+ Post New Thread
Results 1 to 2 of 2
Hardware Thread, Strange Network disconnection problem - Dell Optiplex 360 in Technical; Gets in to school this morning with a report that PCs in Science cannot login to network. After much investigation ...
  1. #1
    adhutton's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Northeast England
    Posts
    395
    Thank Post
    164
    Thanked 86 Times in 64 Posts
    Rep Power
    53

    Strange Network disconnection problem - Dell Optiplex 360

    Gets in to school this morning with a report that PCs in Science cannot login to network.

    After much investigation the problem appears to be affecting about 40 computers.

    Verified that switches/power etc. are all ok and we have plugged in our laptop which gets network connection and can login to the domain on various network ports.

    The affected Dell 360 PCs are all reporting their (on-board) network connection as being disabled. Have tried to re-enable the network connection, but that fails and gives error.

    Have tried uninstalling network hardware in Device Manager, updating drivers, resetting BIOS and various other troubleshooting things, but no joy.

    I suspect we have had some sort of 'power spike' which has destroyed the network circuits on the affected PCs.....but I am not 100% sure!!

    Has anyone had any similar problems to this?

    If so, any advice or information greatly appreciated. I am at the point now where I think we may have to go out and buy 40+ small form factor network cards in order to fix this

    Andrew

  2. #2

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    leicester
    Posts
    673
    Thank Post
    67
    Thanked 160 Times in 138 Posts
    Rep Power
    50
    They haven't done an automatic update of the network drivers have they ? I recently updated some PCs (can't remember which) and it stuffed the network connection. I had to roll back to an old version to get them to work.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 16th December 2010, 01:07 PM
  2. Dell Optiplex 760 problem
    By whit1 in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 22nd September 2009, 02:22 PM
  3. Dell Optiplex 760 & 6 Button Mouse Problem
    By martyn in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 22nd September 2009, 09:25 AM
  4. [RIS] Dell Optiplex 360 RIS
    By brunanburh in forum O/S Deployment
    Replies: 1
    Last Post: 27th July 2009, 09:45 AM
  5. Connecting Dell machines to RM CC3 network (Optiplex 755)
    By ddell in forum How do you do....it?
    Replies: 12
    Last Post: 12th January 2009, 05:54 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •