+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
Hardware Thread, New gaming rig keep powering off :( in Technical; Originally Posted by hotwired007 Too much can cause the heat to build up rather than escape... then depending on your ...
  1. #16
    BassTech's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    481
    Thank Post
    50
    Thanked 30 Times in 23 Posts
    Rep Power
    23
    Quote Originally Posted by hotwired007 View Post
    Too much can cause the heat to build up rather than escape... then depending on your cpu the overheat protection will switch it off...
    Hmm... I may remove the fan and re-paste it. The new PSU just came so I'll try that at first when I get home

    and I can't run any tests, it doesn't power on! but when I get it running again I shall test it to the ground

  2. #17
    BassTech's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    481
    Thank Post
    50
    Thanked 30 Times in 23 Posts
    Rep Power
    23
    Well, the new PSU worked!!! now posting from the beast Now a quick question, the monitor only displays an image when the GFX card is unplugged, when i plug it in I get no screen from either the onboard or the card its self any ideas?

  3. #18

    synaesthesia's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    5,948
    Thank Post
    583
    Thanked 1,018 Times in 784 Posts
    Blog Entries
    15
    Rep Power
    464
    Power plugged into the graphics card?
    Also, you should only expect a picture from the card when it's plugged in as onboard will automatically disable.

  4. #19

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Boston, Lincolnshire
    Posts
    189
    Thank Post
    1
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    15
    Quote Originally Posted by Lee91 View Post
    Now a quick question, the monitor only displays an image when the GFX card is unplugged, when i plug it in I get no screen from either the onboard or the card its self any ideas?
    Does it actually post when the GFX card is plugged in and connected correctly? ie the PC beeps like normal? Could be that the GFX card is faulty????

  5. #20
    dwhyte85's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Berkshire
    Posts
    1,219
    Thank Post
    159
    Thanked 147 Times in 132 Posts
    Rep Power
    103
    Are you directly plugging into a socket or into a 4-way, or a 4-way plugged into a 4-way? I remember back in the day... my machine was lagging really bad (graphically) and finally, just powering down... it had something to do that my Xbox, TV, Room Conditioner & Music Amp were all plugged in :P, direct connection and it was OK.

  6. #21
    BassTech's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    481
    Thank Post
    50
    Thanked 30 Times in 23 Posts
    Rep Power
    23
    I get no post message, the PC boots as normal (I can hear windows 7 load) The card is in the PCI-E slot with 2 PCI-E power connections

  7. #22
    BassTech's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    481
    Thank Post
    50
    Thanked 30 Times in 23 Posts
    Rep Power
    23
    Sorted now, thanks for all the advice guys! Now for the important part - gaming!

  8. #23

    mac_shinobi's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    9,756
    Thank Post
    3,265
    Thanked 1,052 Times in 973 Posts
    Rep Power
    365
    Quote Originally Posted by Lee91 View Post
    Sorted now, thanks for all the advice guys! Now for the important part - gaming!
    What did you do to sort it out ?

  9. #24
    BassTech's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    England
    Posts
    481
    Thank Post
    50
    Thanked 30 Times in 23 Posts
    Rep Power
    23
    I'm not really sure, just poked around in the BIOS, it picked it up eventually

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 13th June 2010, 07:08 PM
  2. Photoshop rig advice
    By pwds in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 26th April 2010, 11:01 AM
  3. Powering on machines.....
    By mrbios in forum Windows
    Replies: 12
    Last Post: 18th December 2008, 12:34 PM
  4. Video Editing Rig
    By m1ddy in forum Hardware
    Replies: 20
    Last Post: 16th September 2008, 08:45 AM
  5. Powering Down
    By speckytecky in forum General Chat
    Replies: 16
    Last Post: 19th July 2006, 08:25 AM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •