+ Post New Thread
Results 1 to 11 of 11
Hardware Thread, Satellite pro L100 and projector woes in Technical; Hopefully this is in the right place! Toshiba satellite pro that has been happily connected to a projector for 12 ...
  1. #1
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,509
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47

    Satellite pro L100 and projector woes

    Hopefully this is in the right place!

    Toshiba satellite pro that has been happily connected to a projector for 12 months suddenly has no output display. Fn + F5 displays as output to screen and projector but projector shows as searching for input and failing. Projector is fine with other laptops, laptop in question won't work with any projector.

    I've tried updating the display drivers but they don't seem to update as the driver still shows the same date and silly question now but if I delete the driver (ati) will the windows standard driver take over?

  2. #2

    Join Date
    May 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    94
    Thank Post
    7
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    16
    I know it's not the same model, but we've had problems with a couple of our Satellite Pro A100s suddenly developing dodgy VGA ports. I'm guessing there's problems with bad connections to the motherboard since wedging something under the VGA connector forcing both it and the port upwards made it work. When just connecting normally - nothing.

    I know it's not the same model, but it wouldn't surprise me if it's the same thing.

  3. #3

    elsiegee40's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Kent
    Posts
    10,226
    Thank Post
    1,926
    Thanked 2,426 Times in 1,776 Posts
    Rep Power
    842
    It sounds like the card has failed... hence no projector works with the laptop. driver updates would not help in this case.

  4. #4
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,509
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47
    I'm hoping it's not a hardware prob, whilst the laptop is under warranty we don't have any spare at the moment until our new laptops arrive in the next few weeks, typical isn't it?

  5. #5

    Join Date
    May 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    94
    Thank Post
    7
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    16
    I hate to break it to you, but even though it is under warranty you may have trouble getting them to fix it. If Toshiba decide that the fault is a dodgy port, they may try and claim that it has become dodgy through physical damage and isn't covered under warranty. I hope you aren't that unlucky, but I honestly doubt that the problem is a software one.

    A quick way to test this is to boot the machine with a projector/monitor plugged in..I believe that on most Toshibas, the output when booting a laptop defaults to the VGA port if something is detected on it, so the BIOS screen would appear on the external device. I don't know about L100s though since I don't have anyway.

  6. #6
    chrbb's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Midlands
    Posts
    1,509
    Thank Post
    141
    Thanked 67 Times in 62 Posts
    Rep Power
    47
    Tried booting attached to monitor, screen blank on both laptop and monitor. Seeing as the display seems to be ok on the laptop would attaching it to a video splitter then to the projector wall socket make it display on the projector to use as a temp measure until I get my replacement laptops in?

  7. #7

    Join Date
    May 2007
    Location
    Southampton
    Posts
    94
    Thank Post
    7
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Rep Power
    16
    Well since the screen was blank on both monitor and laptop when plugged in, that rules out a software issue. That means that the VGA port isn't outputting at all. Unless the fault is a loose connection and you are able to do something to fix that (jiggling the port or something internally), I think you're not going to get anywhere with it.

  8. Thanks to nutso from:

    chrbb (27th April 2009)

  9. #8

    FN-GM's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    UK
    Posts
    16,374
    Thank Post
    906
    Thanked 1,811 Times in 1,559 Posts
    Blog Entries
    12
    Rep Power
    468
    I have sent a few Toshibas away for repair and one of them took a shocking 2 months to come back Also got the user damage card and tried to make us admit we caused the fault

  10. #9

    synaesthesia's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Northamptonshire
    Posts
    6,515
    Thank Post
    627
    Thanked 1,173 Times in 900 Posts
    Blog Entries
    15
    Rep Power
    524
    Had a couple of Toshiba's that only output to *anything* if the projector is plugged in and powered on at the time the laptop powers on despite never needing to do that previously. Might be worth a look. No idea what causes that but most teachers were happy with a small adjustment to power-on procedure rather than leaving their machine in the hands of Toshiba, who I'll agree do NOT have a particularly great way with customers.

  11. #10


    Join Date
    Sep 2007
    Location
    UK
    Posts
    5,463
    Thank Post
    1,462
    Thanked 892 Times in 573 Posts
    Rep Power
    647
    Quote Originally Posted by synaesthesia View Post
    Had a couple of Toshiba's that only output to *anything* if the projector is plugged in and powered on at the time the laptop powers on despite never needing to do that previously. Might be worth a look. No idea what causes that but most teachers were happy with a small adjustment to power-on procedure rather than leaving their machine in the hands of Toshiba, who I'll agree do NOT have a particularly great way with customers.
    I've had similar on an A100 as well. Power up with the prjector connected and the projector displays but not the laptop regardless of Fn+F5. Shutdown, remove the external vga, power up, reconnect the vga and fire up the projector and it works! All the others A100s are fine.

  12. #11

    plexer's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Norfolk
    Posts
    13,689
    Thank Post
    756
    Thanked 1,715 Times in 1,526 Posts
    Rep Power
    438
    Do a little dance, get down tonight, get down tonight.



SHARE:
+ Post New Thread

Similar Threads

  1. Toshiba Satellite Pro 300
    By Maz in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 11th February 2009, 09:37 AM
  2. Toshiba Satellite Pro S300
    By northernrob in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 16th January 2009, 10:41 PM
  3. [Wanted] Toshiba Satellite Pro A120
    By Edu-IT in forum Classified Adverts
    Replies: 17
    Last Post: 19th November 2008, 01:02 PM
  4. Toshiba Satellite Pro A300
    By the_one_that_cant in forum Hardware
    Replies: 9
    Last Post: 22nd October 2008, 09:49 AM
  5. Toshiba Satellite Pro A300
    By the_one_that_cant in forum Hardware
    Replies: 0
    Last Post: 15th October 2008, 03:09 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •