Dec 2011
    Location
    WY
    Posts
    16
    Thank Post
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    I haven't yet checked with another pc. I'm inclined to think that it is definitely the projector as if i look up into the projector lamp i can see the blue line and yellowish colour.

    Thanks for the replies

  9. #9

    Oaktech's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Bournemouth
    Posts
    3,209
    Thank Post
    941
    Thanked 642 Times in 501 Posts
    Rep Power
    287
    Yup. stop diagnosing and get packing it up!

  10. #10
    hil
    hil is offline
    hil's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Devon
    Posts
    80
    Thank Post
    5
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    11
    This sounds like a lamp issue. Does it shoe the blue line and yellowish colour when there is nothing else connected to the projector and you have the big warning triangle?

  11. #11
    rad
    rad is offline
    rad's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Middlesex
    Posts
    2,568
    Thank Post
    346
    Thanked 328 Times in 248 Posts
    Rep Power
    113
    Laptop direct to projector is my test, if bust, phone and box up.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Laptop connected to Projector - image pixellated?
    By witch in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 21
    Last Post: 9th November 2011, 04:50 PM
  2. Laptop and Projector Dual Image
    By ssoman in forum AV and Multimedia Related
    Replies: 6
    Last Post: 30th May 2009, 11:09 AM
  3. Yellow projector image
    By lindabutler in forum Hardware
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2008, 01:22 PM
  4. Sanyo projectors - yellowing
    By lordjimbob in forum Hardware
    Replies: 42
    Last Post: 20th December 2007, 11:57 AM
  5. Projector image size
    By _Bat_ in forum Hardware
    Replies: 8
    Last Post: 26th April 2007, 04:13 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •