+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
Hardware Thread, smartboard notebook error message in Technical; Bit odd this, when we open smartboard notebook, a warning is displayed like the one on secure websites - this ...
  1. #1
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,507
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47

    smartboard notebook error message

    Bit odd this, when we open smartboard notebook, a warning is displayed like the one on secure websites - this page contains secure and unsecure and asks whether you want to display non secure items. Not happened before, not updated to very latest smartboard software yet.

  2. #2
    Andie's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    794
    Thank Post
    167
    Thanked 66 Times in 49 Posts
    Rep Power
    30
    This has just started appearing here too. On Notebook 10. What IE version are you using? I wonder if it is more to do with IE8 than the Notebook software. Really annoying. I can fix the message for safe websites, but the only way I can think of fixing this for Notebook is to allow mixed content for the whole of the Internet, which is very bad for security. I have emailed SMARTtech technical support.

  3. #3
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,507
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47
    We're using IE7, version 10 smartboard. If I turn off our proxy and use smartboard not connected to the internet I don't get the warning message. I've emailed our IT support at the LEA because I think it's something to do with our LEA internet provider, if a connection to the internet is available then maybe smartboard is 'phoning home' and there's a security setting changed by our internet provider. My son, who teaches at a school in the same cluster has started to get the warning message as well.

  4. #4
    Andie's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    794
    Thank Post
    167
    Thanked 66 Times in 49 Posts
    Rep Power
    30
    We are using IE 8 with Notebook Software (SMART) version 10. I suspect SMART update is going out to the Internet. Possibly I can fix this with the GPO that I used to sort out the same problem with our Learning Platform. Need to find the URL for the SMART update site though. Not heard back from SMART Technical Support yet, except from the auto-responder. But as I emailed the USA site, there will be a time lag for the reply.

    Once we know the URL of the site that is generating the error, the following should sort out the problem:

    Open IE Settings
    Security Tab
    Click on Trusted Sites
    Click on the Sites button
    Untick the requires https box
    Add the offending URL
    Click Close
    Still on Trusted Sites, click on the Custom Level button
    Scroll down to Miscellaneous
    Locate Display Mixed Content and Enable it
    Click OK, OK

    If it solves the problem, you can do all this through a GPO across the network, but I'm not at work at the moment.

  5. #5
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,507
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47
    Right got school laptop at home with notebook files still giving same error, so nothing to do with our Internet provider! Just going to uninstall latest windows updates to see if it makes a difference. This has only just started during last week - same for you?

    Uninstalled latestIE updates no difference.
    Last edited by chrbb; 5th July 2010 at 10:34 PM.

  6. #6
    Andie's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    794
    Thank Post
    167
    Thanked 66 Times in 49 Posts
    Rep Power
    30
    Yep, just this week. I have had a reply back from SMART to say they are currently tracking the issue. They have sent me a workaround, which is actually what I put up above, except you allow mixed content for the whole of the internet (not just the trusted sites zone)!! I'd already done this on one laptop as a workaround anyway, so i know it works, but it is very risky allowing mixed content for the internet zone as opposed to the trusted sites. I've sent them the link to this thread.

  7. #7
    leco's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    2,026
    Thank Post
    595
    Thanked 125 Times in 119 Posts
    Rep Power
    41
    Had the same issue with a laptop reported to me this morning. I've given an instruction to click the 'Don't allow this content' button. We get it sometimes on our VLE but that is usually to do with images that have not been uploaded properly. I'm not happy about allowing the whole internet either. Will wait and watch for developments.

  8. #8
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,507
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47
    I've updated to the latest version of smartboard notebook etc and so far it's been ok.

  9. #9
    leco's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    2,026
    Thank Post
    595
    Thanked 125 Times in 119 Posts
    Rep Power
    41
    Quote Originally Posted by chrbb View Post
    I've updated to the latest version of smartboard notebook etc and so far it's been ok.
    Mmm might try doing that then - what flavour of version 10 is your new notebook now?

  10. #10
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,507
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47
    Latest one - 10.0.94.0 used the admin install which was an emotional journey in itself!

    There's a thread about it Smartboard (SMART Notebook) drivers v10.6.106.1

  11. 2 Thanks to chrbb:

    Andie (7th July 2010), leco (6th July 2010)

  12. #11
    leco's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    West Yorkshire
    Posts
    2,026
    Thank Post
    595
    Thanked 125 Times in 119 Posts
    Rep Power
    41
    Thanks will take a look at that as I've just realised that I'll have to reinstall Smart Notebook (and drivers for the board) onto the new staff laptops this summer. Oh joy - not.

  13. #12
    Andie's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridgeshire
    Posts
    794
    Thank Post
    167
    Thanked 66 Times in 49 Posts
    Rep Power
    30
    Quote Originally Posted by chrbb View Post
    Latest one - 10.0.94.0 used the admin install which was an emotional journey in itself!

    There's a thread about it Smartboard (SMART Notebook) drivers v10.6.106.1
    The affected laptop here was running install version 10.0.124.0 and software version 10.0.123.0. From the numbers I would guess that was later than 10.0.94.0 - but then who am I to think that bigger numbers are newer..?? Anyway, thanks for the link and I will mentally prepare myself for the fun of installing new SMART software.

    EDIT: Ah, my mistake. Should have looked at the link first. Your version is newer, and is 10.6.94.0 .
    Last edited by Andie; 7th July 2010 at 11:45 AM.

  14. #13

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    13
    Thank Post
    0
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    9
    Quote Originally Posted by Andie View Post
    Once we know the URL of the site that is generating the error, the following should sort out the problem:
    Hey Andie,

    I no longer have that version installed but these are the URL I have off hand:

    https://learningmarketplace.smarttech.com/notebook.aspx

    This page has been phased out in favour of exchange.smarttech.com anyway. But this is the tab that loads the online gallery with SMART Notebook.

    If you need the other ones:

    Application: Welcome Center
    Description: Teachers HUB Connection
    Welcome Center

    Application: Notebook
    Description: Gallery Tab's Online Essentials and Learning Marketplace
    Notebook
    https://learningmarketplace.smarttech.com/notebook.aspx

    Application: Internet Explorer
    Description: SMART Notebook's Online Help Center
    http://onlinehelp.smarttech.com/engl...tebook/10_0_0/

    Application: Notebook
    Description: SMART Notebook™'s online gallery (Learning Marketplace)
    Lesson plans and resources for your SMART Board - SMART Exchange which redirects to:
    http://exchange-prod.smarttech.com/

    Application: SMART Product Updater & Gallery Setup
    Description: Connects to the SMART Network to check for updates
    https://webservices.smarttech.com/products/updates

    Application: Activation Wizard
    Description: Activating SMART Notebook Software
    https://webservices.smarttech.com/pr..._advanced.asmx

  15. #14

    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    13
    Thank Post
    0
    Thanked 4 Times in 3 Posts
    Rep Power
    9
    Hey Everyone,

    I just wanted to let you know we think we have found a solution by modifying one of the files on our server. Depending on how the results pan out we should have a resolution in place for everyone in the next while,

    Cheers.

    -ls.

  16. #15
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,507
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47
    My new version is 10.6.94.0 - the journey was so emotional I lost the power to read and write!

SHARE:
+ Post New Thread
Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. smartboard notebook 10.6
    By ricki in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 25th June 2010, 08:26 PM
  2. mp3s not playing in Smartboard Notebook 10
    By chocolategoddess in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 15th March 2010, 05:24 PM
  3. Smartboard Notebook error
    By Cooper_Trooper in forum Hardware
    Replies: 3
    Last Post: 5th January 2010, 02:15 PM
  4. Smartboard and Notebook Software
    By silver_uk in forum Educational Software
    Replies: 3
    Last Post: 16th November 2009, 09:46 AM
  5. Smartboard / Notebook slow response
    By tony_baduk in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 25th September 2009, 03:48 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •