+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
Hardware Thread, OMR confusion.. in Technical; This is killing me, why did it work and then not now!! ARGH!!!...
  1. #16

    Little-Miss's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    London
    Posts
    5,527
    Thank Post
    2,394
    Thanked 774 Times in 468 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    548
    This is killing me, why did it work and then not now!! ARGH!!!

  2. #17

    Little-Miss's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    London
    Posts
    5,527
    Thank Post
    2,394
    Thanked 774 Times in 468 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    548
    Any more ideas?

    The Bit rates and paritys all match...Where would i find time-out settings if there are any?

  3. #18

    Little-Miss's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    London
    Posts
    5,527
    Thank Post
    2,394
    Thanked 774 Times in 468 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    548
    Oi! Anyone got any ideas?!

  4. #19

    Join Date
    Oct 2011
    Location
    UK
    Posts
    8
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Most of the previous suggestions should work. It may be an issue when you change log ins from Admin to User. Check the port numbers & Baud rate are the same in hardware manager & SIMS. Log in as the User then try & make any changes then. You may be promted to sign in as Admin when making the changes. Seen this a few times. No rhyme or reason sometimes for the prob. Just Windows being a pain....

  5. #20

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Kingston Upon Thames
    Posts
    102
    Thank Post
    11
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    Rep Power
    17
    We had exactly the same problem with a Keyspan. We couldn't fix it, and in the end we installed a PCI serial card.

  6. #21

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,592
    Thank Post
    109
    Thanked 770 Times in 598 Posts
    Rep Power
    183
    Quote Originally Posted by Little-Miss View Post
    ... then i turned the OMR off as they didnt need it for a while....
    ^^^ There's your problem... never turn working stuff off... especially when it is SIMS related!

    Have you tried the keyspan jobbie on another machine or with a different device? Have you completely uninstalled the drivers and re-installed them?

  7. #22
    sdc
    sdc is offline
    sdc's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Dorset, UK
    Posts
    312
    Thank Post
    53
    Thanked 42 Times in 37 Posts
    Rep Power
    42
    @Little-Miss Did you ever resolve this? Experiencing similar problems myself with a US Robotics USB to serial adapter... On a laptop, anyone know of an alternative, reliable method of getting a serial port other than via a USB adapter? No PCMCIA slots, so USB was really all I had to go on!

  8. #23

    SYNACK's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    11,239
    Thank Post
    882
    Thanked 2,742 Times in 2,316 Posts
    Blog Entries
    11
    Rep Power
    784
    Quote Originally Posted by sdc View Post
    @Little-Miss Did you ever resolve this? Experiencing similar problems myself with a US Robotics USB to serial adapter... On a laptop, anyone know of an alternative, reliable method of getting a serial port other than via a USB adapter? No PCMCIA slots, so USB was really all I had to go on!
    With your ref to PCMCIA slots I'm assuming that your on a laptop. Might be worth looking at a docking station if the laptop supports it which usually come with the extras like a serial port.

  9. #24
    sdc
    sdc is offline
    sdc's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Dorset, UK
    Posts
    312
    Thank Post
    53
    Thanked 42 Times in 37 Posts
    Rep Power
    42
    Actually, I have a docking station for the laptop, but sadly no serial port.

  10. #25

    Little-Miss's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    London
    Posts
    5,527
    Thank Post
    2,394
    Thanked 774 Times in 468 Posts
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    548
    Argh, im really sorry. I did get it to work apparently, but it was so stressful around that time that i honestly cant remember what i did!

    (it was over VPN too!)

  11. #26
    sdc
    sdc is offline
    sdc's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Dorset, UK
    Posts
    312
    Thank Post
    53
    Thanked 42 Times in 37 Posts
    Rep Power
    42
    No problem, thanks anyway! I'm working on some OMR-related projects and spotted your thread; if I come across a successful method I'll post it here for others.

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. [SIMS] Spare OMR DRSCD210 [Solved]
    By pcstru in forum MIS Systems
    Replies: 21
    Last Post: 22nd July 2011, 10:39 AM
  2. OMR sheet printer recommendation please
    By Jobos in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 4th April 2011, 09:28 AM
  3. OMR Reader
    By daveyboy in forum MIS Systems
    Replies: 1
    Last Post: 1st February 2010, 12:16 PM
  4. Design a OMR readable Questionnaire
    By mb2k01 in forum How do you do....it?
    Replies: 5
    Last Post: 27th August 2009, 11:01 AM
  5. Replies: 5
    Last Post: 11th December 2007, 10:44 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •