+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 26 of 26
Hardware Thread, 500 series smartboard problem in Technical; no, absolutely nothing - looks like a normal serial to me but it might not be the original cable that ...
  1. #16
    silver's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    South
    Posts
    153
    Thank Post
    9
    Thanked 13 Times in 6 Posts
    Rep Power
    14
    no, absolutely nothing - looks like a normal serial to me but it might not be the original cable that came with the board

  2. #17

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    500 Series

    The 9 pin serial cable does come with a power supply which is 12V DC 0.6A. The serial-USB cable is powered by USB which is more common now and also saves up the plug sockets.

    Thanks

    Steven Hayes

  3. #18

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Powys
    Posts
    38
    Thank Post
    0
    Thanked 12 Times in 11 Posts
    Rep Power
    14
    500-series SMARTboards can also be connected to your computer with a SMART USB-serial adaptor cable. The part number is USB-FRU, and you should be able to get hold of one either through your reseller or failing that direct from Steljes.

    That said - if the light isn't coming on at all then the controller board may be faulty. If you have another 500-series board that is working correctly then I'd suggest taking the potentially-faulty board off the wall (it should just lift up off its mounting rail) and trying it in the room with the working board.

  4. #19
    silver's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    South
    Posts
    153
    Thank Post
    9
    Thanked 13 Times in 6 Posts
    Rep Power
    14
    We only have the one smartboard in the whole school - all the rest are prometheans so I have no options to swap out anything anywhere
    So Steven19852001 are you DEFINITELY telling me that I need a different cable for my 2004 500 series board?
    The tech support guy I spoke to at Steljes seemed to think I just needed a serial cable.
    My problem is that I don't want to go and buy another cable and the board STILL not work

  5. #20

    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Thank Post
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Hi Silver. Like Tommy Cooper says there is a chance it could be the controller so I would suggest sending me the log file so i can determine if it is the cable or controller. Please feel free to contact me and ask for Steven Hayes.

  6. #21
    silver's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    South
    Posts
    153
    Thank Post
    9
    Thanked 13 Times in 6 Posts
    Rep Power
    14
    What log file? Nothing works!!
    You didn't answer the question about whether I need a special cable or not?

  7. #22

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Calgary
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Silver,

    I sent you 2 private messages; one with more information from our Tech Support Dept and another with a link to a technical doc which includes more information on the problem.

    Let me know if you don't get anything from me in which case give me an email I can get ahold of you at.

    Thanks,
    Rob

  8. #23
    silver's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    South
    Posts
    153
    Thank Post
    9
    Thanked 13 Times in 6 Posts
    Rep Power
    14
    Thanks for all your help - the final consensus is that at the very least I need a cable that provides power - they don't make the old ones with the ps2 power connector so I have got to get an USB-FRU cable
    The problem I have is that it is nigh on 50 and there is a good chance that it won't work as no one remembers the board working before it was moved.
    Last edited by silver; 24th February 2009 at 12:54 PM.

  9. #24
    silver's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    South
    Posts
    153
    Thank Post
    9
    Thanked 13 Times in 6 Posts
    Rep Power
    14
    I managed to borrow a cable and IT WORKS!!!!

    Now I will happily buy one.
    Best thing of all is that I can tell the very arrogant guy who fitted it that it DOES work even though he came in last week and decided it didn't, hadn't and never would!

    Thank you very very much for all your help, especially rjmcleod who inspired me to try steljes support again even though one of their techs had already told me that the board only needed a normal serial cable.

  10. #25

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Calgary
    Posts
    7
    Thank Post
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Glad I could help you out Silver

  11. #26
    gshaw's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Essex
    Posts
    2,650
    Thank Post
    164
    Thanked 217 Times in 200 Posts
    Rep Power
    66
    Good to see it's fixed in the end, had a feeling the cable was odd

SHARE:
+ Post New Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Similar Threads

  1. SmartBoard Problem
    By TronXP in forum Hardware
    Replies: 4
    Last Post: 3rd January 2008, 03:25 PM
  2. smartboard delay problem
    By torledo in forum Hardware
    Replies: 1
    Last Post: 29th November 2007, 03:04 PM
  3. Procurve 2600 series and 2510 series
    By AlexB in forum Wireless Networks
    Replies: 4
    Last Post: 6th September 2007, 10:17 AM
  4. SmartBoard 9.5 MSI problem
    By griedel in forum Educational Software
    Replies: 1
    Last Post: 24th August 2006, 08:34 PM

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •