+ Post New Thread
Results 1 to 7 of 7
Hardware Thread, SCSI Troubleshooting in Technical; I have an Adaptec 29160 SCSI card which I use to connect my Tandberg LTO2 StorageLoader. The card has stopped ...
  1. #1

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    SCSI Troubleshooting

    I have an Adaptec 29160 SCSI card which I use to connect my Tandberg LTO2 StorageLoader. The card has stopped recognising the existance of the both the backup drive and loader!!!

    The card does not even see the devices at boot time (despite obviously sending some kind of signal to the devies because you can hear them resetting).

    Is there any sort of diagnostic I can run on the card before having to shell out nearly £200 for a new one?

  2. #2

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,802
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: SCSI Troubleshooting

    Bad termination?

  3. #3

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: SCSI Troubleshooting

    I have removed and re-attached the terminator and noticed that the little green LED illuminates when the terminator is connector. This does not seem to have had any effect though

    Any other ideas?

  4. #4

    Geoff's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Fylde, Lancs, UK.
    Posts
    11,802
    Thank Post
    110
    Thanked 583 Times in 504 Posts
    Blog Entries
    1
    Rep Power
    224

    Re: SCSI Troubleshooting

    cable gone bad?

  5. #5

    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Essex
    Posts
    777
    Thank Post
    1
    Thanked 31 Times in 29 Posts
    Rep Power
    23

    Re: SCSI Troubleshooting

    What hardware is the adapter installed in? Most branded server manufacturers offer reasonable good SCSI diagnostics from a diagnostic partition. Just a thought

  6. #6

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: SCSI Troubleshooting

    OK... tried to post before but the site was being moved (not Dos_Box's fault but the poor instructions onscreen).

    I don't have a spare cable and I don't want to buy another because the new version of this card has a different connector - the cables are £30!!!

    I have borrowed a different card off Dos_Box now and will test it all again tomorrow.

  7. #7

    Ric_'s Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    London
    Posts
    7,590
    Thank Post
    109
    Thanked 762 Times in 593 Posts
    Rep Power
    180

    Re: SCSI Troubleshooting

    The card I have borrowed off Dos_Box seems to have allowed me to see the tape library again

    Looks like my card is goosed so I will have to shell out for a new one Best get counting the pennies!

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 27th October 2010, 04:42 PM
  2. I Need a SCSI cable
    By Dos_Box in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 20th August 2007, 12:58 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 31st May 2007, 09:53 AM
  4. SCSI and IDE co-existing...
    By OutToLunch in forum Hardware
    Replies: 5
    Last Post: 23rd July 2006, 04:33 PM
  5. Mark Minasi Pocast on Network Troubleshooting
    By ChrisH in forum Wireless Networks
    Replies: 3
    Last Post: 5th July 2006, 12:38 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •