+ Post New Thread
Results 1 to 9 of 9
Hardware Thread, 10min startup c/o whiteboard in Technical; Here's a wierd one for you. When the new smartboards (usb) are plugged into a computer, it takes 10-15min for ...
  1. #1
    Midget's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    In a Server Room cutting through a forest of Cat5e
    Posts
    1,298
    Thank Post
    5
    Thanked 59 Times in 49 Posts
    Rep Power
    39

    10min startup c/o whiteboard

    Here's a wierd one for you. When the new smartboards (usb) are plugged into a computer, it takes 10-15min for it to go through POST and load windows, but then it works fine. However, when it is unplugged, it takes 40seconds.

    Any ideas with this one? For the meantime i'm telling them to just unplug the whiteboard before turning on the PC and then plug it back in afterwards to get the IWB working.

  2. #2
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    888
    Thank Post
    68
    Thanked 84 Times in 69 Posts
    Rep Power
    31

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    Is hyperthreading enabled on the computer (if available)? If so, have you tried disabling it?

  3. #3
    Midget's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    In a Server Room cutting through a forest of Cat5e
    Posts
    1,298
    Thank Post
    5
    Thanked 59 Times in 49 Posts
    Rep Power
    39

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    Didn't even think of it tbh. I'll try it on monday. Why would that effect it though?

  4. #4
    meastaugh1's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    London/Hertfordshire
    Posts
    888
    Thank Post
    68
    Thanked 84 Times in 69 Posts
    Rep Power
    31

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    I can recall something about a problem where drivers were not compatible with HT. May well not be the cause, but easy to try.

  5. #5
    Midget's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    In a Server Room cutting through a forest of Cat5e
    Posts
    1,298
    Thank Post
    5
    Thanked 59 Times in 49 Posts
    Rep Power
    39

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    Aye, worth a try, if it works, I'm sure they can live without HT. Thanks for the info, I'll let you know the result on monday

  6. #6
    Midget's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    In a Server Room cutting through a forest of Cat5e
    Posts
    1,298
    Thank Post
    5
    Thanked 59 Times in 49 Posts
    Rep Power
    39

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    ok so that didnt work. apparently its a known problem with the intel d102 motherboard

  7. #7

    Join Date
    May 2006
    Posts
    110
    Thank Post
    0
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Rep Power
    19

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    Quote Originally Posted by Midget
    ok so that didnt work. apparently its a known problem with the intel d102 motherboard
    I've seen that here with those boards too, tho I found that disabling the USB2 support (leaving just usb1.1) fixes the problem for us

  8. #8
    Midget's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    In a Server Room cutting through a forest of Cat5e
    Posts
    1,298
    Thank Post
    5
    Thanked 59 Times in 49 Posts
    Rep Power
    39

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    riedquat> i've just tried your idea and it works. Congratulations and thank you very much. Now I can remove that knife from my back with a label saying something about purchasing noncompatible computer equiptment

  9. #9

    Join Date
    May 2006
    Posts
    110
    Thank Post
    0
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Rep Power
    19

    Re: 10min startup c/o whiteboard

    no problem, glad to help...hopefully a future bios update will fix the problem.

SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Whiteboard Calibration
    By Friez in forum General Chat
    Replies: 17
    Last Post: 11th March 2009, 02:07 PM
  2. Whiteboard alignment
    By witch in forum Hardware
    Replies: 18
    Last Post: 17th October 2007, 06:25 PM
  3. Hitachi Cambridge Whiteboard
    By indiegirl in forum Hardware
    Replies: 6
    Last Post: 12th October 2006, 07:30 PM
  4. Ebeam whiteboard systems
    By vsnider in forum Hardware
    Replies: 2
    Last Post: 6th October 2006, 06:18 AM
  5. Interactive Whiteboard Courses
    By TossPot in forum Courses and Training
    Replies: 8
    Last Post: 28th July 2005, 09:38 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •